Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Huset

roman

Mia er 23 år og bor i et gammelt sjømannshjem. Sommeren er varm og regntung, og Mia driver gjennom dagene uten riktig å delta i det som skjer rundt henne. I huset møter hun en rekke mennesker som befinner seg på siden av samfunnet, som den tidligere dykkeren Peter. Les mer

129,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Mia er 23 år og bor i et gammelt sjømannshjem. Sommeren er varm og regntung, og Mia driver gjennom dagene uten riktig å delta i det som skjer rundt henne. I huset møter hun en rekke mennesker som befinner seg på siden av samfunnet, som den tidligere dykkeren Peter.

Gjennom sterke inntrykk, sansninger og assosiasjoner veves ulike tider og historier sammen under Mias opphold i huset. Her lever personer, og fortid og nåtid, side ved side. I huset oppheves skillet mellom ytre og indre verden for Mia, først umerkelig, snart tydeligere, slik at alt blir like nærværende: erindring, skriving og iakttakelse, barndom, ungdom og det voksne livet, tale og taushet, levende og døde.

"Huset" er en roman om kjærlighet, om språk og hukommelse, om hvor vanskelig det kan være å holde fast ved tilværelsen rundt seg.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
179
ISBN
9788249506392
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
18 x 11 cm
Serie
Oktober pocket

Kunders vurdering

S
Si – 23.08.2008

– Romanen handler om Mia, ei ung kvinne på 23 år. Hun bor i et stort, gammelt hus, som har vært sjømannshjem, for "24 verdige Sjømænd". Nå leies det ut som et slags hybelhus. Her bor mange forskjellige folk: blant andre en stor sigøynerfamilie, en matematikkprofessor og noen gutter som spiller i band. Mia leser og skriver på noe, uten at vi får vite hva det er. Hun har og har hatt forhold til tre unge menn; Bo fra hun var 13 år, Peter som bor i huset og Andor som hun utveksler tekster og kjærlighetserklæringer med. Samtidig virker hun alene i verden. Det antydes et problematisk forhold til mora, hun har bodd hos faren - og både bestefar og oldefar har en plass i teksten. På bokas omslag står det at "HUSET er en roman om kjærlighet, om språk og hukommelse, om hvor vanskelig det er å holde fast ved tilværelsen rundt seg." Det er en lyriker som skriver, og det lyriske språket er varsomt, sanselig og godt. Dette er en bokopplevelse som trygt kan anbefales, som en annerledes og vakker historie.

*
*missteee – 08.04.2008

– Huset av Kjersti Bronken Senderud handler om Mia, huset hun bor i, og de mer eller mindre spesielle menneskene som bor der. Jeg synes egentlig ikke at det er noe spesielt plott eller en historie som driver deg framover i denne boken. Det er ikke noe problem som skal løses eller noe kjærlighetsforhold du lurer på hvordan det skal gå med. Det er måten Kjersti Bronken Senderud skriver på som er det flotte med denne boken. Hun har en veldig "stream-of-consciousness"- måte å skrive på, og det er en flott flyt i språket i boken. Hun skifter mellom nåtid og fortid på et sekund, og vever dem sammen. Jeg vil anbefale denne boken til deg som vil lese noe litt annerledes. :) Les boken for språkets skyld - nyt skildringene av huset! :)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Huset:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Snørør

Bjørn Ingvaldsen
Innbundet 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv