Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et hummerliv

roman

"Fosnes Hansen er en fremragende stilist med full kontroll på virkemidlene."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Et hummerliv er en bok du ikke greier å legge fra deg, der den mangefasetterte historien ruller frem med både komikk og tragedie. Romanen handler å bli voksen, om å måtte strekke seg litt lenger enn man tror man kan, om å forstå det man ikke vil forstå og om den avstanden som kan oppstå mellom dem som egentlig elsker hverandre. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Et hummerliv er en bok du ikke greier å legge fra deg, der den mangefasetterte historien ruller frem med både komikk og tragedie. Romanen handler å bli voksen, om å måtte strekke seg litt lenger enn man tror man kan, om å forstå det man ikke vil forstå og om den avstanden som kan oppstå mellom dem som egentlig elsker hverandre. Gjennom de utsøkt tegnede karakterene skildrer Fosnes Hansen hvordan selvbedraget kan bli en overlevelsesmekanisme og hvordan vi lyver for oss selv og andre fordi det er for vanskelig å være ærlig. I denne bredt anlagte fortellingen gir forfatteren oss et glimrende tidsbilde og en rystende og skildring av en uvanlig familie.Et hummerliv handler om Sedd, en gutt på grensen til voksenlivet og hotellet som er hans barndomshjem.


Allerede i romanens dramatiske åpningsscene blir Sedd satt på en hard prøve idet han må forsøke å blåse liv i en døende banksjef. Utstyrt med Røde Kors Hjelpekorps' gjenopplivningskurs gjør 14-åringen en heltemodig innsats, men til ingen nytte. Kanskje innvarsler den gamle banksjefens død den nye tid på hotellet Fåvnesheim, et gammeldags høyfjellshotell med stolte tradisjoner, men som nå lider under at turismen flytter seg til 'det infernalske syden' som Sedds bestefar, hotelldirektøren, pleier å si.


Året er 1982, og Fåvnesheim har forsøkt å gjøre seg lekkert med både svømmebasseng og minigolfbane, men likevel uteblir turistene. Gjestene består av dem som har bestilt Bryllups Pakken, og aparte fiskelag eller festlyd av ymse slag.


Sedds far var en vikarlege av indisk herkomst hvis siste gjerning på jord var å befrukte Sedds mor, hotelldirektørdatteren. Om moren vet han nesten ingenting, han husker lukten av henne og det reverøde håret, men det er alt. Det er bestemor fra Østerrike og bestefar og kokken Jim som er familien hans. Og det er disse tre, som sammen med Karoline, en ganske påtrengende og pågående liten gjest med en ubendig hang til minigolf som utgjør grunnstammen i livet hans. Og så begynner historien å rulle, ubønnhørlig, frem mot en slutt som tar pusten fra leseren.


1982 er et dramatisk år for Sedd og alle rundt ham. Et år på liv og død, kan man nesten si. Et år som vil forme livet hans for alltid.


.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
383
ISBN
9788202425036
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Et hummerliv
Format
21 x 14 cm
Nr
8092559

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Fosnes Hansen er en fremragende stilist med full kontroll på virkemidlene."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

"Det er grunn til å glede seg over Fosnes Hansens fortellerkunst. Særlig når han slipper seg løs og skriver fram dramatikken i stoffet.[...] Åpningskapitlet er suverent og spenner forventningene til fortsettelsen høyt."

Marius Wulfsberg, Dagbladet

"Erik Fosnes Hansen skriv som alltid elegant [...]

Odd W. Surén, Dag og Tid

"[...] mild satire, identitetsjakt og tidskoloritt gjør romanen underholdende å lese."

Anne Cathrine Straume, NRK Bok

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et hummerliv:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre
299,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
299,- 439,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv