Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De grunnleggende bestanddeler

"Boken omtales nå (1999) - med rette, kan man trygt hevde - som den viktigste romanen mot slutten av et millenium"

The Independent

Michel Djerzinski inviterer forskerkolleger til avskjedsfest. En tafatt seanse som sier mye om verten. En fjern, venneløs mann som knapt har hatt noe forhold til en kvinne. Hvorfor forlater han sin forskerstilling, bare 40 år gammel? Michel har en halvbror, Bruno, men de to blir ikke kjent før de er voksne. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Michel Djerzinski inviterer forskerkolleger til avskjedsfest. En tafatt seanse som sier mye om verten. En fjern, venneløs mann som knapt har hatt noe forhold til en kvinne. Hvorfor forlater han sin forskerstilling, bare 40 år gammel? Michel har en halvbror, Bruno, men de to blir ikke kjent før de er voksne. Det har deres felles mor, Janine, sørget for; hun plasserte dem vekk for å kunne frigjøre seg blant hippiene i California. Bruno er sin brors rake motsetning, en storkonsument av kvinner, pornografi og alle former for stimulans og nytelse. Både overfor Michel og diverse psykiatere innrømmer han at han har levd som en drittsekk og bedrager. Bare en gang fornemmet han noe i nærheten av kjærlighet, i møte med Christiane på en New Age-leir i Sør-Frankrike (leiren eksisterer, og eieren saksøkte forfatteren pga. hans infamt satiriske skildring) der forrvirrede sekstiåttere forsøker å finne en livskjerne. Bruno har lidd seg gjennom skolegang og studier, men har ikke samlet ballast til å mestre verken gleder eller sorger. Michel drar til Irland, der han forsvinner på mystisk vis. Han etterlater seg omfattende skriverier, der han antyder en mulig lysning, om enn ingen løsning. De to brødrene - med sine vidt forskjellige innfallsvinkler på et rotløst liv - illustrerer, ifølge Houellebecq, på en lysende måte hvordan Vesten er i ferd med å begå selvmord.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202760755
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Les particules élémentaires

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Boken omtales nå (1999) - med rette, kan man trygt hevde - som den viktigste romanen mot slutten av et millenium"

The Independent

Kunders vurdering

J
Johannes Kyvik – 28.05.2019

– De grunnleggende bestanddeler

J
Jojannes Kyvik – 30.04.2019

– De grunnleggende bestanddeler

K
KL – 09.06.2007

– Dette er fransk litteraturs enfant terrible sin beryktede roman. Michel Houellebecq beskriver her to brødre og deres dypest sett misantropiske livssyn. Boken er selvbevisst provoserende, voldsom i sin retorikk, og sylskarp i sin analyse. Houellebecq er grunnleggende pessimistisk på menneskehetens vegne. Ingen lett kost med andre ord. Det er ingen tvil om bokens litterære kvaliteter. Språket er hele tiden krystallklart, og boken har en god oppbygning. Likevel kan det at boken er så provoserende kanskje skremme vekk noen lesere, da den ene provokasjonen etter den andre kan ødelegge noe for innlevelsen. Like fullt føler man som leser at hver setning, hvert ord, i denne boken er viktig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De grunnleggende bestanddeler:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv