Fordeler og ulemper ved å være til

«Det er moro å lese ein roman som både er velskriven, underhaldande og klok på same tid. »

, P2
Dette er en roman om en kvinne med et lyst sinn, ukuelig optimisme og tro på at alt vil ordne seg til sist. Hun elsker livet, i alle dets fasetter, og gjør det hun kan for å legge til rette for fest og glede. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Nina er enslig mor med en datter på ti, og har nettopp kjøpt gamle Grepan pensjonat på Tjøme, som har spisesal med utgang til egen strand. Her skal sommernettene nytes og livets høydepunkter feires.

Snart fylles pensjonatet opp av et snodig klientell. Ninas fascinasjon for alt menneskelig gjør henne til en spesiell og kanskje litt uforutsigelig pensjonatvertinne. - Men hva så? ville hun selv ha sagt. Spørsmålet er om en slik tiltro og livsglede tåler møtet med den virkelige verden. Er det å ha et lyst sinn bare en fordel - eller kan det ha sine ulemper?

Fordeler og ulemper ved å være til er en roman om en kvinne med et lyst sinn, ukuelig optimisme og tro på at alt vil ordne seg til sist. Hun elsker livet, i alle dets fasetter, og gjør det hun kan for å legge til rette for fest og glede. Det er ingen hverdag mer! Eller er det det?

Vigdis Hjorth har skrevet en roman som både er underholdende og ettertenksom.

Fakta

Anmeldelser

«Det er moro å lese ein roman som både er velskriven, underhaldande og klok på same tid. »

, P2

«Vigdis Hjorth skriver godt. Hun tenker godt. Dessuten er hun morsom. (...) Få mestrer så presist og vakkert å uttrykke intensiteten i fysiske og emosjonelle erfaringer.»

, Dagbladet

«Lystig og grusom.»

, Dagsavisen

«Full av liv og godt littterært formidlet»

, Klassekampen

«(...)og store deler av romanen hører med blant det beste som skrives i norsk litteratur i dag.»

, Aftenposten

«En bemerkelsesverdig god roman. (...) Språket tynes for alt det har å gi, og på sitt beste får Hjorth setningene sine til å gløde. Her er vindskeive og merkelig vakre bilder og situasjoner, som vitner om en forfatter som strekker og strekker seg.»

, Fædrelandsvennen