Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Elskede barn

Katarina forteller samboeren sin at hun er gravid, og at hun vil skilles fra ham, men beholde barnet. Han blir rasende og slår henne sanseløs. Når hun våkner på sykehuset, begynner hun å fundere over om hun er en del av en skjebnesvanger sammenheng. Les mer

299,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Katarina forteller samboeren sin at hun er gravid, og at hun vil skilles fra ham, men beholde barnet. Han blir rasende og slår henne sanseløs. Når hun våkner på sykehuset, begynner hun å fundere over om hun er en del av en skjebnesvanger sammenheng. Hun har selv vokst opp i et hjem der faren mishandlet moren systematisk. Går vold i arv? Med disse tankene prøver hun å nærme seg sin mor, og de to begynner å åpne seg for hverandre. Katarina begynner å forstå grunnene til at moren ikke brøt ut av et krenkende ekteskap.

Medlemsvurdering:
Denne forfatteren har klart det igjen! En utrolig fin og god bok som rett og slett fenger leseren. I første rekke tror jeg at dette er en typisk "kvinne" bok. Ikke at det er en klissete kjærlighetsroman, men verken min mann eller far hadde spesielt lyst til å lese den. Boken er glimrende skrevet og den tar deg med fra første side. Du blir sint på den slående amerikaneren, og fasinert over hvordan Karatina er. En tøff dame, med en flott mor. Det er ikke bare Katarina og hennes forhold til kjærligheten vi leser om, men og forholdet mellom mor og datter. Familiesamholdet til broren og hans kone er og et viktig tema som kommer i denne boken. Jeg leste fort ut hele boken, klarte rett og slett ikke å legge den fra meg! En bok som jeg bare kan anbefale på det varmeste!

Ragnhild

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202341022
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Älskade barn

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

B
B – 17.03.2009

– Katarina er gravid og når hun forteller om sine valg til samboeren, slår han henne sanseløs. Katarina har bestemt seg for at hun vil beholde barnet, men skille lag med samboeren. Det er dette samboeren ikke takler og reagerer med å bli voldelig. Etter mishandlingen våkner hun opp på sykehuset og begynner å tenke over hvordan livet var i hjemmet med foreldrene. Faren mishandlet Katarinas mor og en kan lure på om vold går i arv. Hun bestemmer seg for å reise til moren og fortelle om graviditeten, og at hun har tenkt å beholde barnet selv om hun blir alene med det. Katarina er overbevist om at moren vil overtale henne til å ta abort, men det gjør hun ikke. Sakte, men sikkert kommer mor og datter hverandre nærmere. Det er en veldig god bok med mye følelser og gode personskildringer. Jeg likte boken svært godt, og fortellerstemmen gjør dette til en opplevelse som gjør inntrykk. Dette er en bok man ikke glemmer med det første.

S
S85 – 15.07.2006

– Dette er en fin fortelling om mennesker og hvordan vi forholder oss til hverandre, hvordan fortiden former oss til de vi er i dag. Kjernen i historien er at en kvinne blir gravid med en hun ikke ønsker å leve sammen med. Hun bryter med barnets far og reiser til moren for å fortelle at hun ønsker å beholde barnet. Hun tror at moren vil be henne ta en abort, men moren viser seg å mene helt andre ting enn hun hadde trodd, og det er etterhvert mye som kommer frem om morens fortid, og andre personers fortid. En god bok og Janne Kokkinn er en flink forteller og hun har en behagelig og fargerik stemme.

M
MaiaM – 21.11.2005

– Katarina er blitt gravid ved en feiltagelse, og vet ikke om hun vil beholde barnet. Etter et besøk hos moren, som hun har et vanskelig forhold til, forteller hun barnets far at hun vil beholde ungen, men hun vil ikke ha noe mer med ham å gjøre. Han regelrett banker henne opp, og forsvinner. Tilbake står Katarina med skammen og spørsmålene. Moren levde sammen med en voldelig ektemann i flere år, hvorfor gikk hun ikke sin vei? Katarina søker tilflukt hos sin bror og hans kone, og begynner sakte men sikkert å få et annet bilde av sin mor, og hvorfor hun tok de valgene hun gjorde.
Ei nydelig bok! En skal lete lenge etter vakrere beskrivelser av livet og hverdagens små hendelser og mirakler enn i denne boka.

R
Ragnhild – 08.10.2005

– Denne forfatteren har klart det igjen! En utrolig fin og god bok som rett og slett fenger leseren. I første rekke tror jeg at dette er en typisk "kvinne" bok. Ikke at det er en klissete kjærlighetsroman, men verken min mann eller far hadde spesielt lyst til å lese den. Boken er glimrende skrevet og den tar deg med fra første side. Du blir sint på den slående amerikaneren, og fasinert over hvordan Karatina er. En tøff dame, med en flott mor. Det er ikke bare Katarina og hennes forhold til kjærligheten vi leser om, men og forholdet mellom mor og datter. Familiesamholdet til broren og hans kone er og et viktig tema som kommer i denne boken. Jeg leste fort ut hele boken, klarte rett og slett ikke å legge den fra meg! En bok som jeg bare kan anbefale på det varmeste!

L
L. – 30.05.2005

– Boken elskede barn er skrevet av den svenske forfatteren Marianne Fredriksson. Denne boken er den første jeg har lest av Fredriksson, og jeg må si at jeg ble meget imponert. Forfatteren har en helt fantastisk evne til å rive deg med inn i historien, og det var nesten så jeg følte at jeg satt der ved siden av personene i deres samtaler og gjøremål.
Boken handler om Katarina som er blitt gravid, men hun ønsker å forlate sin samboer. Men når hun forteller dette til samboeren blir han rasende og slår henne sanseløs. Når Katarina blir slått av Jack vekker det minner fra barndommen. Når hun var liten var det ofte at faren slo moren, og en gang ble hun nesten slått helseløs.
I tiden mot fødselen får Katarina mye støtte av moren, broren og hans familie. Katarina og moren kommer nærmere hverandre en de noen gang har vært tidligere.
En aktuell og spennende bok med et enkelt og fengende språk. En super bok som jeg kan anbefale til alle.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elskede barn:

Se flere

Logg inn

Handlekurv