– Denne boka burde kommet tidlig - en roman om en adoptert person, skrevet av en adoptert person! Istedet for romaner og fiksjon skrevet av ikke-adopterte som fantaserer om hvordan det er å være adoptert, er denne boka ekte. Og samtidig gir den ikke-adopterte et inblikk i hvordan det er å være adoptert, på en mindre personlig måte enn om boka hadde vært en selvbiografi eller memoir. Dette gjør boka unik, og den adoptertes perspektiv er sikkert lettere å ta til seg enn om det hadde vært en faktabok. Burde leses av alle som er eller kommer i kontakt med adopterte, eller de vil lære mer om adopsjon fra den adoptertes perspektiv, men også av den som ønsker å lese god litteratur.
Da tigrene røykte
Gjennom hele oppveksten på Slettestad har Katinka tenkt på seg selv som norsk, men samtidig har hun alltid vært forskjellig: Hun har en skoeske med adopsjonspapirer og andre reminisenser fra sitt fødeland Sør-Korea. Les mer
Gjemt i skapet fins det som gjør henne litt annerledes enn de andre.
Som voksen bestemmer hun seg for dra til Sør-Korea - landet der tigrene en gang røykte pipe - på jakt etter sitt biologiske opphav. Da tigrene røykte er historien om hennes jakt på seg selv, en gripende og usentimental fortelling om hva det vil si å være adoptert. Romanen utspiller seg i skjæringspunktet mellom det prosaiske og det eventyrlige - en historie som er realistisk og fantastisk, klar og hemmelighetsfull på en gang.
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Språk
- Bokmål
- ISBN
- 9788202305185
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2011
- Originaltittel
- Da tigrene røykte
- Format
- Vannmerket EPUB
Les utdrag
Åpne utdrag herKunders vurdering
Skriv en vurdering
– "Da tigrene røykte" er en god bok om å føle seg annerledes; om å undre seg over sitt opphav; om å være fra to verdner. For Katinka er det som å mangle en brikke i et puslespill. Hun prøver å finne den ved å reise til Sør-Korea. Her er hun lik alle andre, men maten, språket og levesettet er ulikt. Alt er uvant. I Norge ser hun annerledes ut, men alt er kjent og kjært. Kanskje finner hun brikken ved å forsone seg med tilværelsen? Hun vet ikke og får aldri vite! I Sør-Korea dikter hun opp historier om folk hun møter. Kanskje er dét hennes mor eller far? Rørende er historien om perledykkersken og fiskergutten. Katinka søker et svar. Er det best å vite eller å tro. De rundt henne har ulike syn på det. Boken er lettfattelig og leseren lever seg lett inn i historien. Boken har et slør av lett melankoli. Det gir den stemning.