Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dronningen sover

Astor, en alkoholisert bankmann på 56 år, skildrer dronningen i sitt liv og filosoferer over kjærligheten - eller vrengbildet av den.

"Vi sitter her hver for oss i en sveitservilla fra århundreskiftet, og befatter oss med kjærligheten. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Astor, en alkoholisert bankmann på 56 år, skildrer dronningen i sitt liv og filosoferer over kjærligheten - eller vrengbildet av den.

"Vi sitter her hver for oss i en sveitservilla fra århundreskiftet, og befatter oss med kjærligheten. Eller vrengebildet av den. Jeg er ikke riktig sikker. Vi sitter her og drikker og drømmer. Når alkoholen truer med å slå oss i svime utpå natten, går vi til hvert vårt enerom. jeg elsker henne, men fra annen etasje. Og jeg tror i grunnen at hun elsker meg. Der nede i første."

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202303136
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
MTSS – 06.02.2017

– Fengende

P
Paal – 11.02.2005

– Som de fleste lesere av norsk skjønnlitteratur vet, går rusbruk og rusproblematikk som en rød tråd gjennom Ingvar Ambjørnsen forfatterskap. I denne fortellingen, som kanskje både kan kalles en lang novelle og en kort roman, er alkoholisme selve hovedtemaet. Bokens hovedperson har i trevde år vært gift med en bestselgende forfatter av kioskromaner, og gjennom denne perioden har begges rusmisbruk sakte men sikker tiltatt ¿ inntil de til slutt lever nesten totalt isolert, både fysisk og mentalt. Fra ektemannens perspektiv får vi knakende gode, men også skremmende betraktninger omkring samlivet med mennesker i indre oppløsning ¿ ¿Dronningen sover¿ er brutalt rå, noe av det aller sterkeste Ambjørnsen har skrevet. Bokens lengde er et slags minus ¿ den er en del lenger enn en vanlig novelle, men som sagt heller ikke noen fullverdig roman. Som leser føler man litt at man sitter mellom to stoler ¿ boken er kanskje vel kort, eller vel lang. ¿Dukken i taket¿ er ikke akkurat førstevalget dersom man er hektet på Ambjørnsens varme ¿feel-good¿-bøker, men samtidig er dette den boken i hans forfatterskap som klarerst skildrer de destruktive sidene ved isolasjon, marginalisering og rusbruk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dronningen sover:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv