Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

In vivo

roman

Vi er i Kongsberg, en idyllisk småby på Østlandet. Det er forsommer og varmt, den årlige jazzfestivalen skal snart åpne. Åse Evje er 19 år og har fått sommerjobb i lokalavisen. Der blir hun tatt under vingene til Aasen, en noenogfemti år gammel journalist. Les mer

119,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vi er i Kongsberg, en idyllisk småby på Østlandet. Det er forsommer og varmt, den årlige jazzfestivalen skal snart åpne. Åse Evje er 19 år og har fått sommerjobb i lokalavisen. Der blir hun tatt under vingene til Aasen, en noenogfemti år gammel journalist.
Omkring dette merkelige venneparet avdekkes en større historie, der mange personer kommer til orde: den svenske ingeniøren som begynte i våpenfabrikken på midten av 1970-tallet, en eldre politimann fra Økokrim som noen sier forsøker å gjøre en siste piruett, en trailersjåfør som forlater landet med forseglet last, og en kvinne som forsvant for mange år siden, men som dukker opp igjen barbeint i en hage om natten. Den stille småbyen befinner seg midt i verden.

Geir Gulliksen og Håvard Syvertsen har skrevet en bok som beveger seg mellom kriminalintrige og kollektivroman. Her er assosiasjonskraft, humor og innlevelse.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203198779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

s
stella – 22.01.2005

– I utgangspunktet er jeg skeptisk til bøker som er skrevet av to forfattere fordi jeg synes de ofte har en tendens til å bli noe rotete, men dette var en positiv overraskelse. Historien er satt i Kongsberg rett før jazzfestivalen, og hovedpersonen, Åse, har sommerjobb i lokalavisa. I Kongsberg befinner også en rekke andre mer eller mindre mystiske personer seg, som i tur og orden krysser Åses vei. Sakte flettes de i hverandre, og et uventet plot trer fram. Romanen er ikke blant de beste jeg har lest, men den var spennende nok til at jeg fortsatte å bla om og bla om, til jeg kom til siste side. Det er jo dessuten alltid ekstra artig å lese bøker der en kjenner til steder som blir beskrevet. Til sjuende og sist er det nok en bok jeg leste mest for å finne ut hvordan det gikk, og ikke fordi språket eller fortellermåten var så genial. Et par litt sprikende punkter i plotet trekker noe ned, men helhetsinntrykket er at dette er en helt grei bok, verken mer eller mindre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på In vivo:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv