Før jeg brenner ned - Gaute Heivoll

Før jeg brenner ned

roman

Søndag, 4. juni 1978. En pyroman går løs i Finsland, et stykke utenfor Kristiansand. I en hel måned har han herjet, og panikken stiger i den lille bygda. Sammen med det lokale politiet har KRIPOS etablert base i den gamle kommunestyresalen. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Søndag, 4. juni 1978. En pyroman går løs i Finsland, et stykke utenfor Kristiansand. I en hel måned har han herjet, og panikken stiger i den lille bygda. Sammen med det lokale politiet har KRIPOS etablert base i den gamle kommunestyresalen. Pyromanen må tas, men sporene er få.

Dagen etter er det hele over, men først etter den verste natten av dem alle.

Den samme søndagen blir det ført en gutt til døpefonten i Finsland kirke. Den gutten heter Gaute Heivoll. Og med denne forbindelsen som utgangspunkt rekonstruerer Før jeg brenner ned det som hendte våren 1978, og det som skulle vise seg å være en av norgeshistoriens mest omfattende og dramatiske pyromansaker. Hvem var mannen som tente på? Hvorfor gjorde han det? Og hva med gutten som ble døpt den dagen, og som hele sitt liv har levd med historien om brannene? Hva ble det av ham?

Med Før jeg brenner ned vant Gaute Heivoll Brageprisen i 2010.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Fædrelandsvennen
Terningkast 6 VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Tiden
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 302
ISBN: 9788210056499
Utgave: 4. utg.
Format: 19 x 12 cm
Nr: 8195218
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger