Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Elsi Lund

«...Slik blir Elsi Lund en ny fortelling om frihet fra Bjørg Vik. Det er romanens mest overbevisende del, ved siden av tette stemninger og de knivskarpe, men likevel ømme skildringene av menn.»

VG

Dette er tredje og siste romanen i serien om Oslo piken Elsi Lunds utvikling og den tidsepoken hun selv er barn av, med konvensjoner det koster å bryte seg løs fra. "Hun er snart nitten, har tatt artium, vet hvordan en mann ser ut naken og hvordan det er å ligge med han. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Dette er tredje og siste romanen i serien om Oslo piken Elsi Lunds utvikling og den tidsepoken hun selv er barn av, med konvensjoner det koster å bryte seg løs fra. "Hun er snart nitten, har tatt artium, vet hvordan en mann ser ut naken og hvordan det er å ligge med han." Vi følger henne et par år midtveis i 50-tallet - gjennom russetid, husmorskole, forlovelse, gjennom brudd, oppbrudd og sammenbrudd, frem til Jorurnalistakademiet og nøkkelen til eget rom og liv.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
312
ISBN
9788202472092
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Serie
Elsi Lund 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«...Slik blir Elsi Lund en ny fortelling om frihet fra Bjørg Vik. Det er romanens mest overbevisende del, ved siden av tette stemninger og de knivskarpe, men likevel ømme skildringene av menn.»

Tinic Talen, VG

«Få kan skrive så tilsynelatende enkelt, med hverdagslige setninger og refleksjoner - men med så store dybder, som Bjørg Vik... I en sum må trilogien om Elsi Lund rangeres som en av de fremste i norsk efterkrigsdiktning.»

Terje Stemland, Aftenposten

«Det er mange presise avtrykk av levd liv i Elsi Lund. Ved hjelp av Bjørg Viks erindringer om de minste detaljer i interiør, kjoler, dresser og pikesinn tegner hun levende bilder av forgangen tid.»

Brikt Jensen, Dagbladet

Kunders vurdering

K
Krullis – 26.10.2004

– Denne romanen avslutter triologien om Elsi Lund, og utspiller seg i etterkrigstiden. Elsi har tatt artium som den første i familien, og drømmer om å gå på journalistakademiet. Men alt er ikke like problemfritt og vi følger Elsi gjennom forlovelse, brudd og sammenbrudd. Men hun gir ikke opp, og følger drømmen sin. Dette er en bok jeg likte svært godt. Den kan leses som en generasjonsroman med et troverdig tidsbilde, men er først og fremst en bok preget av menneskelig innsikt og forståelse. Bjørg Viks bilder setter seg fast på netthinnen, og etterpå er det vanskelig å glemme Elsi. Det er en vakker og sårbar roman, og jeg kan anbefale på det varmeste et besøk i Elsi Lunds verden.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elsi Lund:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv