Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Imot kunsten

(notatbøkene)

En fortelling om forandringer og arbeid, om bevegelse og ro, om å flytte og om å bo Hva er et arbeid? Er det så stor forskjell på en industriarbeider og forfatter? Eller er er den skrivende en naturlig etterfølger av den opprinnelige arbeideren, han som viet livet sitt til det mekaniske arbeidet? Forfatteren er stolt av arbeidet sitt, han har gjort det til et yrke med faste rutiner og arbeidstider. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En fortelling om forandringer og arbeid, om bevegelse og ro, om å flytte og om å bo Hva er et arbeid? Er det så stor forskjell på en industriarbeider og forfatter? Eller er er den skrivende en naturlig etterfølger av den opprinnelige arbeideren, han som viet livet sitt til det mekaniske arbeidet? Forfatteren er stolt av arbeidet sitt, han har gjort det til et yrke med faste rutiner og arbeidstider. Hva skjer når disse blir forstyrret? Forfatteren bor på Askøy med to jenter som har mistet sin mor; han vil gjerne være en god mor for dem, han skulle gjerne ville skrive som en kvinne. Imot kunsten er en roman om en gutt som blir forfatter. Det er en poetisk, nærgående skildring av levd liv, og det er en beretning om en slekt og en slekts historier, om hvordan tidligere generasjoner setter sitt avtrykk i etterkommerne.

Medlemsvurdering:
Dette er rett og slett en gripende bok. Her ser du flere generasjoner som kjemper for et godt liv, med mer og mindre hell, og hvordan negative mønstre føres videre selvom det ikke er ønsket. Hovedpersonen er en mann i livskrise. Han har et ambivalent forhold til sin mor og mormor, og ser at hans rolle i forholden til datteren heller ikke er enkelt. For bergensere er det ekstra morsomt å følge med ettersom alle steder er skildret med gateadresse og nøye beskrivelser. Boken er kort, men gir opphav til mye å fundere på om slekt og hvordan den påvirker deg. Denne bør du unne deg!

Leser.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205411234
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Priser
Kritikerprisen. Voksen 2009

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

G
Gilli – 02.06.2017

– En sann nytelse at lese !

L
Leser. – 17.06.2010

– Dette er rett og slett en gripende bok. Her ser du flere generasjoner som kjemper for et godt liv, med mer og mindre hell, og hvordan negative mønstre føres videre selvom det ikke er ønsket. Hovedpersonen er en mann i livskrise. Han har et ambivalent forhold til sin mor og mormor, og ser at hans rolle i forholden til datteren heller ikke er enkelt. For bergensere er det ekstra morsomt å følge med ettersom alle steder er skildret med gateadresse og nøye beskrivelser. Boken er kort, men gir opphav til mye å fundere på om slekt og hvordan den påvirker deg. Denne bør du unne deg!

N
Nøgd lesar – 14.03.2010

– Eg kjøpte Tomas Espedal si bok etter å ha vore på forfattersamtalen på Litteraturhuset. Eg hadde ingen kjennskap til forfattaren frå før, men tenkte det var verdt eit forsøk. Og det var det. Etter å ha lese dei fyrste seks sidene måtte eg gå attende og lese dei omatt, rett og slett fordi eg aldri tidligare har vore borti eit slikt nydeleg språk og flyt. Eg naut boka, og kjem nok til å ta ho fram på nytt - i tillegg til å gje ho til utvalde vener og kjentfolk som fortener eit vakkert friminutt i kvardagen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Imot kunsten:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv