Konge i snø

; Ingrid Vollan (Oppleser)

Få år etter Berlinmurens fall vil faren at hun skal bli med på en reise til hjembyen hans i Sachsen. Han åpner seg for datteren på en måte hun ikke er forberedt på, og først mange år senere blir hun i stand til å finne seg selv igjen i faren. Konge i snø er en dypt gripende roman om tilhørighet og sensualitet, forbud og lyst. Les mer
Vår pris
332,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 332,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Faren vil at hun skal bli med på en reise til hjembyen hans i Sachsen. Det er få år etter Berlinmurens fall. Hun er forfatter, har mann og to små barn, og vegrer seg. Turen hun til slutt sier ja til, blir en reise inn i farens historie. Han ble døpt i Tyskland i tiden mellom de to verdenskrigene, vokste opp med vennen Heinrich som dro til Østfronten, og ble med foreldrene til Norge der han giftet seg. Det ble et ekteskap mellom to svært ulike mennesker som gjorde hverandre vondt.

Midt imellom dem sto romanens hovedperson, hun er et enebarn i en stillingskrig. Når alt er for vanskelig hjemme, sendes hun til slektninger, men hun vil bare hjem igjen for å passe på moren og faren. Hun forsvinner inn i stormforelskelser så tidlig hun kan. Så begynner hun å skrive.

Under reisen gjennom Tyskland åpner faren seg for henne på en måte hun ikke er forberedt på, og kanskje ikke klarer å besvare. Først mange år senere, når hun skriver om reisen, blir hun i stand til å finne seg selv igjen i faren.

Konge i snø er en dypt gripende roman om tilhørighet og sensualitet, forbud og lyst.

Fakta

Om forfatteren

Tove Nilsen (f. 1952) debuterte i 1974 med romanen Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken, og har siden skrevet en rekke bøker, bl.a. Skyskraperengler (1982), Kvinner om natten (2001), Kreta-døgn (2003), Sommer 2005 (2006), Vingetyven (2008) og essaysamlingen Skrivefest (2005). For Øyets sult (1993) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris, og denne, i likhet med andre av hennes romaner, er oversatt til flere språk. Hun er tildelt Språklig samlings litteraturpris, Riksmålsprisen og Oktoberprisen. Romanen Nede i himmelen fra 2010 tar opp tråden fra Skyskrapertrilogien, og for denne romanen ble Nilsen nominert til P2-lytternes romanpris, Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. I 2011 ble Tove Nilsen tildelt Amalie Skram-prisen.