Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kapital

Kjøpmann Konrad Ofting står tiltalt for økonomiske misligheter i forbindelse med en konkurs. Når rettsaken begynner, frasier han seg retten til advokat og velger å føre ordet selv. Men det som skulle være et angrep, et hemningsløst utfall mot den kulturen av grådighet og kameraderi som blomstrer i et lite, men rikt land, der utsiktene til personlig vinning og profitt går foran det meste. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Kjøpmann Konrad Ofting står tiltalt for økonomiske misligheter i forbindelse med en konkurs. Når rettsaken begynner, frasier han seg retten til advokat og velger å føre ordet selv. Men det som skulle være et angrep, et hemningsløst utfall mot den kulturen av grådighet og kameraderi som blomstrer i et lite, men rikt land, der utsiktene til personlig vinning og profitt går foran det meste. Med besk humor og stor språklig kraft sprenges rammene for dramaet i rettsalen og avdekker tragedien til et menneske av den gamle tid som kjemper forgjeves for å mestre den nye. Kapital er en roman om penger, om et hode fullt av tanker som aldri gir fred, og om en manns håpløse kamp mot overmakten.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202597696
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

s
sveins – 10.01.2009

– Dette er mer en politisk pamflett enn en roman. Hovedpersonen har satt fyr på konkursboet sitt og denne boka er åpningsforedraget hans i den påfølgende rettsaken. Han hamrer løs på finansfyrstene, storkapitalen, handelskjedene og både virkelige og fiktive personer. For det politisk velorienterte og bevisste (les venstreorienterte) menneske er kritikken hans av finanskapitalen og børsspekulanttoppene velkjente saker. Siden Sæterbakken ser det hele med utgangspunkt i den lille kjøpmannen på hjørnet som nå er overkjørt av de store kjedekapitalistene blir mangelen på analyser som stikker dypere enn skjellsordnivået ikke bare forståelig, men antagelig helt uunngåelig. Språkføringa er forresten upåklagelig og boka er lettlest. Konklusjonen må likevel bli: Les heller "Kapitalen" av Marx!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kapital:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv