Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kallet - romanen

roman

Romanen handler om en forfatter som nylig har brutt opp fra ekteskapet og flyttet med datteren til en liten leilighet. Hun vil skrive en roman om farmoren som reiste som misjonær til Kina på 1920-tallet, men det kommer ingen fortelling. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Romanen handler om en forfatter som nylig har brutt opp fra ekteskapet og flyttet med datteren til en liten leilighet. Hun vil skrive en roman om farmoren som reiste som misjonær til Kina på 1920-tallet, men det kommer ingen fortelling.

Medlemsvurdering:
Hvordan er det å være forfatter, hva kan du bruke språket til og hvilken myndighet har du til å gjøre det? Dette er noen av spørsmålene som kommer opp når du leser "kallet-romanen". Hovedpersonen har alltid funnet sin frigjøring gjennom å skrive, men nå, når hun skal skrive farmorens historie, svikter skrivingen henne. Boken gir innspill i debatten om hva litteratur er, hvorfor blir kvinnelige forfattere for eksempel ofte plassert i psykologibåsen istedenfor sosiologi? Hvilken maktstruktur ligger det i å forkaste andres bøker, for eksempel kvinner som skriver anderledes? Ulike personer vil nok få forskjellig utbytte av å lese denne, noe boken i seg selv understreker: leseren bringer med seg mye i møte med en roman, så det finnes ingen nøytral lesing.

Leser.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
189
ISBN
9788249505036
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
19 x 12 cm
Serie
Oktober pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

L
Leser. – 28.03.2009

– Hvordan er det å være forfatter, hva kan du bruke språket til og hvilken myndighet har du til å gjøre det? Dette er noen av spørsmålene som kommer opp når du leser "kallet-romanen". Hovedpersonen har alltid funnet sin frigjøring gjennom å skrive, men nå, når hun skal skrive farmorens historie, svikter skrivingen henne. Boken gir innspill i debatten om hva litteratur er, hvorfor blir kvinnelige forfattere for eksempel ofte plassert i psykologibåsen istedenfor sosiologi? Hvilken maktstruktur ligger det i å forkaste andres bøker, for eksempel kvinner som skriver anderledes? Ulike personer vil nok få forskjellig utbytte av å lese denne, noe boken i seg selv understreker: leseren bringer med seg mye i møte med en roman, så det finnes ingen nøytral lesing.

L
Lesehest – 19.05.2007

– Boken leses i jeg-form, av forfatteren selv. Akkurat derfor ble den spesiell å høre på. Hanne Ørstavik har en meget behagelig, litt syngende måte å lese på. Stemmen passet til innholdet, som handlet om en forfatter som hadde mye annet å tenke på enn akkurat det å skrive. Her var det mange tanker, refleksjoner om barndom og oppvekst, ekteskap og forhold til medmennesker. Vi hører mye om jeg-personens forhold til foreldrene, særlig faren. Hovedpersonen er forfatter. Hun planlegger å skrive om farmoren sin som reiste som misjonær til Kina. Under researchen oppdager hun at det nesten ikke finnes opplysninger om henne. Jeg følte med forfatteren, som har vanskelig for å motivere seg i et liv som var preget av skillsmisse, først foreldrenes, så hennes egen. Lydboken var fin å lytte til. Jeg velger å gi den en sterk treer.

L
LL – 06.01.2007

– Hovedpersonen i romanen er en forfatter. Hun har planlagt å skrive en roman om farmoren, som reiste til Kina som misjonær på 1920-tallet. Men hun får det ikke helt til, hun klarer ikke å finne ut hvordan hun skal skildre farmoren og det hun må ha opplevd. Fortellingen kommer ikke til henne på samme måte som ved de romanene hun har skrevet tidligere. Resultatet er en sammenblanding av det hun klarer å skrive om farmoren, og det hun skriver om seg selv, mens hun skriver på romanen om farmoren. Det høres kanskje komplisert og forvirrende ut, men det fungerer veldig fint. Romanen graver ganske dypt, men ikke på en slik måte at det blir slitsomt og tungt å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kallet - romanen:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv