Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Enkle atonale stykker for barn

roman

«Dag Johan Haugerud har her skrevet en helt fantastisk roman i tre deler... Jeg tror ikke det er noen som beskriver de små misforståelsene og øyeblikk av tragikomisk forvirring mellom mennesker så godt som Haugerud, både på film og i litteratur.»

Aftenposten

En tysklærer er på vei ut av et hus i en by ved foten av Alpene. Hun skynder seg til biblioteket, der hun møter en eldre herre som drar videre til svømmehallen hvor han treffer en ung mann. Den unge mannen sykler hjem til sin bevegelseshemmede mor. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
En tysklærer er på vei ut av et hus i en by ved foten av Alpene. Hun skynder seg til biblioteket, der hun møter en eldre herre som drar videre til svømmehallen hvor han treffer en ung mann. Den unge mannen sykler hjem til sin bevegelseshemmede mor. Utenfor vinduet ser hun en kvinne på vei til korøvelse. I løpet av et døgn springer fortellingen fra person til person gjennom Sentral-Europa.

En av disse personene er på jakt etter en avhandling om «Tom og kaninen», den populære barneboken Eivind Ness debuterte med før han ble en berømt, bestselgende romanforfatter. Erik Andersen, en forfatter av det smalere slaget, vil skrive avdøde Ness' biografi, egentlig ikke på grunn av de utallige, bredt anlagte verkene Ness skrev, men på grunn av barneboken, som en gang gjorde et dypt inntrykk på Erik. Men biografien lar seg ikke skrive uten at det etableres et samarbeid med forfatterens enke. Dermed innledes et års dragkamp mellom forfatteren og enken.

Langt senere, i en entré, står en eldre bøssebærer og lurer på om hun drar kjensel på den unge mannen og kvinnen som befinner seg i huset. På bare noen minutter snurpes livet sammen til et spørsmål om skyld og om noe kunne ha vært gjort annerledes.

«Enkle atonale stykker for barn» er en roman i tre frittstående deler, som spiller opp til hverandre på en nesten umerkelig, men nødvendig måte. Dag Johan Haugerud skriver presist og rammende om menneskers samspill og de hårfine vekslingene mellom det som løfter og det som krenker.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
346
ISBN
9788249518319
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
19 x 13 cm

Anmeldelser

«Dag Johan Haugerud har her skrevet en helt fantastisk roman i tre deler... Jeg tror ikke det er noen som beskriver de små misforståelsene og øyeblikk av tragikomisk forvirring mellom mennesker så godt som Haugerud, både på film og i litteratur.»

Hilde Østby, Aftenposten

«Haugeruds mest ambisiøse roman hittil ... Haugeruds evne til å formidle Andersens barndom, med all sin obligatoriske skam og forvirring, og hvordan Andersen kobler dette til 'Tom og kaninen', er simpelthen en perle i årets bokhøst.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«'Enkle atonale stykker for barn' får herved min personlige pris for å være årets mest forunderlige og tankevekkende roman.»

Knut Hoem, NRK P2

«'Enkle atonale stykker for barn' er eit ekte kunstverk, med tallause glitrande einskildparti, og ein gjennomtenkt heilskap, alt saman elegant og avansert komponert av ein virtuos forfattar.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

«En tankevekkende roman om kunst, sannhet, makt og avmakt av en forfatter med et sjeldent godt blikk for menneskenes usikre omgang med hverandre.»

Hilde Slåtto, Vårt Land

«Dag Johan Haugeruds romantablåer bringer tankene mot stor filmkunst.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Enkle atonale stykker for barn:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv