Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Italienske sko

En av Mankells beste romaner - nå i pocket.
Det er vinter i den svenske skjærgården. Harry, som en gang har vært lege, bor alene på en avsidesliggende øy. Bak seg har han en katastrofe, en skjebnesvanger feil han har begått, som har gjort ham til einstøing. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
En av Mankells beste romaner - nå i pocket.
Det er vinter i den svenske skjærgården. Harry, som en gang har vært lege, bor alene på en avsidesliggende øy. Bak seg har han en katastrofe, en skjebnesvanger feil han har begått, som har gjort ham til einstøing. En morgen oppdager han en kvinne ute på isen. Det er Harriet, som han svek for over 30 år siden. Dette er innledningen til en forunderlig og tragisk reise gjennom et svensk vinterland.

«Definitivt hans beste roman til nå.»Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

«Storartet Mankell-roman.» Yngvar Ustveit,VG

Medlemsvurdering:
Dette er den beste boken jeg har lest på svært lenge, den anbefaler jeg på det sterkeste. Gleder meg til svenske gummistøvler som er historien videre.

Eva

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
311
ISBN
9788205492394
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Italienska skor
Format
19 x 12 cm
Nr
8100055
Serie
Italienske sko og Svenske gummistøvler
Gyldendal bestselger
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Siri Kraft – 06.02.2020

– Denne boken ga en meget god leseropplevelse. Det er sjelden jeg kommer over bøker som gir meg denne følelsen. En bok om hverdagen og hvordan et liv kan formes av tilfeldige hendelser .Kan anbefales på det sterkeste.

E
Eva – 18.08.2018

– Dette er den beste boken jeg har lest på svært lenge, den anbefaler jeg på det sterkeste. Gleder meg til svenske gummistøvler som er historien videre.

B
Bente Aspeli – 22.02.2018

– Er absolutt leseverdig, men jeg ville også lest svenske gummistøvler. Det er to uavhengie romaner. men henger likevell sammen.

K
Kathinka – 04.07.2017

– En annerledes Henning Mankell, absolutt leseverdig og kan godt følges opp med svenske gummistøvler😀

S
Svein Svenningsen – 22.06.2017

– Det er en bok om smerte, overraskelser og ensomhet. Å eldes er ikke spøk. Harry mestrer den del av livet sånn brukbart, men han trives bare sånn delvis. Jeg får likevel sympati med en mann som er både sær og gretten. En meget god fortelling. Svenske gummistøvler er en naturlig fortsettelse, bør også leses.

r
rita – 16.01.2017

– italienske sko

t
tore Lindholm – 23.09.2016

– Bra og ettertenksom roman, helt ulik den Mankell jeg kjenner fra før.

A
Anna ;arie Frost – 15.08.2016

– Dere kan ikke be om vurdering så kort tid etter at jeg har mottatt boka, den ligger på vent hos meg!

K
Kari Røine – 10.08.2016

– Fantastisk fengslende roman fra en av de ypperste forfattere nå for tiden. Fantastisk skildring av menneskesinnet. På høyde med Hamsun og Strindberg !! En av de absolutt beste bøker jeg har lest !

A
Anne D. Svendsen – 08.08.2016

– Veldig bra og annerledes bok, kan anbefales!

T
T – 10.04.2009

– Henning Mankell er en allsidig forfatter, og denne boka skiller seg ut fra de han tidligere har skrevet, men den er slett ikke dårligere. Vi møter en eldre kirurg som bor alene på en øy langt ut i den svenske skjærgården. Han gjorde en feil en gang i tiden, og ble dømt for slurv i tjenesten. En kald morgen ser han en kvinne på isen, og dette viser seg å være hans store ungdomskjærlighet, som han en gang hadde forlatt uten et ord. De legger ut på en reise sammen, og den gamle legen må virkelig gå i seg selv ettersom reisen utløser mange hendelser av forskjellig art. En meget sterk og annerledes roman fra Mankell, men anbefales på det sterkeste!

L
Lille søss – 16.01.2009

– I boken "Italienske sko" møter vi en eldre kirurg som har førtidspensjonert seg etter en grov feilbehandling av en pasient. Hans pensjonisttilværelse har han tilbrakt helt alene på en øy i skjærgården ved Stockholm i hele tolv år, kun med selskap av hunden og hans katt og med en mauertue som får vokse fritt i stua. Plutselig en dag dukker hans tidligere kjæreste opp på isen og han blir stilt til ansvar for at han forlot henne flere år tidligere. Sammen drar disse to ut på en lang biltur rundt om i Sverige, og flere overraskelser venter. Kirurgen blir tvunget til å ta et oppgjør med seg selv og fortiden og hans tilværelse som en ensom mann på en øy. Dette er en fabelaktig bok som alle burde lese! Anbefales!

S
Skancke – 27.08.2008

– Harry har levd 12 år alene på en øy, og hver vinterdag lager han hull i isen for å senke seg ned i det iskalde vannet for å kjenne at han lever. Hele livet har han valgt å svike fremfor å bli sveket, nå er han blitt en ensom og sær mann uten fremtidsutsikter. Muligheten til endring kommer i form av en tidligere kjæreste, Harriet, men ønsker Harry endring eller vil han stevne videre i samme spor? Mankell skriver med et lett språk, og har en del metaforer som er nydelige. Samtidig som historien er usminket og ganske ekstrem, fremstår den likevel som troverdig. Hovedpersonene i boka er alle skakkjørte og krevende, og jeg kan ikke si jeg likte dem noe særlig. Men alle er dyktig beskrevet og jeg ble nysgjerrig på hvordan det ville gå med dem. Et minus ved boka er at det gjenstår lite for leseren å fortolke. Mankell legger all psykologien rett i fanget på oss. Men han har mye livsvisdom å dele med seg, så det er greit nok. Alt i alt en bok som anbefales til alle som er interessert i indre reiser med rimelig realistisk utfall.

S
S – 01.08.2008

– Det er ingen tvil om at Henning Mankell er en fantastisk krimforfatter, men man kommer ikke bort fra at han også er en tanke selvgod og pretensiøs, noe denne historien. I denne boken skal Mankell bevise hvilket dypt og tenkende menneske han er, noe som resulterer i at det hele blir en tanke kjedelig og irriterende. Boken handler om en mann som bor alene på en avsidesliggende øy, der en eldre kvinne kommer for å kreve tilbake spøkelser fra fortiden. Dette gjør at mannen må tenke over hvem han er som person, og ta et oppgjør med seg selv og handlinger i fortiden. Som sagt, blir dette en noe irriterende bok, selv om handlingen har potensial til å være både vakker og rørende. Leseren blir provosert av Mankells forsøk på å vise at han er briljant, det hele blir en smule selvskrytende. Men les den gjerne om en er stor tilhenger av Mankell, men se bort fra krimmen, da vil man bli skuffet.

M
Mariana – 01.08.2008

– En tidligere lege lever alene på en øde øy ute i den svenske skjærgården. Her har han bodd de siste tolv årene etter at han begikk en alvorlig feil i sin legegjerning. Hele livet har han flyktet fra ubehageligheter, ja kanskje også fra seg selv. Det store vendepunktet oppstår når han blir oppsøkt av sin store kjærlighet Harriet, som han sviktet på det groveste i sin ungdom. Etter dette blir hans velregulerte liv ikke det samme. Han opplever å bli stilt til ansvar for alle de valg han aldri tok. Dette medfører også at han selv får behov for å rydde opp i fortiden. I prosessen møter han til slutt seg selv. Hvem er han når det kommer til stykket? Boka byr på en spennende reise inn i kompliserte mellommenneskelige relasjoner.

I
Ida – 04.01.2007

– Italienske sko er enda en av Henning Mankells gode bøker. Denne gangen skriver Mankell en roman, og ingen krim. Italienske sko handler om Fredrik, som er langt oppe i årene og bor på en liten øy ute i svenskekysten, med en hund og en katt som eneste selskap. Fredrik liker livet slik det er og lengter ikke etter noen forandring. Han har ingen kontakt med omverdenen. Inntil det plutselig en dag står en gammel dame med rullator ute på isen. En gammel kjærlighet har dukket opp, og snur Fredriks liv på hodet. Mankell skriver vakkert. Han er absolutt en forfatter av klasse, og Italienske sko er en god bok. Handlingen er litt merkelig, men allikevel fin og gir rom for ettertanke. Jeg likte Italienske sko godt. Dette er en bok som er annereledes, en bok som ikke ligner på noen annen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Italienske sko:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv