Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Forsiktig glass

"Her skjer mer enn nok til å fylle ei bok som aldri blir stillestående. Romanen er ei rapportbok fra barnets verden, en verden som alltid er i bevegelse, en verden som ingen grenser kjenner.(...) Sprelsk og spenstig bok der en jentunges fantasi setter voksenverdnen i relieff."

Dagbladet

Forsiktig glass er en roman som vil angå alle som har et forhold til barn eller som husker hvordan det er å være barn.

Arkene ligger på gulvet. Det er en glad, travel stemning i værelsene. De voksne spør hverandre om ikke livet er fortreffelig, fortreffelig, svarer de. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Forsiktig glass er en roman som vil angå alle som har et forhold til barn eller som husker hvordan det er å være barn.

Arkene ligger på gulvet. Det er en glad, travel stemning i værelsene. De voksne spør hverandre om ikke livet er fortreffelig, fortreffelig, svarer de. Jeg klipper busten av den største penselen. Spise kan du ikke, men herpe malepensler - det kan du, sier en av de voksne og ler. Jeg ler, jeg også. Det er en latterlyd som vrenger seg opp av magen, ligner hostelyder. Etterpå sitter jeg på do og fniser. Jeg er urolig. Jeg reiser meg før jeg har tisset ferdig. Da ler jeg mer. De voksner ler i stua, av noe annet, kanskje. Jeg tørker og trekker ned og skynder meg ut til dem. Jeg spør om det går an å samle på glade lyder. Selvfølgelig, sier de voksne og flytter arkene rundt på gulvet.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202327873
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Her skjer mer enn nok til å fylle ei bok som aldri blir stillestående. Romanen er ei rapportbok fra barnets verden, en verden som alltid er i bevegelse, en verden som ingen grenser kjenner.(...) Sprelsk og spenstig bok der en jentunges fantasi setter voksenverdnen i relieff."

Øystein Rottem, Dagbladet

"I Forsiktig glass lukkast Ingeborg Arvola på ein imponerande og truverdig måte i å fange tankeverda til eit barn."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"Trass i at den vesle forteljaren i Ingeborg Arvolas siste roman, Forsiktig glass, også er eit offer for omsorgssvikt og egoisme, er dynamikken, humoren og absurditeten som kjennteiknar Arvolas sin stil så gjennomgåande, at det tragiske aldri får overtaket."

Gina Marie Nordberg Moe, Vinduet

"Livskraftig og ekte beretning fra barnets verden, på en ny og gjennomført måte. (...)en av årets fineste romaner."

Mari Nymoen, Adresseavisen

"Liten, stor roman"

Marte Gresvik, Fredriksstad Blad

"Forfatteren har skrevet sin beste roman til nå - og skapt en vesentlig bok."

Terje Stemland, Aftenposten

Kunders vurdering

S
Stella – 04.09.2005

– Hovedpersonen i Arvolas roman har ikke noe navn, og kan dermed tenkes å være et hvilket som helst barn. Dette barnet beveger seg i en verden der sårbarheten og alvoret eksisterer side om side med fantasien. På flere måter minner hun meg om Herdis til Torborg Nederaas - og detpå en positiv måte. Romanen er på en måte for en rapportbok å regne - som en eneste lang reportasje fra et barns verden. Fortellerstemmen er spennende i det at den tar barnet på alvor uten å gjøre narr av fantasiene hennes, men snarere holder seg til en en slags rapporterende, stort sett objektiv stil. Hvis du vil mimre om hvordan det var å være barn, eller hvis du selv har barn og av og til lurer på hva som foregår i hodene deres, er dette en bok du bør få med deg.

s
snurp – 22.11.2004

– Ingeborg Arvolas femte bok er også hennes beste så langt. Forsiktig Glass er fortellingen til ei lita jente somvokser opp i et hjem av velmenende men livsfjerne voksne, som lever en bohemtilværelse der fri oppdragelse blir en unnskyldning for ansvarsfraskrivelse. Vi opplever verden gjennom den lille jenta, og fordi hun snakker med sine egen stemme og ikke greier sette ord på alt rundt henne, må leseren gjette seg til mye av det som skjer. Det som i utgangspunktet virker som en naiv, lett uskyldig bok, får etter hvert en mørkere, urovekkende karakter, og Arvola greier med enkle, elegante knep å vise fram hvor grusomt selvopptatte vi voksne noen ganger kan være. Historien Arvola forteller er alvorlig nok i seg selv, men det som gjør denne boka virkelig verdt å lese, er hvor lekkert språket hennes er og hvor elegant hun trekker leseren med seg inn i den lille jentas verden.

H
Henrik – 15.10.2004

– Ingeborg Arvola er en ung forfatter som allerede har rukket å levere flere gode bøker, både til barn og voksne. Hennes siste bok "Forsiktig Glass", er en veldig spesiell roman. Man blir virkelig grepet av Arvolas skrivekunst, og får en slags blandet følelse av ubehag og spenning som gjør at en må lese videre. Selve boken handler om ei lita jente som vokser opp sammen med sine foreldre. Hun kaller dem "de voksne". Jenta får svært lite oppmerksomhet fra dem, og tyr til grusomme midler for å få oppmerksomhet, blant annet utvikler hun spisevegring... Boken er særdeles aktuell, og burde leses av alle. Den gir oss en viktig pekepinn om at vi ikke må la hverdagen stresse oss opp, vi må ta oss tid til hverandre! Glimrende skrevet av en meget moden forfatter...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forsiktig glass:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv