Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den polske bokseren

en episodisk roman

«Vital, gåtefull, medrivende diktning.»

Stavanger Aftenblad

«69752. Det var telefonnummeret hans. Han hadde tatovert det der, på den venstre underarmen sin, for at han ikke skulle glemme det. Det var det bestefaren min fortalte meg. Og i oppveksten trodde jeg på det. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«69752. Det var telefonnummeret hans. Han hadde tatovert det der, på den venstre underarmen sin, for at han ikke skulle glemme det. Det var det bestefaren min fortalte meg. Og i oppveksten trodde jeg på det. Telefonnumrene var femsifret her til lands på syttitallet.»
I denne episodiske romanen, befolket av mennesker på søken etter sin egen opp.rinnelse og plass i verden, møter vi blant andre en ung maya-poet som rives mellom forpliktelser til sin fattige familie på landet og sine poetiske ambisjoner, en serbisk pianist som reiser rundt i verden i sporene etter legendariske sigøynermusikanter, en israelsk kvinne som leter etter svar i Latin-Amerika og ikke minst hovedpersonen selv, Eduardo Halfon, litteraturprofessor og forfatter fra Guatemala, hvis bestefar skal ha blitt reddet fra døden i Auschwitz av en polsk bokser.
Den polske bokseren er en litterær reise gjennom et bredt geografisk og kulturelt landskap, der forholdet mellom virkelighet og fiksjon hele tiden står i høyspenn.
Den polske bokseren ble en New York Times Editors' Choice da den kom ut på engelsk og en av finalistene til International Latino Book Award. Med denne utgivelsen, som også inneholder Piruetten, utgis Halfon for første gang på norsk.

Medlemsvurdering:
"En episodisk roman" er en god sjangerbetegnelse på denne boka, som setter søkelys på forholdet mellom litteratur og virkelighet. Husk første episode når du leser den siste! Mellom de to ligger det flere gode fortellinger om livet selv og jakten på det flyktige.

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788256019830
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
El boxeador polaco
Serie
Eduardo Halfon

Anmeldelser

«Vital, gåtefull, medrivende diktning.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Det er berre til å la seg forføre og bedra av Eduardo Halfons verkelege og magiske verkelegheitslitteratur.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Eg grip meg sjølv i å ønske meir av Eduardo Halfon og verda han viser fram og dekker til og stadig utvidar i nye versjonar og vinklingar.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Kunders vurdering

H
Harald K – 15.01.2020

– "En episodisk roman" er en god sjangerbetegnelse på denne boka, som setter søkelys på forholdet mellom litteratur og virkelighet. Husk første episode når du leser den siste! Mellom de to ligger det flere gode fortellinger om livet selv og jakten på det flyktige.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den polske bokseren:

Se flere

Logg inn

Handlekurv