Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fortellernes marked

«Nygårdshaug ... en spretten, frekk, frodig morsom forteller i tradisjon fra Rabelais ...»

Stavanger Aftenblad

"Snart skulle den dagen komme da ingen muslim bøyde seg mot Mekka, ingen jøde med fletter og sort hatt skulle nikke spastisk mot klagemuren i Jerusalem, ingen kristen prest ville utførte det underlige ritualet ved å by almuen å spise Jesu legeme og drikke hans blod; slik sett skulle denne dagen etterhvert fallbys på fortellernes marked som den første dagen da en forsonende fryd var i ferd med å bre seg utover Jorden . Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
"Snart skulle den dagen komme da ingen muslim bøyde seg mot Mekka, ingen jøde med fletter og sort hatt skulle nikke spastisk mot klagemuren i Jerusalem, ingen kristen prest ville utførte det underlige ritualet ved å by almuen å spise Jesu legeme og drikke hans blod; slik sett skulle denne dagen etterhvert fallbys på fortellernes marked som den første dagen da en forsonende fryd var i ferd med å bre seg utover Jorden ... "

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202335779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
13 x 13 cm
Serie
Lommelydbok
Brødrene Soleng 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Nygårdshaug ... en spretten, frekk, frodig morsom forteller i tradisjon fra Rabelais ...»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«... riktig underholdende ... en bok som vil styrke din verdensanskuelse.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«... en glitrende fortelling, båret av nysgjerrighet og vilje til å søke sammenhenger.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Etterlengtet og høyst lesbar roman ... lett å anbefale å lese den!»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Kunders vurdering

L
Lenka – 07.10.2009

– Gert Nygårdshaug har virkelig stadfestet at han er en av Nordens beste forfattere, med bøker som "Jegerdukken" og "Klokkemakeren" til å bevise nettopp dette! "Fortellernes marked" er både mørk og mystisk, spennende og kreativ! Nygårdshaug har et naturlig godt språk, og hans tekst driver alltid godt og naturlig fremover, og skaper både stemning, spenning og solid handling! Boken er en form for oppfølger av "Prost Gotvins geometri", men du trenger ikke ha lest den før du leser denne. Du kan egentlig lese mye om bokens viktigste handling ut fra dens baksideinformasjon, derfor skal jeg ikke røpe annet enn å si at dens oppbyggning minner sterkt om bøker i den kryptiske spenningssjangeren. En god og verdig bok som absolutt burde leses!

R
Rose-Marie – 08.04.2009

– Dette er en frittstående oppfølger til "Prost Gotvins geometri", som jeg nok burde ha lest før jeg ga meg i kast med denne boka. Gerbert Rodin, bibliotekar i bygda Vanndal, befinner seg i Egypts ørken sammen med en mystisk kvinne. Han og hjembygdas veterinær har gjennom et par år mottatt en rekke kodede brev fra den frafalne presten Gotvin Soleng. Sammen avslører de at verdensreligionene er en stor bløff, og opprinnelig ble dannet ved hjelp av historieforfalskning i stor stil. Bibliotekaren og veterinæren mesker seg med betydelige mengder god mat og drikke under veis. Nettopp dette har jeg tidligere forbundet med Frederic Drum-bøkene, og jeg syntes derfor det ble litt over kill med en reprise på temaet også i denne boka. Min opplevelse av boka er nok svært preget av at nå er jeg lei av bøker om den hellige gral, Jesus Kristus som en falsk profet etc., etc. Da hjelper det ikke at Gert Nygårdshaug egentlig tenkte å gi ut denne boka lenge før Da Vinci-koden og lignende bøker utkom ... Boka hans kom ganske enkelt for sent. Hadde den derimot kommet ut for over ti år siden, ville den sikkert ha blitt en kjempesuksess.

C
CM – 07.03.2009

– Bibliotekaren i den fiktive bygda Vanndal (påfallende lik Tynset), Gerbert Rodin mottar sammen med sin kamerat Baron Okerjord stadig nye brev fra bygdas utflyttede og frafallne prest Gotvin Soleng. De pensles inn i en rebus som går tilbake i tid og setter nye perspektiver på historiene om Jesus fra Nazaret. Gotvin sitter inne med opplysninger som kan endre vår historie og verdens befolknings trosgrunnlag. Forfatteren leverer her en roman hvor han pakker inn masser av faktaopplysninger om religionshistorie, samtidig som det er tydelig at han tømmer seg for sitt eget skyts mot kristendommen, noe jeg synes han gjør veldig godt. Godt språk og driv, med lune karakterer og jevn spenning er umiskjennelig Nygårdshaug. Det eneste minuset er at dialogene mellom Rodin og Okerjord ofte blir for platte og repeterende. Likte du "Da Vinci-koden", er det ikke sikkert du liker denne. Er du derimot begeistret for forfatterens tidligere verker samt en smule skeptisk til religion, så er dette boka for deg!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fortellernes marked:

Se flere

Logg inn

Handlekurv