Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det som ventet meg

«Det som ventet meg skildrer en ukuelig kvinnes livslange kamp for egenverd (...) Hun står stolt alene mot tradisjon og familie, mot det politiske og religiøse systemet.»

Jan Askeland, Stavanger Aftenblad

Irans dramatiske historie danner bakteppe for fortellingen om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærligheten - og friheten. Romanen regimet forsøkte å stoppe, ble tidenes bestselger og er under utgivelse over hele verden. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang - gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og fram til livet under dagens strengt religiøse styresett.

En modig og oppriktig skildring av urett, så mesterlig skrevet at ingen domstol kan finne grunn til å forby utgivelsen.
Bokhara-magasinet, Iran

Tidlig i ungdommen treffer hun sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur. Da regimet faller og Khomeinis prestestyre tar makten, blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde hos de nye makthaverne. Senere i livet blir Masoumeh stilt ovenfor et umulig valg: Skal hun denne gangen endelig følge sitt hjerte, eller må hun nok en gang bøye seg for hensynet til familiens ære?

Alle disse hendelsene har funnet sted under velkjente sosiale og politiske omstendigheter de siste 20-30 årene. ... For de fleste av oss er det så velkjent at vi enten har opplevd det selv, eller i hvert fall vet om noen som har det.
New Look-magasinet, Iran

Les mer i Bokklubbens nettmagasin

Det som ventet meg er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur. Hendelsene som skildres, gjenspeiler opplevelsene og erfaringene til en hel generasjon iranske kvinner. Romanen er tidenes mest solgte i Iran, men samtidig svært omstridt.

Sensasjon fra Iran
Dagbladet

Medlemsvurdering:
Dette var en sterk og dramatisk bok. Klarte nesten ikke legge den i fra meg.

Else Brenna

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Font
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788281691766
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Sahm-e man

Om forfatteren

Parinoush Saniee (f.1949) er fra Teheran. Hun er utdannet psykolog og har en master i pedagogikk. Hun har hatt en rekke fremtredende stillinger innen psykologi og ledelse i det iranske statsapparatet. Saniee er tildelt den italienske Boccaccio-prisen for Det som ventet meg.

Intervju

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det som ventet meg skildrer en ukuelig kvinnes livslange kamp for egenverd (...) Hun står stolt alene mot tradisjon og familie, mot det politiske og religiøse systemet.»

Jan Askeland, Stavanger Aftenblad

«En viktig bok.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Det som ventet meg er en slik bok man ikke vil at skal ta slutt, og som en savner når man har lest den ferdig.»

Ringerikes Blad

«En gripende beretning.»

Mari Nymoen Nilsen, VG

«Sensasjon fra Iran.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

M
Mai Hansen – 19.12.2019

– Det som ventet meg

L
Lena Moe – 27.01.2016

– Lett å leve seg inn i. Gode skildringer og stemninger som kjennes på kroppen. Mange korte avsnitt som gjør at jeg bare leser litt til, og bare litt til osv... Anbefales!

E
Else Brenna – 13.01.2016

– Dette var en sterk og dramatisk bok. Klarte nesten ikke legge den i fra meg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det som ventet meg:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv