Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En tiger for en engel

En sterk historie om Lotte, åtte år, som mister fundamentet for hva og hvem hun er. Aftenposten skrev i sin anmeldelse: "Ragde har klart å gi Lotte en stemme, et ansikt, en individualitet. Lotte er intet kasus, hun er rett og slett et lite menneskebarn som har fått hele sin trygge verden rykket opp med roten", og Bergens Tidende skrev: "skrevet i et formsikkert språk og med en imponerende replikkveksling, det sies verken for mye eller for lite . Les mer

113,-

129,- Spar: 16,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En sterk historie om Lotte, åtte år, som mister fundamentet for hva og hvem hun er. Aftenposten skrev i sin anmeldelse: "Ragde har klart å gi Lotte en stemme, et ansikt, en individualitet. Lotte er intet kasus, hun er rett og slett et lite menneskebarn som har fått hele sin trygge verden rykket opp med roten", og Bergens Tidende skrev: "skrevet i et formsikkert språk og med en imponerende replikkveksling, det sies verken for mye eller for lite ... En fryd å lese".

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788234715495
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
TRN – 26.03.2009

– En utrolig gripende historie om ei lita jente og hennes følelser. Selv om handlingen foregår for mange år siden, så er temaet like aktuelt i dag. Den tar for seg en åtteårings tanker og følelser rundt foreldrenes samlivsbrudd, og den viser hvor selvsentrerte og lite opplyste foreldre kan være. I dette tilfellet virker det som foreldrene gjør sitt beste, men rett og slett ikke forstår bedre. Lotte søker tilflukt hos besteforeldrene. Der lever hun rett og slett et annet liv. Det er nettopp hos besteforeldrene barndommen hennes blir til. Det er denne barndommen hun helst vil huske og ta med seg. En god og tankevekkende bok om hvordan et barns tanker og følelser undervurderes, og om voksnes uvitenhet.

G
GAS – 13.08.2006

– Ragde nyter stor suksess med flere av sine bøker, jeg har lest flere og liker de godt. Dette var bakgrunnen for at jeg ønsket å lese denne boken. Handlingen er en skildring av åtteåringen Lottes følelser når foreldrene skiller lag. Der andre av Ragdes bøker er tettpakket med handling, er denne langt mindre begivenhetsrik, men allikevel svært gripende. For min del gir beskrivelsen av Lottes følelser minner om egen barndom med foreldre som skilte lag. Jeg kjenner igjen den såre følelsen av å være barn som opplever at hjemmet splittes. Ragde kan det å skildre følelser.

F
Fiola – 21.11.2005

– Boka er pent skrevet, men jeg ble utrolig skuffet. Det er utrolig forvirrende og meget rotete. Man må lete febrilsk for å finne en sammenheng, og det at endel av historien er skrevet på dialekt gjør alt enda mer rotete. På den andre side får man komme under huden på Lotte som er åtte år, og dette blir gjort på en fabelaktig måte.
Man kan kjenne følelsene hennes og se smerten hennes like tydelig som om hun hadde sittet foran deg. En helt grei bok, men ikke den helt store leseropplevelsen. Så definivt en av forfatterens dårligste bøker, men helt på jordet er den jo ikke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En tiger for en engel:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv