Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Innsirkling

David hugsar ikkje kven han er. Ein avisannonse oppfordrar nære og kjende til å skrive brev til han, for å gi han minna tilbake. Ungdomsvenen Jon, ein musikar i ferd med å miste fotfestet - stefaren Arvid, ein prest som ventar på å døy - og ungdomskjærasten Silje, ei snart middelaldrande kvinne som kanskje er på veg bort frå mannen sin - bestemmer seg for å svare. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
David hugsar ikkje kven han er. Ein avisannonse oppfordrar nære og kjende til å skrive brev til han, for å gi han minna tilbake. Ungdomsvenen Jon, ein musikar i ferd med å miste fotfestet - stefaren Arvid, ein prest som ventar på å døy - og ungdomskjærasten Silje, ei snart middelaldrande kvinne som kanskje er på veg bort frå mannen sin - bestemmer seg for å svare. Breva gir dei ein uventa sjanse til å fortelje om sine eigne liv, samtidig som dei sirklar inn Davids historie.

Brageprisen 2007
Kritikerprisen 2008
Nominert til Nordisk Råds litteraturpris 2008Om "Innsirkling":

"Allerede ved debutromanen «Skråninga» så vi konturene av et stort og spennende forfatterskap, og med årets roman rykker han rett opp i eliten av norske og nordiske forfattere."
Stein Roll, Adresseavisen

"Tillers mesterskap ligger i skildringen av hverdagens psykologiske krigføring: I hvordan barn og foreldre, venn og venn, ikke klarer å la være å skade hverandre med ord, selv om de irriterer seg med konstant dårlig samvittighet ... nærmest med selvforakt."
Kåre Bulie, Dagbladet

"Vi står overfor ein tett tekstmosaikk som er systematisk og elegant nøsta saman."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Tillers tredje roman er på alle måter en intens opplevelse man sent glemmer."
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

"Når jeg leser Tiller gripes jeg av en fryd bare svært intense romaner klarer å få fram. Tiller er en psykologisk mester."
Espen Stueland, Klassekampen

"Carl Frode Tiller viderefører og utfordrer norsk romanrealisme med et fortellertalent få i hans generasjon kan måle seg med."
Anne Farsethås, Dagens Næringsliv

Medlemsvurdering:
"Innsirkling" handler om en mann, David, som har mistet hukommelsen. Gjennom en avisannonse med et bilde av David, bes de som kjenner ham igjen om å skrive til ham og fortelle det de husker om ham. I boka er det tre personers brev vi får lese; en gammel kamerat, en tidligere kjæreste og en stefar. Da jeg leste boka ble jeg like interessert i å finne ut mer om disse personene som jeg ble om å få vite mer om David. Carl Frode Tiller har en fantastisk evne til å sette ord på følelser og situasjoner, og viser med denne boka at han er i toppklassen av norske forfattere. Jeg vil absolutt anbefale denne boka til alle som er ute etter en god leseropplevelse.

Gunnar

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
282
ISBN
9788203357756
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Priser
The European Union Prize for Literature (EUPL) 2009
Serie
David 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

G
Gunnar – 11.02.2010

– "Innsirkling" handler om en mann, David, som har mistet hukommelsen. Gjennom en avisannonse med et bilde av David, bes de som kjenner ham igjen om å skrive til ham og fortelle det de husker om ham. I boka er det tre personers brev vi får lese; en gammel kamerat, en tidligere kjæreste og en stefar. Da jeg leste boka ble jeg like interessert i å finne ut mer om disse personene som jeg ble om å få vite mer om David. Carl Frode Tiller har en fantastisk evne til å sette ord på følelser og situasjoner, og viser med denne boka at han er i toppklassen av norske forfattere. Jeg vil absolutt anbefale denne boka til alle som er ute etter en god leseropplevelse.

o
ophelia – 01.02.2010

– Denne romanen er, etter min mening, et mesterverk av et psykologisk portrett. Forfatteren har en spennende idé om en mann som har mistet hukommelsen. En avisannonse oppfordrer mennesker som kjenner mannen til å sende brev hvor de forteller om sine opplevelser sammen med ham, som et forsøk på å gi ham tilbake noe av det han har mistet. Tre personer svarer på annonsen, hans tidligere bestevenn, en ungdomskjæreste og hans stefar. Gjennom deres brev til ham får vi tegnet et bilde av hovedpersonens oppvekst og psykologiske utvikling. Historien er drivende spennende, og konseptet for romanen fungerer i aller høyeste grad. Språket gjør i tillegg romanen til en stor leseropplevelse. Anbefales varmt.

K
Kl – 05.12.2008

– Den trønderske forfatteren Carl Frode Tiller har med denne tredje romanen fått mye velfortjent ros i anmeldelsene, og det ser også ut som denne boken har blitt hans store kommersielle gjennombrudd. Selv hadde jeg lest Tillers to første bøker, "Skråninga" og "Bipersonar", så jeg gikk til denne boken med store forventninger. Og Tiller skuffer ikke! Her er hans karakteristiske dypsindige fremstillinger av nyansene og bestialiteten i menneskelig samhandling, hans utstrakte empati, og hans bekmørke fremstilling av hva vi mennesker gjør med hverandre. Denne boken fungerer også utmerket som en skildring av oppvekst på landet! Noen har kritisert denne boken for å mangle humor og for å tape seg noe mot slutten, og selv om jeg er enig, betyr dette lite. Norges viktigste samtidsforfatter.

S
Skancke – 29.10.2008

– Tre personer svarer på en oppfordring om å skrive til David, en mann som har mistet hukommelsen. De tre er henholdsvis en barndomsvenn, stefaren og en tidligere kjæreste av David. Gjennom å fortelle om deres felles opplevelser, håper man at David skal få minnene tilbake. Tiller bruker igjen en spennende form i romanen sin. Bipersoner blir hovedpersoner, samtidig som hovedpersonen sirkles inn, som tittelen henspeiler på. Forfatteren lykkes godt i å bruke denne formen, men jeg syns tidvis boka har for lite driv og blir kjedelig. Tiller har et godt språk og hans evne til å skape troverdige karakterer tyder på en god psykologisk innsikt i menneskets irrganger. Noe jeg syns var tankevekkende i denne boka, er hvordan de tre brevskriverne oppfatter hverandre og situasjoner forskjellig, avhengig av sitt eget utgangspunkt. De har kjent David samtidig, og har alle tilbrakt mye tid sammen. Både interessant og skremmende. Alt i alt en leseverdig bok, savner bare litt mer "trøkk" og handling.

B
BackPacker – 20.07.2008

– Carl Frode Tiller er i mine øyne en av norges mest spennende forfattere pr tiden. Han debuterte med den imponerende "Skråninga" - fulgte opp med den skuffende "Bipersonar," og er nå på rett spor igjen. "Innsirkling" er kjempegod. Det handler om en mann som har mistet hukommelsen. Det annonseres etter mennesker som kjenner denne mannen. De bes om å sende inn sin historie, slik at mannen kanskje skal få tilbake hukommelsen. Boken er delt inn i 3 deler, som fortelles av tre mennesker som har hatt et nært forhold til mannen uten minne. Hver av de 3 delene er igjen delt i to deler; en del som er brev til mannen uten minne, og en del som beskriver episoder fra livet til dem som skriver. Jeg synes dette var en kjempegod bok, en god historie, med stor variasjon i fortellingene. Selv om det sirkler rundt samme fortelling. Kjempebra. Denne anbefaler jeg virkelig!

O
Oliveira – 23.04.2008

– Dette er noe så sjeldent som en norsk samtidsroman som virkelig setter spor hos leseren. Tiller lar oss bli kjent med den mystiske David, ikke direkte, men snarere gjennom tre mennesker som kjente ham, som skriver hvert sitt brev. Det forfatteren er særlig god på er å beskrive de tette, klaustrofobiske forholdene som oppstår mellom mennesker som står hverandre nær, de intetsigende samtalene, sårene man påfører hverandre, kommunikasjonen som ikke fungerer. Gjennomført og velskrevet, definitivt verdig vinner av Brageprisen.

j
janni – 31.03.2008

– Dette er er nyskapende og imponerende roman skrevet av C.F. Tiller, og man blir dratt inn i boka på en måte som gjør at man ikke klarer og legge den fra seg. Til tider meget slitsom og tung å lese, da det er mye krangling og uoppklarte familieforhold. Boken har ingen "slutt" og det ligger nesten i kortene at det blir oppfølgere til boken. Språket Tiller bruker i boken er skilderende og fascinerende. David (hovedpersonen i boka) kan ikke minnes hvem han er. De brevene han får fra kjente personer av han danner et flettverk av tekster der biografien til David, og andre mennesker sakte, men sikkert blir omdannet og skrevet. Litt tung psykologisk bok, og anbefales ikke til "lett underholdning"- lesning. Men det er noe ved forfatteren og hans måte og skrive på som likevel er svært interessant og merkverdig. Anbefales for dem som vil ha litt mer av en bok enn kun underholdning.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Innsirkling:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv