Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den siste revejakta

Når man sitter i skitten til oppover halsen, er det på tide å kutte ut. Slippe alt, finne jenta si og ta fatt på drømmen om det rolige livet. Carl F. Vang må bare gjennomføre det siste, store opplegget - ta imot en last ute i fjorden en stormnatt, gjøre opp med visse personer og samtidig styre klar av fienden. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Når man sitter i skitten til oppover halsen, er det på tide å kutte ut. Slippe alt, finne jenta si og ta fatt på drømmen om det rolige livet. Carl F. Vang må bare gjennomføre det siste, store opplegget - ta imot en last ute i fjorden en stormnatt, gjøre opp med visse personer og samtidig styre klar av fienden. Og så...

Den siste revejakta er Ingvar Ambjørnsens gjennombruddsroman. Usminket og rått, med etsende, svart humor pisker han frem historien om storbyens utgrupper, der loven utenfor Loven er beinhard og brutal, men også omfatter kjærlighet og vennskap. Den siste revejakta er uhyggelig spennende, og så velskrevet at kaldsvetten pipler. Boken har blitt en kultklassiker på tvers av generasjoner.

Medlemsvurdering:
Denne boka er en av mine favorittbøker, og ikke uten grunn! Den er selvfølgelig veldig spennende og glimrende skrevet på ambjørnsens spesielle måte. Måten bl.a. narkotikahandelen blir beskrevet på, og at mye av handlingen er lagt til Norge, gjør at det føles veldig virkelig. Boka er også morsom iblant :) Men det som tiltrekker meg mest, er at selv om mange lesere i utgangspunktet ikke kjenner seg igjen i livet til hovedpersonene, med narkotikahandel, redsel for politiet osv, drar boka oss med på eventyret! Jeg fikk veldig medfølelse for hovedpersonene, og håpte så veldig at alt skulle gå bra, og at Carl F. Vang (og familien) og Robert skulle få et bra liv.

Frøya

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202308087
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
13 x 13 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rose-Marie – 09.11.2008

– Carl F. Vang drømmer om et rolig og vanlig liv sammen med familien sin. Men først har han et siste opplegg han må gjennomføre. I boka skildres et miljø der kriminalitet, dop og rå vold florerer. Sånn sett er dette en veldig klassisk Ambjørnsen-bok, men kanskje råere enn ellers. Da en venninne av Carl dør av en overdose, strammes grepet i miljøet. Carl for sin del holder seg til de midlere narkotiske stoffene - både hva gjelder eget forbruk og handel - samtidig som vi blir vitne til at også dette bidrar til angst og noia. Vennskap blir satt på prøve, og spørsmålet er om det er mulig for Carl å komme gjennom det siste opplegget uten varig men. Blant annet er politiet i hælene på ham og kompisene, særlig fordi det hele ikke lenger "bare" dreier seg om hasj, men også heroin. Denne boka er usedvanlig godt skrevet! Miljøskildringene virker så autentiske og realistiske at handlingen tok tak i meg. Det er ikke uten grunn at denne boka har blitt en klassiker.

P
Paal – 21.04.2005

– På åttitallet produserte Ingvar Ambjørnsen en rekke knakende gode romaner som kanskje kan sies å ligge i et spennende grenseland mellom krim, beat-litteratur og sosialrealisme. Mange av hans lesere syns dette er blant hans beste ¿ eller i hvert fall morsomste ¿ bøker. ¿Den siste revejakta¿ handler om to gamle venner fra hippietidens Oslo, som nå befinner seg på vei inn i de kommeriselle 80-tallet og ut av sin egen ungdom. De er ¿selvstendige næringsdrivende¿ i en heller spesiell betydning av ordet: de lever av å selge halvstore hasjpartier til venner, bekjente og andre smålangere. Som tittelen tilsier møter vi dem midt i det som er ment å være en siste stor hasj-handel, som skal vise seg å by på store komplikasjoner av en helt annen natur enn våre helter kunne tenke seg. Språket er levende, historien drivende god, og det er en lang serie morsomme episoder gjennom hele boka. Anbefales!

F
Frøya – 04.01.2005

– Denne boka er en av mine favorittbøker, og ikke uten grunn! Den er selvfølgelig veldig spennende og glimrende skrevet på ambjørnsens spesielle måte. Måten bl.a. narkotikahandelen blir beskrevet på, og at mye av handlingen er lagt til Norge, gjør at det føles veldig virkelig. Boka er også morsom iblant :) Men det som tiltrekker meg mest, er at selv om mange lesere i utgangspunktet ikke kjenner seg igjen i livet til hovedpersonene, med narkotikahandel, redsel for politiet osv, drar boka oss med på eventyret! Jeg fikk veldig medfølelse for hovedpersonene, og håpte så veldig at alt skulle gå bra, og at Carl F. Vang (og familien) og Robert skulle få et bra liv.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den siste revejakta:

Se flere

Logg inn

Handlekurv