Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Imot kunsten

(notatbøkene)

Tildelt Kritikerprisen og Gyldendalprisen 2009. Nominert til Nordisk Råds litteraturpris.
Imot kunsten er en roman om en gutt som blir forfatter. Det er en poetisk, nærgående skildring av levd liv, og det er en beretning om en slekt og en slekts historier, om hvordan tidligere generasjoner setter sitt avtrykk i etterkommerne. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Tildelt Kritikerprisen og Gyldendalprisen 2009. Nominert til Nordisk Råds litteraturpris.
Imot kunsten er en roman om en gutt som blir forfatter. Det er en poetisk, nærgående skildring av levd liv, og det er en beretning om en slekt og en slekts historier, om hvordan tidligere generasjoner setter sitt avtrykk i etterkommerne.

«Imot kunsten handler om savn, og Tomas Espedal fortjener å bli utgitt på førti språk»
Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

«Ingen i byene, ingen på landet, ikke engang Karl Ove Knausgård, skriver bedre prosa enn Espedal. Hans roman av året er rett og slett en sjelden oppvisning i nydelig språk og sårvakkert innhold.»
Stein Roll i «Årets leseopplevelse», Adresseavisen

«Espedals bøker de siste ti årene har bare blitt bedre, side for side, jeg er bekymret for hvor det skal ende. Den nyeste, Imot kunsten (notatbøkene) er en av de vakreste, viktigste bøkene jeg har lest på mange år, skrevet så presist, så gjennomført dyktig, så lydløst eksplosivt og nådeløst kvalitativt utmattende at jeg ikke kan unngå å tenke omtrent det samme som Sigmund Jensen skrev i Stavanger Aftenblad for fire år siden: «Det er komplett ubegripelig at skjønnlitteratur av en så høy kvalitet som det Espedal gang på gang leverer, ikke skal kunne nå et bredere publikum.» »
Johan Harstad, Klassekampen

Intervju på nettsidene til Bergen Folkebibliotek

Kritikerlagets tale til Tomas Espedal i forbindelse med tildelingen av Kritikerprisen 2009

Medlemsvurdering:
Dette er rett og slett en gripende bok. Her ser du flere generasjoner som kjemper for et godt liv, med mer og mindre hell, og hvordan negative mønstre føres videre selvom det ikke er ønsket. Hovedpersonen er en mann i livskrise. Han har et ambivalent forhold til sin mor og mormor, og ser at hans rolle i forholden til datteren heller ikke er enkelt. For bergensere er det ekstra morsomt å følge med ettersom alle steder er skildret med gateadresse og nøye beskrivelser. Boken er kort, men gir opphav til mye å fundere på om slekt og hvordan den påvirker deg. Denne bør du unne deg!

Leser.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
163
ISBN
9788205396166
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
19 x 12 cm
Priser
Kritikerprisen. Voksen 2009
Serie
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

G
Gilli – 02.06.2017

– En sann nytelse at lese !

L
Leser. – 17.06.2010

– Dette er rett og slett en gripende bok. Her ser du flere generasjoner som kjemper for et godt liv, med mer og mindre hell, og hvordan negative mønstre føres videre selvom det ikke er ønsket. Hovedpersonen er en mann i livskrise. Han har et ambivalent forhold til sin mor og mormor, og ser at hans rolle i forholden til datteren heller ikke er enkelt. For bergensere er det ekstra morsomt å følge med ettersom alle steder er skildret med gateadresse og nøye beskrivelser. Boken er kort, men gir opphav til mye å fundere på om slekt og hvordan den påvirker deg. Denne bør du unne deg!

N
Nøgd lesar – 14.03.2010

– Eg kjøpte Tomas Espedal si bok etter å ha vore på forfattersamtalen på Litteraturhuset. Eg hadde ingen kjennskap til forfattaren frå før, men tenkte det var verdt eit forsøk. Og det var det. Etter å ha lese dei fyrste seks sidene måtte eg gå attende og lese dei omatt, rett og slett fordi eg aldri tidligare har vore borti eit slikt nydeleg språk og flyt. Eg naut boka, og kjem nok til å ta ho fram på nytt - i tillegg til å gje ho til utvalde vener og kjentfolk som fortener eit vakkert friminutt i kvardagen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Imot kunsten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Handlekurv