Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

L

roman

"Aficionados vil vride sig af grin og finde spor, der peger både den ene og den anden vej i forfatterskabet. Nykommere vil styrte i boghandlen efter andre Loe-bøger, når denne er læst."

Berlingske Tidende

Jeg ser på menneskers liv her på jorden som et endeløst stykke gruppearbeid. Oppgaven, formulert i tidenes morgen, er som følger: Grei ut om det dere ser rundt dere. Finn ut hvordan dere på best mulig måte kan organisere dere å ta naturen i bruk. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Jeg ser på menneskers liv her på jorden som et endeløst stykke gruppearbeid. Oppgaven, formulert i tidenes morgen, er som følger: Grei ut om det dere ser rundt dere. Finn ut hvordan dere på best mulig måte kan organisere dere å ta naturen i bruk. Beskriv, med deres egne ord, hvordan det er å være menneske. Ta rede på hvordan alt henger sammen og hvorfor dere er her. Bruk den tiden dere trenger.

På nittitallet dro Erlend Loe med sine beste venner til en øde Stillehavsøy.

Ekspedisjonen resulterte i «L», en eventyrlig morsom roman om et prosjekt som er dømt til å mislykkes, om en generasjon som er et helt annet sted enn de foregående generasjonene som skapte myter og menn. Det er også en roman om dagens unge menn, og en hyllest til humoren og fellesskapet.

Medlemsvurdering:
"L" er Erlend Loes "reality-bok" hvor Erlend en dag innser at han ikke har bygget noe eller skapt noe, foruten en liten vegg hjemme. På bakgrunn av dette bygger han opp intet mindre enn en ekspedisjon til Stillehavet for å finne bevis for sin absurde teori; Polynesia ble oppdaget av skøytegående indianere! Lydboka er tatt opp "live" i Stavanger og Erlend Loes svært morsomme humor understrekes av hans tørrvittige lesemåte. En guttetur til en stillehavsøy forener Thor Heyerdahls ekspedisjoner med 50 tallets GGG-litteratur og kan ikke bli annet enn fantastisk gøy når Erlend Loe forteller historien. "L" er en bok som muligens er vanskelig å plassere genremessig, men uansett er dette en av de beste bøkene det siste tiåret. Med hensyn til terningkast er dette ikke vanskelig å bedømme. Rågøy og full pott!

larsli

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
467
ISBN
9788202201005
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Format
17 x 12 cm
Priser
Bokhandlerprisen 1999
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Aficionados vil vride sig af grin og finde spor, der peger både den ene og den anden vej i forfatterskabet. Nykommere vil styrte i boghandlen efter andre Loe-bøger, når denne er læst."

Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende

"Erlend Loe er som velkjent supernaivist og underfundighetsmester i en klasse for seg selv, som eksistensiell humorist og satiriker er han uforlignelig."

Weekendavisen

"Spriket mellom dei store migrasjonsteoriane og dei puslete resultata av ekspedisjonen fører til mykje god komikk av det slaget Erlend Loe har levert i dei tidlegare bøkene sine... Men midt i all komikken er det heile ganske så trist. Romanfiguren Loe og co veit at skøyeteorien er berre eit påfunn. Dei må heile tida fylle ekspedisjonen med den meininga teorien manglar, og det er ei tung bør når tobakken tek slutt og myggen bit dag og natt."

Marta Norheim, P2

"Erlend Loes efterligning og punktering af Thor Heyerdahls stordåd på Stillehavet er et vittigt og vidtløftigt verdensbillede og kolonisering i istiden (...) denne vittige, vidunderlige, vidtløftige roman, forklædt som ekspeditionsrapport med reportagefotos, land- og vandkort og hele svineriet."

Søren Vinterberg, Politiken

Kunders vurdering

l
larsli – 23.09.2009

– "L" er Erlend Loes "reality-bok" hvor Erlend en dag innser at han ikke har bygget noe eller skapt noe, foruten en liten vegg hjemme. På bakgrunn av dette bygger han opp intet mindre enn en ekspedisjon til Stillehavet for å finne bevis for sin absurde teori; Polynesia ble oppdaget av skøytegående indianere! Lydboka er tatt opp "live" i Stavanger og Erlend Loes svært morsomme humor understrekes av hans tørrvittige lesemåte. En guttetur til en stillehavsøy forener Thor Heyerdahls ekspedisjoner med 50 tallets GGG-litteratur og kan ikke bli annet enn fantastisk gøy når Erlend Loe forteller historien. "L" er en bok som muligens er vanskelig å plassere genremessig, men uansett er dette en av de beste bøkene det siste tiåret. Med hensyn til terningkast er dette ikke vanskelig å bedømme. Rågøy og full pott!

M
Mariana – 17.08.2008

– Erlend Loe samler sammen en gjeng for å dra på ekspedisjon til en øde Stillehavsøy, hvor formålet bl.a. er å bevise at disse øyene ikke ble oppdaget med båt men med skøyter. Dessuten ønsker han som del av den generasjonen som definitivt ikke bygde Norge, å sette Norge på kartet. Selvsagt er hele ekspedisjonen bare et tulle-prosjekt, men med Loes umiskjennelige stil blir denne boka ganske enkelt hylende morsom. Han drodler og filosoferer over stort og smått, og det meste relateres til tidligere opplevelser fra O-fagtimene på grunnskolen. For å få fullt utbytte av boka, må man nødvendigvis se forbi alt tullet og bare gi seg hen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på L:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv