Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Grandiosa

Nikolai har, til sin store fortvilelse, glemt å melde avbud til velstyrets årlige middag. Følgelig må han tilbringe en helaften som gjest hos Rolf Slependen, en sjofel og nyrik arkitekt som har bygget seg en prangende leilighet på toppen av den høyeste bygården i sameiet. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 virkedager
Nikolai har, til sin store fortvilelse, glemt å melde avbud til velstyrets årlige middag. Følgelig må han tilbringe en helaften som gjest hos Rolf Slependen, en sjofel og nyrik arkitekt som har bygget seg en prangende leilighet på toppen av den høyeste bygården i sameiet. Men Nikolai nekter å underkaste seg alle simple grep - arkitektoniske, sosiale, så vel som psykologiske.

De øvrige gjestene representerer et tverrsnitt av den nye kulturadministrerende eliten: Her er en teatersjef, en forlagsredaktør, en forfatter, en professor ved Kunsthøgskolgen. Men også en en pensjonert og dameglad kirurg på nærmere nitti, en mer stillferdig forfatter, og mange flere sjablonger. Bak kjøkkenøyen i corian står dessuten en tidligere vinner av Bocuse D'or og sørger for at morklene blir forsvarlig forvellet.

Etter hvert som middagen skrider frem, og prosecco, riesling og ripasso inntas med stadig høyere frekvens, blir stemningen rundt bordet mer og mer sjenerende. Herr og fru Slependen er overstadig beruset allerede før piggvaren er fedigspist. Det blir klart for gjestene at Slependen ikke har stilt leiligheten til rådighet for å være høflig, eller for å være behjelpelig overfor vellet, men for å tvinge styremedlemmene til å bevitne en gemen og nådeløs kamp mellom de vellevnete ektefellene. Og snart tar taffelet en overraskende vending, med konsekvenser som gjør det nødvendig for Nikolai å rekapitulere kveldens detaljer, uansett hvor ubetydelige de måtte virke.

Grandiosa er en hysterisk roman om kunst, om fellesskap, om Oslo og alle dens motbydelige innbyggere.

Olav Løkken Reisop (f. 1980) debuterte i 2011 med boka Pastisj. Han er utdannet arkitekt og litteraturviter.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
443
ISBN
9788282880695
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grandiosa:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skinn

Carl Johansen
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv