Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den bleke kongen

"David Foster Wallaces etterlatte roman er et mesterlig vitnesbyrd om oppløsning."

Jon Rognlien, Dagbladet

Da David Foster Wallace døde i 2008 etterlot han seg et uferdig manus til et romanprosjekt - Den bleke kongen. Dette var noe han hadde arbeidet mer eller mindre sammenhengende med siden utgivelsen av Infinite Jest i 1996. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Da David Foster Wallace døde i 2008 etterlot han seg et uferdig manus til et romanprosjekt - Den bleke kongen. Dette var noe han hadde arbeidet mer eller mindre sammenhengende med siden utgivelsen av Infinite Jest i 1996.

Noen måneder etter forfatterens død i september 2008, gikk agenten hans gjennom det som fantes av etterlatte papirer. På skrivebordet fant hun en sirlig ordnet manuskriptbunke med tolv kapitler på til sammen over 250 sider. Man fant etter hvert mer materiale, og Wallaces redaktør, Michael Pietsch, begynte å sette det sammen til en mer komplett romantekst, som nå altså er utkommet.

I sitt forord til boken skriver Pietsch: "Alle som jobbet sammen med David vet hvordan han motsatte seg det å la verden få se et arbeid som ikke var gjennomarbeidet nok til å møte hans egne, strenge standarder. Men en ufullendt roman er det vi har, og hvordan kan vi la være å se? David er dessverre ikke her for å hindre oss i å lese, eller tilgi oss for at vi vil det."Den bleke kongen er en roman som neppe er en roman i tradisjonell forstand, men mer en løst sammensatt samling bak- og forgrunnshistorier om et knippe mennesker som jobber ved skattemyndighetenes kontor i Illinois, en jobb som etter alt å dømme er preget av den mest sjelfortærende kjedsomhet, men som altså likevel, i Wallaces fantastiske prosa, vekkes til live som et fenomen som angår oss alle.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
616
ISBN
9788202367213
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The pale king
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"David Foster Wallaces etterlatte roman er et mesterlig vitnesbyrd om oppløsning."

Jon Rognlien, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den bleke kongen:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv