Handle for 499,- og få med Nissegutt gratis!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hjem til meg

roman

Ove er lege. Han er gift. Han har barn. Han er en mann som ikke vil noen noe vondt. Men han klarer ikke la være å by på seg selv. Eller å forsyne seg av det livet byr på. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Ove er utro når han er 33, han er fortsatt på kvinnejakt når han har passert 60. Han er utro mot sin første kone med kvinnen som blir hans andre. Han er utro mot henne òg. Han glir fra forhold til forhold, fra kvinne til kvinne, fra sin gode, kloke, stabile Wenche til den følsomme skuespilleren Marion og videre til flere, og yngre, kvinner. Og hver gang er det alvor. Hver gang ser han muligheter. Hver gang tror han ingen skal sitte forsmådd tilbake.

Sterk sult på kvinnelig selskap
Allerede i åpningen av romanen kan man ane hvordan Oves kjærlighetsliv forholder seg og kanskje hvordan han tar avgjørelser. Turnuslegen Ove prøver å få bli med Jorunn hjem, men får avslag. Så han sykler hjem til kjæresten og samboeren Wenche, som kan fortelle ham at hun er gravid. Er det derfor det blir dem? De skal få en jente til. Men ingen ting har endret seg for Ove, han kjører intense kjærlighetsforhold med jenter samtidig som familien øker i antall.

... svært godt om hvorfor vi alltid lengter et annet sted enn der vi er, etter noe annet enn det vi har, og om hvorfor dette både er totalt meningsløst og like fullt uunngåelig.
Silje Stavrum Norevik, Dagbladet

Selv når han har to jenter, og er midt inne i enda et utenomekteskapelig forhold, foreslår han for sin gode Wenche at de skal ha flere barn. Han vil "fylle tomrom". Hun på sin side ønsker seg "flere rom" i ekteskapet. Det kan han ikke forstå. Han gjør jo alt en ektemann skal. Så langt går altså selvinnsikten.

En dypt splittet person
Oves handlinger vil ikke kunne aksepteres av noen. Men samtidig er han en mann som du i lesningen vil få sympati for. Han er jo den gode familiefaren på mange måter. Marstein tegner et innsiktsfullt portrett av et splittet menneske. Og han er reflektert akkurat på det. Han tenker "Jeg må ha vært to mennesker". Som når han bedriver hektisk elskov med Marion, og så må "hjem til middag". Mulig Marion treffer spikeren på hodet da hun sier at han ikke kan bryte ut av sitt borgerlige liv. Men er det bare konvensjoner som gjør at han vil holde på ekteskapet?

Få greier som Marstein å gje liv til ganske uinteressante menneske.
Marta Norheim, Kulturnytt, NRK P2

Godt om den mannlige psyken
Det er interessant å se hvordan Trude Marstein kan gå så tett inn i en mannlig hovedperson og skildre hans lengsel og begjær, samvittighet og kynisme. For det er sterke motsetninger som røsker i ham. Han er jo ikke kynisk, ikke følelsesflat. Se bare hvordan han tenker på en tilsneket hyttetur med elskerinnen Marion: "Alt var feil og jeg var lykkelig hele tiden." Og han skjønner ikke hvordan han kan være det, når han vet hva det ødelegger av gode ting.

En mann i krise? I så fall evig. En roman å prate om. Om man tør.

Medlemsvurdering:
Nydelig bok -mer om det mellommenneskelige enn egentlig om utroskap. Om livet og alle de små og store ting i livet.

May

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205428713
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012

Om forfatteren

Trude Marstein (f. 1973) er oppvokst i Tønsberg og bor i Oslo. Hun har grunnfag i pedagogikk, psykologi og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, dessuten Forfatterstudiet i Bø ved Høgskolen i Telemark. I 1998 fikk hun Tarjei Vesaas debutantpris for prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme. Senere har hun utgitt romaner, essay og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

M
May – 26.01.2016

– Nydelig bok -mer om det mellommenneskelige enn egentlig om utroskap. Om livet og alle de små og store ting i livet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjem til meg:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv