Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født

roman

«Mona Høvring skriver om drømmer, og hun viser oss hvor lett en skjør virkelighet kan briste når lidenskap og sjalusi slippes løs. (...) Det er vakkert skrevet om kjærlighet, det uuttalte er spennende som en krim, det er sensuelt - og det er en bok som maner til ettertanke.»

Anne Schäffer, Tara

På et hotell høyt oppe i en fjellbygd skal to søstre i begynnelsen av tjueåra tilbringe noen korte vinteruker i fredelige omgivelser. Martha er nettopp er skrevet ut fra et nervesanatorium, og Ella følger med for å ta seg av henne. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
På et hotell høyt oppe i en fjellbygd skal to søstre i begynnelsen av tjueåra tilbringe noen korte vinteruker i fredelige omgivelser. Martha er nettopp er skrevet ut fra et nervesanatorium, og Ella følger med for å ta seg av henne. Men på hotellet finner hemmelighetsfulle møter sted og nye fascinasjoner oppstår. Gjennom Ellas fortrolige framstilling får vi innblikk i de underliggende konfliktene som har ledet de to kvinnene vekk fra det som en gang var to søstres hengivenhet og tillit.

Mona Høvring skriver imponerende innsiktsfullt om kjærlighet og forvirring. «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født» er en både skarpslipt og sensibel fortelling om sjalusi og lidenskap, en original og overraskende beretning om følelsenes mange distraksjoner.

Medlemsvurdering:
Romanen har en fintfølelse, fantastiske bilder og Høvring særegne og sterkt ladede språk. I likhet med de andre romanene hennes beveger også denne seg mellom det skjøre og det uforskamma sterke. Les, les!

Agnetha Thormodsdatter

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
127
ISBN
9788249520695
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
19 x 12 cm
Priser
Kritikerprisen. Voksen 2018

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Mona Høvring skriver om drømmer, og hun viser oss hvor lett en skjør virkelighet kan briste når lidenskap og sjalusi slippes løs. (...) Det er vakkert skrevet om kjærlighet, det uuttalte er spennende som en krim, det er sensuelt - og det er en bok som maner til ettertanke.»

Anne Schäffer, Tara

«Nok en gang har Mona Høvring skrevet en bok med et fascinerende skjevt blikk på verden. Boka er kort, den er lest i en jafs. Til gjengjeld kan den med fordel leses flere ganger.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Elegant og intenst om forholdet mellom to søstre ... Høvring har skrevet en roman som er full av impulsive konfrontasjoner, uforutsette og uoppgjorte følelser i et nydelig språk.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Fra begynnelse til slutt briljerer Høvring med en prosa som er like enkel som den er potent … Det høres kanskje nyforelsket ut, men jeg vet ikke om noen andre som skriver som Mona Høvring.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Høvrings nye roman har en både forstandig og egensindig klang.»

Erik Lodén, Stavanger Aftenblad

«Jeg kommer nær en livserfaring. ... ofte anvender Høvring nettopp ikke det beskrivende ordet man kunne forvente. Slik åpner hun blikk og skrift for 'det ubeskrivelige'»

Anne Cathrine Straume, NRK Bok

"Det er vakkert skrevet om kjærlighet, det uuttalte er spennende som en krim, det er sensuelt - og det er en bok som maner til ettertanke"

«ANNE SCHÄFFER, TARA»

«stjerneskudd av erkjennelse»

«ANNE CATHRINE STRAUME, NRK»

«Tenk at Mona Høvrings bøker finnes!»

«ULLA SVALHEIM, BOKVENNEN LITTERÆR AVIS»

"Les Mona Høvring og smak på hvert ord, for hver setning er som et kyss du ikke visste at du lengtet etter"

«MARIE LOUISE WEDEL BRUUN, ELLE DANMARK, MÅNEDENS BOG»

Kunders vurdering

A
Agnetha Thormodsdatter – 13.09.2018

– Romanen har en fintfølelse, fantastiske bilder og Høvring særegne og sterkt ladede språk. I likhet med de andre romanene hennes beveger også denne seg mellom det skjøre og det uforskamma sterke. Les, les!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv