Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Charlotte Isabel Hansen

Hva skal verden med enda et barn? Trengs det enda en lyshåret og hjerteglad bekymring, som skal undre seg over hvor langt borte månen er, som skal bry det skjøre hodet sitt med hvorvidt blomster kan gråte, og hvem det er som plukker bladene ned fra trærne når det er blitt høst? Jarle Klepp er blitt 25 år og litteraturstudent. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hva skal verden med enda et barn? Trengs det enda en lyshåret og hjerteglad bekymring, som skal undre seg over hvor langt borte månen er, som skal bry det skjøre hodet sitt med hvorvidt blomster kan gråte, og hvem det er som plukker bladene ned fra trærne når det er blitt høst? Jarle Klepp er blitt 25 år og litteraturstudent. Han bor i Bergen, og nyter sin akademiske tilværelse. Studentlivet tilbyr Jarle alt han har drømt om. Han blir sett på som en lysende begavelse av den eksentriske litteraturprofessoren Robert Göteborg, han har et intenst og utelukkende fysisk forhold til den smellvakre Herdis Snartemo. Han har for alvor oppdaget sine analyserende evner, sin effektive sjarm, sin fremtid. Så får han et brev fra politiet. Fire uker senere inntreffer den stilleste dagen i 1997.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202620059
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Jarle Klepp 3

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

U
Ubo – 16.11.2010

– Jeg har hørt de andre to bøkene om Jarle på lydbok med andre opplesere og jeg må si at jeg liker Tore Renberg mye bedre som oppleser. Det er noe med at dialekten stemmer til Jarle og til tankene hans. Boken er hele tiden interessant fordi handlingen drives fremover. Dessverre venter du hele tiden på det store poenget til slutt som jeg hele tiden vet kommer. Slik sett er den veldig forutsigbar. Liker stort sett karakterene i boken, særlig jenta. Hun har en god sårbarhet som vi som lesere forstår lenge før Jarle skjønner det. Det som irriterer meg mest med boken er hans beskrivelser av Herdis. Det er litt for mange gjentakelser av hva han har gjort med henne seksuelt. Føler bare det blir litt lite engasjerende når jeg hører om lårene hennes for åttende gang. Boken har et greitt språk, men er kanskje mer for ungdom enn for voksne.

O
Ole – 18.03.2010

– Historia om Jarle Klepp fortset i denne artige boka. Dette er den tredje romanen som tek for seg livet til Jarle Klepp, og eg føler eg begynner å bli godt kjent med han. I denne boka møter vi Jarle som hovudfagsstudent i Bergen. Livet hans består av store ord, akademiske diskusjonar, sex og øl. Så får han plutseleg eit svært uventa brev i posten, og etterkvart besøk av vesle Charlotte. Tilværet vert plutseleg heilt endra, og dette er ikkje så lett for Jarle å takle. Ikkje berre vert kvardagen ein annan, han vert også utfordra på tenkjemåten sin og korleis han møter omverda. Jarle framstår som ein sjølvgod og hoverande akademiker, som ser litt ned på alle som ikkje forstår dei store, flotte orda. Men han er også godhjarta, og viser at han evnar, med ein god del hjelp, å omstille livet sitt på relativt kort tid. Ei artig bok!

N
NN – 09.03.2010

– Ja, i alle fall rent kronologisk. Og når han får den sjokkerende nyheten om at han har en datter, tvinges han til å bli mer voksen også sosialt og emosjonelt. Eller? Det er ikke den kjente, sjarmerende, keitete, tenårings-Jarle vi møter i denne boka. Men likevel er han den samme. Det er bare at spranget fra "Mannen som elsket Yngve" er langt og innholdsrikt. Når man har barn selv er det til tider ganske smertefullt å lese om Jarles møte med og behandling av datteren sin. Samtidig ser jeg at forfatteren åpner opp for flere "episoder" i fortellingen om Jarle Klepp fra Madla. Det vil vi gjerne ha, for dette er absolutt underholdende! Men jeg tar gjerne mer av den nøkterne stilen fra f.eks. "Kompani Orheim" i stedet for de tidvis banale og "filmaktige" scenene i denne boka.

G
Glad i bøker – 08.02.2009

– Bokas hovedperson, Jarle Klepp, er en 25 år gammel litteraturstudent som lever livet med damer, fest og studier. En dag dumper et brev ned i posten fra Anette Hansen. Brevet forteller at Jarle er far til snart sju år gamle Charlotte Isabell. Jarle har ikke hatt noen anelse om at en natt på fest for mange år siden har gjort ham til far. Brevet forteller ham også at datteren kommer med flyet og skal være hos ham ei uke. Dette er starten på noe helt nytt og ukjent for ham. Hvordan er man far, og hva ønsker barn å gjøre? Dette er både ei morsom, følsom og til tider trist bok. Den spiller på hele følelsesregisteret. Man kan ikke unngå å bli sjarmert av denne nydelige historien.

t
trine – 23.01.2009

– Tore Renberg fortsetter på mange måter i sitt vante spor i denne romanen. Det er en tradisjonell fortelling. Jarle Klepp får plutselig besøk av datteren sin, og historien spinner rundt den opplevelsen det er å være selvsentrert og faglig opptatt hovedfagsstudent til plutselig å bli far med ansvar for et barn. Oppgaven takler Jarle Klepp på nokså ulikt sett. Som tidligere hovedfagsstudent synes jeg skildringene av det miljøet er det morsomste. Her er mye treffende. Boken er lettlest og grei for alle som vil vite mer om hva som skjer med studenten Jarle. Jeg kommer nok til å lese videre om denne fyren.

B
Bokslukern – 09.01.2009

– Jarle Klepp er tilbake! Når vi møter ham igjen er han 25 år gammel, og studerer litteraturvitenskap i Bergen. Bortsett fra at han har klippet av seg alt håret, er han den samme Jarle som sist: selvopptatt, naiv og med hodet fullt av kloke tanker. Så får han vite at han er far til et barn ... Hvis du som meg elsket "Mannen som elsket Yngve", må du lese denne boka! Det som er så spesielt med den er at det meste av handlingen blir beskrevet fra Jarle sitt synspunkt, vi er oppe i hodet hans, men samtidig så ser vi også at han burde ikke gjort det og det. Jarle dummer seg ut tallige ganger, uten egentlig å forstå hvorfor, og på den måten er det lett å identifisere seg med ham. Han bytter stadig synspunkter på saker i forbindelsen med universitet, men han er alltid sikker på at det han mener er det riktige. Denne boka vil få deg til å le, men en gang innimellom også til å stoppe opp og tenke over ting.

S
SD – 26.10.2008

– Renberg har her skrevet en god oppfølger til de foregående bøkene om Jarle Klepp. Han skriver engasjerende og troverdig, og det er ikke vanskelig å tro på at Jarle fra de to første bøkene har utviklet seg til å bli den han er i boka "Charlotte Isabel Hansen". Han er nå i tjueåra, en temmelig selvhøytidelig og nedlatende student, men likevel med så mange formildende og positive trekk at leseren engasjerer seg i ham og historien. Jarle er slett ikke glad for å finne ut at han har en datter som allerede har rukket å bli syv år. Men takle det på et vis må han, og det fører til mange morsomme og tidvis rørende situatsjoner. Det som trekker litt ned med denne boka er at det etterhvert utvikler seg til å bli litt vel sukkersøtt og idyllisk. Men definitivt en verdig oppfølger!

R
Rose-Marie – 19.10.2008

– Jarle er i midten av 20-årene, og lever en relativt bekymkringsløs studenttilværelse i Bergen. Tilværelsen består av høytsvevende intellektuelle diskusjoner med medstudenter, helgefyll og damehistorier. En dag kommer det imidlertid et overraskende brev i posten. Uten at Jarle har visst noe som helst, har han vært far i syv år. Charlotte Isabel er nemlig resultatet av den famøse festen han var på for syv år siden - den festen der det meste gikk galt. Den festen der han tilbragte en natt med en ukjent jente ... Nå ønsker barnets mor at han skal stille opp som en mann, og ta vare på datteren en ukes tid. Hun skal nemlig til Syden. Jarle er på ingen måte klar for å ta ansvar for et barn, men han tar imot datteren. Charlotte Isabel tar ham med storm fra første øyeblikk. Jarle er forbløffet over hvor oppvakt hun virker, og dessuten ser han seg selv i henne. Men selvsagt går ikke alt som forventet ... Denne boka var bare utrolig rørende, uten å bli banal, og tidvis hylende morsom. For meg som selv har studert i Bergen, var det dessuten nostalgisk å lese om livet på "Høyden". Tore Renberg leser dessuten nydelig!

S
S – 11.10.2008

– Boken åpner lovende, med en Jarle Klepp som nå er blitt 25 år, i det hele tatt en svartkledd og glattbarbert mann som sliter med å finne sin posisjon i samfunnet. Boka skulle leve opp til enorme forvetninger, spesielt etter suksessen med "Mannen som elsket Yngve", en ypperlig både bok og film. Men der Mannen som elsket Yngve er humoristisk, er "Charlotte Isabel Hansen" en parodi av seg selv. Der forgjengeren var gripende, er denne boken sentimental. Hele handlingen blir noe snobbete og bedrevitende, rett og slett irriterende snusfornuftig. Alt blir dobbelt forklart, repetert igjen og igjen. På slutten av boka topper elendigheten seg så til de grader, i det som best kan beskrives som en dårlig slapstick-komedie fra Amerika. Man kan ikke annet enn å håpe at Renberg gir Jarle Klepp boken han fortjener neste gang. Her anbefales det at man opplever Mannen som elsket Yngve i både film og bokform, men heller dropper denne med mindre man er stor tilhenger av forfatteren.

T
T. – 20.09.2008

– Jarle Klepp er endelig tilbake, som en 25 år gammel hovedfagsstudent i litteratur ved universitetet i Bergen. Og han har nett funnet ut at han en datter, en syv år gammel jente ved navn Charlotte Isabel Hansen. Det tar ikke lange tiden før du kjenner deg igjen i Tore Renbergs skrivestil om Jarle, men jeg syntes det var litt vanskelig i begynnelsen å se for seg Jarle som 25 år gammel. Men etter hvert kom jeg inni det. Det at han nå har en datter snur studenttilværelsen hans på hodet, og han vet ikke helt hvordan det skal gå selv om dattera bare skal være der en uke. Renberg skriver mye om det faglige ved det Jarle studerer, litt vel mye og litt uinteressant for min del. Men Renberg hadde sikkert mye glede ved å skrive denne boka, å tenke tilbake på sin egen studenttid i Bergen, som litteraturstudent, akkurat som Jarle. En god bok som anbefales :)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Charlotte Isabel Hansen:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv