Hässelby

roman

 • En av Norges mest spennende unge forfattere
 • Sosialdemokratiets illusjoner og desillusjoner
 • Hvordan gikk det med Albert og faren?
 • Les mer
  Vår pris
  308,-
  Spar
  31,-

  Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ventes til lager

  Vår pris: 308,-
  Spar: 31,-

  Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ventes til lager

  Om boka

  Harstad har skrevet den store romanen om Albert Åberg som voksen. Det kan høres komisk og nesten absurd ut, og det er det også. Men samtidig er Hässelby dypt gjenkjennelig, nær og veldig, veldig god.

  Det går ikke så bra for Albert Åberg som vi kunne ha håpet. Enda verre går det med den elskelige faren. For ikke å snakke om venninnen Milla. Det trygge universet fra Gunilla Bergströms bøker ligger som et melankolsk bakteppe for Hässelby, som ikke bare er navnet på romanen, men også byen der Albert vokste opp. En gang en del av det trygge "folkhemmet", nå et sted for tapte illusjoner.

  Utenfor de trygge gjerdene
  Albert og faren levde så nær, men faren blir ensom og deprimert når sønnen ikke lenger trenger ham. Albert drar ut i verden på de rareste eventyr. Han driver business i Hong Kong og opplever Den Store Kjærligheten i Paris. Men vissheten om faren som sitter hjemme, plager ham og trekker ham hjemover mot Hässelbys tapte paradis.

  "Det går ikke så bra for Albert Åberg som vi kunne ha håpet"

  Hässelby er en roman om tapte muligheter, både for Albert Åberg, for sosialdemokratiet og for oss alle. Melankolien er der. Likevel blir man løftet av å lese den, fordi Johan Harstad skriver så gnistrende godt, fordi han observerer 80-tallet med knivskarp observasjon og fordi han viser oss alle som små, sårbare mennesker med store, tapte drømmer.

   

  Fakta