Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

De gales hus

En roman fra innsiden av en psykiatrisk institusjon.

Jeg er Hanja. Jeg har det ikke så bra. Livet var fint før, det var det. Men det tok slutt, det fine altså. Så jeg kastet meg gjennom et utstillingsvindu. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
En roman fra innsiden av en psykiatrisk institusjon.

Jeg er Hanja. Jeg har det ikke så bra. Livet var fint før, det var det. Men det tok slutt, det fine altså. Så jeg kastet meg gjennom et utstillingsvindu. Også våknet jeg opp på den andre siden, her på Varden - med 160 sting i kroppen. Her er det ikke akkurat som utenfor, det skal være sikkert og visst. Folk er jammen gale. Problemet mitt er at jeg ikke helt skjønner poenget med å være her, i live. Bortsett fra Stetson, da. Han gjør livet litt bedre. Og Odin. Og Moffa og Maria. Og Engelen. Men bortsett fra de er det ikke så mye å leve for. Jo, kanskje Freiner. Og Hedda. Og stormsenteret og Tussi og Formel og Ruben og Jørgen og Reza. De krydrer i hvertfall tilværelsen, kan man si.

De gales hus er en roman full av dramatiske hendelser og skjebner, men også episoder og personer som er skildret med stor humor og varme. Karin Fossum ivaretar sine personer med stor varme og innsikt.

Medlemsvurdering:
"De gales hus" er en flott bok som jeg absolutt er glad for å ha fått med meg. Jeg valgte lydbokvarianten og det angrer jeg ikke et sekund på. Opplesningen var perfekt og gjorde at jeg levde meg enda mer inn i bokens handling. Det hele begynner med at Hajna en dag løper inn i et butikkvindu og ender opp med 160 sting.Hun vil bare dø og etter dette havner hun på Varden, på lukket avdeling.På Varden er det mange triste skjebner som hun etter hvert blir kjent med de andre pasientene.Det er utrolig å få med seg de ulike karakterene i boken, som Formel, Odin og Tussi for å nevne noen. Hajna er hovedpersonen, men det er likevel plass til å få både pasienter og personale med uten at det ødelegger noe. Det er heller med å berike boken og gjøre den ekstra interessant. Boken har virkelig alt som trengs. Det er triste og alvorlige følelser, humor, varme og vennskap. Den spenner på hele føleleseregisteret ditt og den tar opp temaet omkring psykiske lidelser på en veldig bra måte. Denne boken har noe for alle og jeg anbefaler den gjerne til andre. Terningkast seks uten tvil.

varden

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
371
ISBN
9788202287306
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Sue – 21.09.2009

– "De Gales Hus" handler om en suicidal, ung kvinne som etter et selvmordsforsøk blir tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling. Her møter hun en ganske variert forsamling av mennesker, som hun etterhvert knytter emosjonelle bånd til. Det er en ganske sterk historie som skildrer suicidaliteten på en fin måte. Også de andre figurene i fortellingen er interessante figurer, hver med sine lidelser, som i mange tilfeller er både utrolig morsomme og utrolig skremmende ... Alt i alt, denne boken gir et underholdende inntrykk av det unormale menneskesinnet. Den er rørende, spennende, skummel, morsom - og er faktisk ikke så langt fra virkeligheten som man skulle tro. En fin bok fra Karin Fossum.

v
varden – 07.09.2008

– "De gales hus" er en flott bok som jeg absolutt er glad for å ha fått med meg. Jeg valgte lydbokvarianten og det angrer jeg ikke et sekund på. Opplesningen var perfekt og gjorde at jeg levde meg enda mer inn i bokens handling. Det hele begynner med at Hajna en dag løper inn i et butikkvindu og ender opp med 160 sting.Hun vil bare dø og etter dette havner hun på Varden, på lukket avdeling.På Varden er det mange triste skjebner som hun etter hvert blir kjent med de andre pasientene.Det er utrolig å få med seg de ulike karakterene i boken, som Formel, Odin og Tussi for å nevne noen. Hajna er hovedpersonen, men det er likevel plass til å få både pasienter og personale med uten at det ødelegger noe. Det er heller med å berike boken og gjøre den ekstra interessant. Boken har virkelig alt som trengs. Det er triste og alvorlige følelser, humor, varme og vennskap. Den spenner på hele føleleseregisteret ditt og den tar opp temaet omkring psykiske lidelser på en veldig bra måte. Denne boken har noe for alle og jeg anbefaler den gjerne til andre. Terningkast seks uten tvil.

I
Izzy – 21.10.2006

– Hajna er lei av å leve. Alt hun vil er å dø. Psykiateren hennes vil ikke høre på henne, så hun er nødt til å ta saken i sine egne hender. Hun hopper gjennom et butikkvindu. Som et resultat av dette havner hun på Verden psykriatiske på lukket avdeling med 160 sting. Her blir hun kjent med mange merkelige folk, bl.a: Odin, Formel, Tussi og Stanton. Dette er en veldig god bok som tar opp temaet psykiske lidelser. Boka er morsom, sjarmerende og god samtidig som den har en alvorlig undertone. Denne boka anbefales på det varmeste! Den er absolutt verdt å få med seg. Les boka og kos deg mens du blir kjent med alle de forsjellige karakterene i den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De gales hus:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Svik

Trude Teige
Paperback 
199,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv