Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fakta om Finland

roman

"Mindre naivt, minst like supert"

Dagsavisen

Jeg drømmer om vann igjen. Drømmer at vannet er på meg og i meg og rundt meg, og at det flyter og flommer og drypper, og jeg har hørt at det å drømme om vann betyr forandring og hver gang jeg drømmer om vann tenker jeg; satan, forandring nå igjen. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Jeg drømmer om vann igjen. Drømmer at vannet er på meg og i meg og rundt meg, og at det flyter og flommer og drypper, og jeg har hørt at det å drømme om vann betyr forandring og hver gang jeg drømmer om vann tenker jeg; satan, forandring nå igjen. Skal det aldri ta slutt?

Midt i Oslo bor en mann som har kommet frem til hvordan han skal beskytte sin enkle tilværelse mot livets kaos. Alt bør holdes så trygt og stillestående som mulig. Hans yrke tillater ham å leve i et langsomt tempo, han lager brosjyrer. Men drømmejobben, en brosjyre som skal lokke norske turister til Finland, med sine nesten tohundretusen sjøer, får alt til å flyte for denne mannen som har et mildt sagt angstfylt forhold til vann.Erlend Loe ble genierklært allerede etter Tatt av kvinnen, Naiv.Super og L. Hans neste bok, Fakta om Finland, er preget av forfatterens glitrende humor, men samtidig fornemmer man en understrøm av lengsel og ensomhet hos hovedpersonen. Han frykter vann og flyt, han frykter forandring. Fakta om Finland er suverent språkbevisst, uforutsigbar og underholdende.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
221
ISBN
9788202219574
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Format
19 x 12 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Mindre naivt, minst like supert"

Elisabeth Solberg, Dagsavisen

"Hans nye bok Fakta om Finland har også kultstatus, men her våger han andre ting. Jeg synes det er interessant med bevegelsen i hans forfatterskap."

Linn Ullmann, Dagbladet

"Slik sett er Fakta om Finland en eksistensiell roman full av dypt alvor, men hvor enkeltelementene i språk og handling vekker så vel humor som refleksjon."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"... høyst sjarmerende fortelling, full av lavmælt humor og varm ironi."

Uppsala Nya Tidning

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fakta om Finland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv