Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige

Arne Gunnar Larsen er sosialdemokrat, arkitekt og planleggingssjef i OBOS. Han har "en voldsom lengsel etter folket", og denne lengselen tar han konsekvensen av. Han bryter ut av ekteskapet og flytter fra St. Les mer

199,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Arne Gunnar Larsen er sosialdemokrat, arkitekt og planleggingssjef i OBOS. Han har "en voldsom lengsel etter folket", og denne lengselen tar han konsekvensen av. Han bryter ut av ekteskapet og flytter fra St. Hanshaugen til det Romsås han selv har vært med på å planlegge, der "arkitekturen skulle være en hyllest til det menneskelige samvær". AGs møte med den moderne norske drabantbyen blir imidlertid et møte med det store Fraværet, inntil han former et merkelig vennskap med naboparet, et vennskap som får fatale konsekvenser. I Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige låner Solstad trekk fra populærlitterær genre som thrilleren og melodramaet. Samtidig er dette en roman som kommenterer sin egen tilblivelse, der forfatteren Dag Solstad selv opptrer og kommenterer sitt eget prosjekt, i tillegg til at han diskuterer sine tidligere romaner med hovedpersonen. Solstads forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige ved den moderne norske levemåten provoserte både lesere og kritikere.

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249509935
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Serie
Oktober ebok

Kunders vurdering

K
KL – 09.06.2007

– Denne relativt "ukjente" (til Solstad å være) romanen er etter min mening en noe undervurdert klassiker. Vi befinner oss på Romsås i Norges hovedstad tidlig på 80-tallet. Forfatteren er desillusjonert over drømmen om et kommunistisk samfunn som aldri ble noe av. Han ønsker derfor å undersøke hva som står igjen når drømmen om en utopi er borte. Han finner det norske sosialdemokratiet, og han spør om det er mulig å leve autentisk innenfor et regelstyrt og strømlinjeformet samfunn som det norske. Hovedpersonen sliter med å oppnå genuin kontakt med andre mennesker i dette samfunnet, før han etter hvert vikles lenger og lenger inn i det som er bak samfunnets overflate. Uten å røpe for mye vil jeg si at Solstad skriver glimrende, at boken er spennende, og at den er preget av en spesiell blanding mellom underfundighet og tristhet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv