Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den tidsreisendes kvinne

Denne storslagne kjærlighetshistorien handler om Clare og Henry, som har kjent hverandre siden Clare var 6 år og  Henry 36. De gifter seg når Clare er 22 og Henry 30. Utrolig, men slik er det. Henry reiser nemlig i tid.

Les mer

349,-
Innbundet
Utsolgt

Denne storslagne kjærlighetshistorien handler om Clare og Henry, som har kjent hverandre siden Clare var 6 år og  Henry 36. De gifter seg når Clare er 22 og Henry 30. Utrolig, men slik er det. Henry reiser nemlig i tid.

Dyp kjærlighet
Uten forvarsel forsvinner han til fortiden eller fremtiden. Reisene kan være opplevelsesrike, men også skremmende og farlige. Henrys forflytninger i tid er en hemmelighet som bare Clare kjenner til. Deres liv sammen er intenst og  annerledes, preget av dyp kjærlighet. Men kjærligheten er utsatt for store prøvelser. Er den likevel så sterk at den kan overvinne tid og rom?

Den tidsreisendes kvinne er Audrey Niffeneggers debutroman. Den er blitt en internasjonal bestselger, er solgt til 26 land og i mer enn to millioner eksemplarer.

Medlemsvurdering:
"Den tidsreisendes kvinne" er en utrolig god bok, som både er annerledes og gripende. Man blir gjerne litt skeptisk når man leser omtalen av den, nemlig at en mann reiser i tiden, likevel føler man at dette er helt normalt etter å ha lest et par sider i romanen, i tillegg er det nettopp det at Henry reiser i tiden som gjør denne kjærlighetsromanen til noe mer enn bare enkel kiosklitteratur. Boken er så velskrevet at det er rystende. Det at forfatteren veksler mellom to ulike fortellervinkler, gjør det hele mer spennende i og med at man virkelig kommer under huden på begge hovedpersonene. Følelsene og karakterene man får beskrevet er ekte, og boka viser at selv om to personer elsker hverandre er ikke alt like rosenrødt bestandig og ikke alle tanker like rene. "Den tidsreisendes kvinne" er en vakker bok, som garantert får leseren til å felle minst én tåre.

I.A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
543
ISBN
9788203209185
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
The time traveler's wife
Format
21 x 14 cm
Nr
1687727

Kunders vurdering

a
anneks – 14.09.2009

– Denne boka er ulik alt annet jeg har lest. Til å begynne med er det litt vanskelig å henge med i Henrys reiser i tiden, men man kommer fort inn i det og følger denne merkverdige kjærlighetshistorien. Henry reiser nemlig i tid, plutselig forsvinner han fra nåtiden og havner i fortiden eller en sjelden gang i fremtiden. Han møter sin utkårede Clare mens hun er liten pike og han en voksen mann. Da de møtes i hennes nåtid, kjenner hun ham fra hans besøk fra fremtiden, mens den unge Henry som hun møter, ennå ikke har blitt kjent med henne. Til tross for tidsreise-vrien er det lite som minner om science fiction i denne boka. Den får leseren til å tenke, hvordan ville det vært å vite resultatene av ens handlinger, uten å ha mulighet til å handle anderledes?

G
Glad i bøker – 05.09.2009

– Boka "Den tidsreisendes kvinne" handler om Henry og Clare. Clare var seks år og Henry 36 år da de ble kjent, men de gifter seg når hun er 22 og han 30 år. Men det er da ikke mulig? Jo det har seg slik at Henry kan reise i tid. Dette preger deres liv enormt. Plutselig kan han bare forsvinne og bli borte for å dukke opp i en annen tid. Det er bare Clare som kjennner sannheten. De er veldig glade i hverandre, men livet blir spesielt. Jeg synes at boka ble litt spesiell og har litt vanskelig for å sette meg inn i historien.

I
I.A – 16.03.2009

– "Den tidsreisendes kvinne" er en utrolig god bok, som både er annerledes og gripende. Man blir gjerne litt skeptisk når man leser omtalen av den, nemlig at en mann reiser i tiden, likevel føler man at dette er helt normalt etter å ha lest et par sider i romanen, i tillegg er det nettopp det at Henry reiser i tiden som gjør denne kjærlighetsromanen til noe mer enn bare enkel kiosklitteratur. Boken er så velskrevet at det er rystende. Det at forfatteren veksler mellom to ulike fortellervinkler, gjør det hele mer spennende i og med at man virkelig kommer under huden på begge hovedpersonene. Følelsene og karakterene man får beskrevet er ekte, og boka viser at selv om to personer elsker hverandre er ikke alt like rosenrødt bestandig og ikke alle tanker like rene. "Den tidsreisendes kvinne" er en vakker bok, som garantert får leseren til å felle minst én tåre.

M
Mab – 13.03.2009

– Å beskrive denne boken som en kjærlighetsroman blir å urettferdig innsnevre den til én sjanger. Selv om historien handler om kjærligheten mellom to mennesker er det så fantastisk mye mer ved denne romanen. Det er en spenningsroman av dimensjoner og et mysterie som vil holde deg fra første side. Niffeneggers mesterlige portrettering av hovedkarakterene og deres tanker og følelser er besnærende, og hånteringen av tidshoppene og skiftene i forteller fungerer bare så utrolig bra. Om du tror du ikke liker romantiske romaner, utfordrer jeg deg til å lese denne boken og bli overrasket.

S
Sola – 30.04.2008

– Denne boken har satt meg helt ut! Den er så fantastisk godt skrevet at jeg er imponert over at det er mulig å få det til. Hovedpersonene er Henry og Claire. Henry har en genetisk sykdom som gjør at han reiser i tiden. I begynnelsen av boken er disse tidsreisende noe vanskelig å forholde seg til; Henry er 42, på neste side er han 17, så treffer vi han igjen som et lite barn på 6 år, men etter at man har vent seg til tanken om at det er mulig å reise i tiden, så virker boken forbløffende troverdig. Forfatteren har et meget vakkert språk og alle personene som er nevnt i boken blir vi godt kjent med, og vi får vite hvordan livene deres arter/artes seg. Les denne!

E
Emmerense – 25.08.2007

– En ufattelig vakker og trist bok om kjærligheten mellom Clare og hennes tidsreisende Henry. Time på time med spenning. Vil Henry forsvinne på en av tidreisene sine nå, når det passer så dårlig? Henry forsvinner plutselig på ubestemt tid og havner naken på ubestemt sted, men Clare sitter tilbake i uvisshten. Noe som kan være spennende, men farlig. Slik møter han sin kone Clare som seksåring, og lærer en ung utgave av seg selv å overleve på tidsreisene ved å stjele. Vi får ta del i deres oppturer og nedturer. En utrolig vakker bok, som var altfor kort med sine 543 sider. Les denne, du vil aldri glemme den!

E
Ellen – 17.07.2007

– En genetisk feil gjør at Henry reiser i tiden, både i fortid og framtid. Han kan ikke kontrollere det selv, og kan ikke ta med seg noe fra den tiden han er i, ikke engang tannfyllingene. På en slik reise treffer han Clare for første gang, hans fremtidige kone, bare at hun nå er seks år og han er 36. Egentlig treffes de først når Clare er 20 og Henry er 28. Vil deres kjærlighet tåle rom- og tidforflytning, der den ene innehar mer kunnskap om deres forhold enn den andre? Henry oppsøker en lege som kan finne ut hvorfor han reiser i tid og hvordan man kan hindre det. Problemet er at hans alder hopper frem og tilbake i hans tidsreiser, uten noe mønster, mens Clare aldres normalt. De må nærmest møtes på nytt hver gang de treffes. Selv om Henrys sykdom og tidsparadokset ikke blir godt nok forklart (forfatteren har et ganske deterministisk livssyn), alle detaljer ikke klaffer og samfunnets nysgjerrighet og nyhetsinteresse mangler, synes jeg det en rørende kjærlighetshistorie som etterhvert blir fortalt. Boka handler om å bli forlatt og forlate, det å vente og møtes igjen på ulike vilkår.

R
Regina – 27.05.2007

– Henry har en spesiell sykdom som gjør at han reiser i tid uten å mene det selv. Som 36-åring reiser han til Clare, en 6 år gammel jente som han i fremtiden er gift med. Denne boken kan virke litt rotete og forvirrende i begynnelsen fordi man ikke helt skjønner hvordan ting henger sammen, men de flettes pent sammen utover og blir til en romantisk og fascinerende historie. Henry hopper frem og tilbake og gjennom dette får vi innblikk i hans liv og hans forhold til Clare, som han ikke har møtt for første gang ennå da hun møter ham som 20-åring, da han er 28. Dette er en bok det absolutt er verdt å lese, den er troverdig, romantisk og trist, og er en skikkelig opplevelse.

J
Julie – 23.07.2006

– Henry er en tidsreisende, noe som får han og hans kone opp i en del uvanlige situasjoner. En av dem er den merkelige starten på deres vennskap og senere forhold; Henry treffer først Clare som 28-åring mens Clare har kjent ham hele barndommen. Men aldersforskjellen er kun 8 år. Dette er en nydelig bok om to personer som finner hverandre og deler en dyptgripende kjærlighet. Du føler hvilken omtanke og arbeidsmengde forfatteren har lagt i historien, noe som også reflekteres i språket. Den handler om ensomhet, så godt som fellesskap og er så skildrende eksistensiell og original at denne burde leses av alle som elsker litteratur.

N
Nostalgia – 27.05.2006

– Dette er en ganske uvanlig kjærlighetshistorie mellom Clare og Henry, som er en tidsreisene. De møtes for første gang når Henry er 30 og Clare er 6 år gammel, på en av reisene hans. Han, som vet at de vil bli et par i fremtiden, forklarer som best han kan til henne om hva som foregår og gir henne en liste med datoer på når han kommer til å dukke opp i årene som kommer. Det er ganske forvirrende å komme inn i dette universet med en gang, men når man først har fått grepet på det, er dette en veldig fin historie. Spesielt flott er forholdet mellom Clare og Henry skildret, nydelig, sterkt og nært. Jeg var sikker på at jeg ikke ville like denne boken og var veldig skeptisk da jeg begynte å lese, men ble bare positivt overrasket! Noen deler av historien er litt vanskeligere å akseptere enn andre, men alt i alt er dette en bok jeg absolutt vil anbefale andre å lese!

J
J – 27.03.2006

– "Den tidsreisendes kvinne" handler om forholdet mellom Clare og Henry. Henry har en genetisk feil som gjør at han gjør ufrivillige tidsreiser. Første gang Henry møter Clare gjennom en reise i tid er hun 6 år gammel, mens han selv er 36. De møtes flere ganger opp gjennom Clares oppvekst, og begge vet at de er ment for hverandre og at de kommer til å gifte seg i fremtiden. Når Clare er 20 år og Henry 28 år møtes de for første gang i nåtiden, og de kan begynne å leve sammen i det "virkelige liv". Dette er en varm historie om to mennesker som vet de er ment for hverandre allerede fra første møte. Dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg fordi man blir så fengslet av historien og hvordan den vil ende. Absolutt verdt å lese!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den tidsreisendes kvinne:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv