Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hjemkomsten

Hjemkomsten er like spesiell og inspirerende som debutromanen Øya, som til nå er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge. Denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager
Hjemkomsten er like spesiell og inspirerende som debutromanen Øya, som til nå er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge. Denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe. Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron kjenner ikke til byens forferdelige fortid - hun er der for å danse. Men en tilfeldig samtale i en stille kafé og en samling gamle fotografier trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez. I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem.

Medlemsvurdering:
dette er en bok som gjør timene korte på en togtur eller med hagearbeid. Boken er lest på en levende måte, uten at det blir unaturlig. Du føler at du hører de ulike menneskene og blir kjent med deres personligheter. Boken handler om en engelsk ung kvinne på ferie i Spania. Hun har mange materielle goder, men er ulykkelig i ekteskapet. Dansen fascinerer henne, og etterhvert historien om Mercedes som danset under den grufulle borgerkrigen. Fortellingen inneholder mange sterke scener fra krigen, men er fortalt med varme underveis. Du får et bilde av hvor ille det er å være flyktning som gjør at du setter pris på å leve i fred!

Leser.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
478
ISBN
9788251626606
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
The return
Format
21 x 15 cm
Nr
9015396

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Leser. – 03.11.2010

– dette er en bok som gjør timene korte på en togtur eller med hagearbeid. Boken er lest på en levende måte, uten at det blir unaturlig. Du føler at du hører de ulike menneskene og blir kjent med deres personligheter. Boken handler om en engelsk ung kvinne på ferie i Spania. Hun har mange materielle goder, men er ulykkelig i ekteskapet. Dansen fascinerer henne, og etterhvert historien om Mercedes som danset under den grufulle borgerkrigen. Fortellingen inneholder mange sterke scener fra krigen, men er fortalt med varme underveis. Du får et bilde av hvor ille det er å være flyktning som gjør at du setter pris på å leve i fred!

R
Ragnhild – 26.10.2009

– Dette er en advarsel til alle som ikke har tid nok til å sette seg ned å lese hele boken i ett: Ikke begynn. Dette er en bok som du rett og slett ikke klarer å sette fra deg ! I tillegg til at boken er spennnede, så lærer du enormt mye om den spanske borgerkrigen! Vi blir kjent med Sonia og hennes venninne, og leser om deres liv med alle dets gleder og sorger. Men vi blir og fortalt historien om en familie som levde sitt liv under Francos styre periode i Spania. Dette er en bok som man leser, gleder seg over, og man får medfølelse og håp. En flott bok som jeg bare kan anbefale til alle leseglade! Det er ikke en historisk roman, slett ikke en kjærlighetsroman full av kliss, men en blanding av alt og ingen ting, men likevel fengende som bare det!

G
Gabby – 06.10.2009

– Det er bestandig spenende å se om en forfatter bare er et stjerneskudd - og det blir med en heldig suksessdebut. Dette er imidlertid ikke tilfelle med Victoria Hislop. Med romanen "Hjemkomsten" fortsetter hun der hun slapp med publikumsvinneren "Øya". Denne gangen er handlingen lagt til Spania, og de reisende er to venninner. Jeg leste denne boken mens jeg lå på en av strendene langs den franske rivieraen, og som sommerlektyre er Hislops bøker uunværlige. Stemningen fra boken, kombinert med egne sommeropplevelser blir en smelter sammen til en livsnytende harmoni. Språket er like bra som i debutromanen, handlingen like intens og tematikken like interessant. God bok!

t
tonemor – 18.06.2009

– Som leser er man til stede i Spania når man leser forfatterens beskrivelser av Sonias møte med byen. Det er detaljer og sanseinntrykk, skildringer av folk og bygninger, lokkende gitarspilling, tyrefekting og lidenskapelig flamencodans. Den første delen av boka trekker kanskje litt mye ut, men leser man videre blir det raskt mer tempo og intensitet. Del to starter i 1931 og vi følger familien Ramirez som driver en kafé i Granada. Alle i familien får kjenne krigens grusomheter på kroppen, og livene deres kommer aldri til å bli de samme igjen ... Informasjonen om krigen er vevd inn i de enkelte karakterenes skjebne på en sånn måte at det ikke blir trøttende lesing eller oppramsing av fakta, men man lever seg inn i handlingen - og ikke minst blir man engasjert! Det er mye sorg og lidelse, brutal krig og en reise på jakt etter kjærligheten gjennom et blodig Spania. Og veldig spennende. Forfatteren har fått kritikk fordi hun har brukt samme "oppskrift" i denne boka som i forrige bok når det gjelder hvordan den er skrevet: Kvinnelig hovedperson reiser til utlandet og nøster opp sin mors historie og hemmeligheter. For meg gjør det ingenting når boka er god.

K
Karolinex – 11.05.2009

– Handlingen i denne boken ligger i Granada året 2001. Den britiske unge damen "Sonia Cameron" som er i 30 åra og er på en ferie i den spanske byen for å kunne lære seg flamenco. Ved et helt tilfeldig besøk på en kafè blir hun blandet inn i en fæl fortelling fra den spanske borgerkrigen. Hele sytti år tidligere bodde familien Ramirez i den gamle, lille kafeen. Dette var en familie på hele seks som fikk kjenne virkningene av krigens konflikter på kroppen. Dette er en meget bra bok som jeg anbefaler alle sammen å lese. Denne dramatiske fortellingen rørte meg ved hjerte fra første til siste side. Anbefales!

J
Janine – 02.05.2009

– Etter å ha lest "Øya", som er forfatterens første bok, var jeg svært spent på om denne boka var like bra. Denne boka var helt fantastisk, og er en historie du vil huske som et godt minne senere. Viktoria Hislop sin bok "Hjemkomsten" klarte jeg ikke å legge i fra meg, for hele tiden var jeg spent på hvor fortellingen skulle føre meg videre. Hovedpersonen Sonia blir fortalt en historie om sine forfedre hun ikke kjente i fra før. Er det derfor flamenco er så fengende for henne? Les boka om du vil ha en underholdene bok som er meget godt skrevet

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjemkomsten:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv