Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Elskeren

Kjærlighet. Gyldendals klassikerslipp høsten 2013.
La meg få legge til at jeg er femten og et halvt år. Det er på en ferge som krysser Mekongfloden.

Slik begynner Marguerite Duras kjærlighetshistorien om den unge, franske skolepiken som på en ferge over Mekongfloden møter en styrtrik kineser - et møte som skal vise seg å bli opptakten til et intenst erotisk forhold. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Kjærlighet. Gyldendals klassikerslipp høsten 2013.
La meg få legge til at jeg er femten og et halvt år. Det er på en ferge som krysser Mekongfloden.

Slik begynner Marguerite Duras kjærlighetshistorien om den unge, franske skolepiken som på en ferge over Mekongfloden møter en styrtrik kineser - et møte som skal vise seg å bli opptakten til et intenst erotisk forhold. Relasjonen dømmes raskt av strenge tradisjoner og rasefordommer: Elskerens far har andre planer for sønnen, mens hennes familie tilhører den koloniale klassen.

Elskeren er en fortelling om umulig kjærlighet, og romanen ble hedret med Goncourt-prisen, Frankrikes gjeveste litterære utmerkelse, i 1984. Boken ble også årets mest omdiskuterte og leste i Frankrike dette året. Siden den gang har romanen befestet sin posisjon som en av europeisk litteraturs moderne klassikere.

Medlemsvurdering:
En praktfull bok som er ladet med alle de gode ingredienser en bok trenger! Den eldre kvinnelige forfatteren tar oss med på en reise tilbake i tid og sted. I minnene reiser vi med henne til et Indokina fylt av motstridende følelser. Som ung vakker kolonist opplever hun der kanskje sin livs kjærlighet. Alle følelser er tilstede. Vi opplever den syrlige rasismen, bitre familieforhold og sødmefylt kjærlighet. Boken viser livets forgjengelighet og alderdommens visdom. De intime betroelsene er uten tvil det beste Duras har skrevet!

IOF

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
136
ISBN
9788205457898
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
L'amant
Format
19 x 12 cm
Serie
Gyldendal klassiker
Gyldendal pocket

Kunders vurdering

B
Bente Elise Pedersen – 03.09.2017

– Fantastisk bok!

J
JT – 30.07.2016

– Etter min mening var denne boken virkelig dårlig. Den var rett og slett kjedelig. Selv om den er veldig kort så følte det som en evighet og bli ferdig med den.

R
RO – 29.10.2012

– Fantastisk.

A
Ada – 06.11.2009

– "Elskeren" er fortellingen om en navnløs 15 år gammel jente som innleder et forhold med en eldre mann. De befinner seg i Saigon, i den daværende franske kolonien Indokina. Fortelleren tilhører den franske minoriteten, elskeren den kinesiske overklassen. Nesten like viktig som dette forbudte kjærlighetsforholdet, er forholdet mellom fortelleren og hennes mor og brødre. Det tegnes et rått, men tidvis kjærlig bilde, av en brutal og dysfunksjonell familie. Dette er ikke lystig lesning, men det er en svært god bok. Hver setning er poesi og det brytes hele tiden mellom det vakre og det frastøtende. Den nesten drømmeaktige overgangen mellom ulike sekvenser og vandring i rom og tid, gjør "Elskeren" til alt annet enn en konvensjonell "forbudt kjærlighet-fortelling". Anbefales!

I
IOF – 16.07.2006

– En praktfull bok som er ladet med alle de gode ingredienser en bok trenger! Den eldre kvinnelige forfatteren tar oss med på en reise tilbake i tid og sted. I minnene reiser vi med henne til et Indokina fylt av motstridende følelser. Som ung vakker kolonist opplever hun der kanskje sin livs kjærlighet. Alle følelser er tilstede. Vi opplever den syrlige rasismen, bitre familieforhold og sødmefylt kjærlighet. Boken viser livets forgjengelighet og alderdommens visdom. De intime betroelsene er uten tvil det beste Duras har skrevet!

E
Ellen – 14.03.2006

– Ei aldrende fransk forfatterinne ser tilbake og forteller om sin oppvekst i 30-tallets Indokina. Som 15-åring treffer hun en eldre, kinesisk rikmannssønn, og de innleder et seksuelt forhold som fordømmes av omgivelsene. Gjennom dette spesielle forholdet lar hun leserne bli bedre kjent med sin mor og to brødre.
Duras har aldri lagt skjul på at det er hennes egen kjærlighetshistorie hun skriver om. Lik hovedpersonen var hun også datter av en noe forstyrret og fattig enke, som prøvde å få endene til å møtes med lærerlønna si. Indirekte referanser, gjentakelser (herrehatten og gullskoene) og flyktige bilder gir meg et inntrykk av å være i en drømmetilstand. Jeg nærmer seg motstridig det som egentlig skjedde, til tross for at forfatteren er uvillig til å dele hele sannheten.
Språket veksler mellom avstand og nærhet. På den ene siden er hovedpersonen og menneskene rundt henne navnløse, på den andre siden avsløres det erotisk begjær på en sensuell måte. Fortellingen er litt vanskelig å få tak på, fokuset flyttes, i ene øyeblikket er den vakker og i det andre er den nesten grotesk. Som i en drøm.
Anne Marit Jacobsen stemme og Torbjørn Sletta Jacobsens tonesetting understreker den drømmeaktige følelsen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elskeren:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv