– Kjempeartig bok som egentlig burde være supertrist! En yppelig beskrivelse fra en jødisk-engelsk barndom på 1910- til 1920-tallet i England. Dette er forfatterens egen barndom som han forteller om. Boken er varmt skrevet, med mange detaljer og levende bilder som blir beskrevet på en slik måte at man nesten ser gatebildet for seg. Boken er og helt fantastisk oversatt! Man merket ikke at dette egentlig er en bok skrevet på engelsk! Alle detajer er kommet med og oversatt på en yppelig måte. At forfattern er en 96 år gammel mann som debuterer som forfatter er intet mindre enn imponerende! Tenk å huske livet så detaljert! En flott bok som man kommer til å huske lenge.
Den usynlige muren
I denne selvbiografiske romanen skriver forfatteren om sin oppvekst under første verdenskrig i industribyen Lancashire, England. Dette er en beretning om kampen for tilværelsen, om håp, om kjærlighet, om en fraværende far og om en mor som kjemper for at barna hennes skal overleve. Les mer
Kundevurdering:
Denne boken er bare herlig skrevet! Og det faktumet at det er en 96 år gammel mann som skrev den, og at han husket alle disse detaljene, det er fascinerende. Boken gir oss et fantastisk innblikk i det å være jøde, og barn, før og like etter første verdenskrig i England. Her er det en fattiggutt vi møter, og likevel, tross mangelen på både klær og mat, så er det en livsglede på bunnen. En bok der du når du leser boken får både medlidenhet for familien du blir kjent med, og samtidig må le av alt det de opplever. En fargerik beskrivelse av en fattig barndom!Ragnhild
Detaljer
- Forlag
- Dinamo forlag
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 363
- ISBN
- 9788280711885
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2008
- Originaltittel
- The invisible wall
- Format
- 19 x 13 cm
- Serie
-
Harry Bernstein
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Denne boken er bare herlig skrevet! Og det faktumet at det er en 96 år gammel mann som skrev den, og at han husket alle disse detaljene, det er fascinerende. Boken gir oss et fantastisk innblikk i det å være jøde, og barn, før og like etter første verdenskrig i England. Her er det en fattiggutt vi møter, og likevel, tross mangelen på både klær og mat, så er det en livsglede på bunnen. En bok der du når du leser boken får både medlidenhet for familien du blir kjent med, og samtidig må le av alt det de opplever. En fargerik beskrivelse av en fattig barndom!
– I denne selvbiografiske romanen, som på sett og vis kan minne litt om "Engelen pä det syvende trinn" av Frank McCourt, forteller forfatteren om sin jødiske oppvekst i Lancashire i England. Den livsfjerne og fordrukne faren gjør livet surt for hele den barnerike familien. Moren må bruke all sin kløkt for å holde liv i barna. Jødehatet preger hverdagen under og etter andre verdenskrig. Blant annet er det utenkelig med blandingsekteskap. "Den usynlige muren" skiller den jødiske bosetningen fra den kristne - i realiteten fra den ene siden av gaten til den andre. Det er ikke kurrant å bevege seg over denne usynlige muren. Dette er en sår roman om håp og kjærlighet, om fortvilelse og fattigdom.