Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

La meg synge deg stille sanger

En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avstedsliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager
En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avstedsliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg. Hennes ankomst registreres i stillhet fra nabohuset over veien. Der bor Astrid, en gammel kvinne som på folkemunne kalles Heksen. Astrid lever stort sett bak husets beskyttende vegger. Ingen vet at hun ruger på mørke familiehemmeligheter og en personlig tragedie. I løpet av våren nærmer de to kvinnene seg hverandre. Et uventet og uvanlig vennskap vokser frem . et vennskap som kommer til å forandre de to kvinnenes liv. La meg synge deg stille sanger er en vakker bok som gjør et sterkt inntrykk på sine lesere. Boken er oversatt til en rekke språk og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Dette er en av de mest solgte romanene i Norge i 2009, og boken har vært på bestselgerlistene i over ett år.

Medlemsvurdering:
"La meg synge deg stille sanger" er en vakker og vemodig bok. Det er et gripende møte med de to kvinnene, tretti år gamle Veronika og snart åtti år gamle Astrid. Begge bærer på store sorger, som de aldri har fått bearbeidet eller delt med andre. Gjennom turer og over en kaffekopp blir de kjent med hverandres liv, og gleden over å ha noen å dele de vanskelige erfaringene med er gjensidig. Tross ulik alder, ulik livsstil og ulike erfaringer blir de to kvinnene gode venninner og sterkt knyttet til hverandre. Det er en tankevekkende bok, ikke minst fordi den minner oss om at livet er kort, og at vi har hverandre bare en begrenset tid. Det finnes mange eldre som bærer med seg erfaringer både om kjærlighet og sorg, men også unge kan bære på tunge erfaringer. Anna Bache-Wiig leser meget bra, og jeg greide nesten ikke å legge den fra meg før jeg hadde hørt hele. Boken passer like godt for unge som for eldre, og er en bok jeg gjerne anbefaler.

havela

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
284
ISBN
9788241906435
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Let me sing you gentle songs
Format
20 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
LB – 14.11.2015

– Flott historie, kjempefin å høre på lydbok.

I
Isa – 13.08.2011

– Jeg liker denne boken. Det jeg liker med boken er at forfatteren er god på å beskrive omgivelsene, stemninga og personene i boka. Jeg liker vennskapet som oppstår mellom hovedpersonene Astrid og Veronika. Hvordan det starter forsiktig og fumlende til og bli ett solid og sterkt vennskap. Hvordan de blir bedre venner ved at begge deler sine historier fra sitt liv med hverandre. Begge har sterke historier som handler om alt fra, å miste noen, abort, incest og drap. Gjennom å fortelle sine historier til hverandre vokser begge damene til å bli mer selvstendige og sterke. Jeg liker også tempoet i boken. Boken historie var en utrolig flott og gripende. Det var vanskelig og legge boken vekk, noe som gjor man bare måtte lese den helt ferdig.Anbefaler den.

t
tonemor – 29.08.2009

– Det er lenge siden jeg har lest noe så godt. Og da tenker jeg ikke først og fremst på at boka er god og velskrevet, det er den jo helt klart. Men den er samtidig fylt av varme og godhet. Et spirende vennskap mellom to forskjellige kvinner, på forskjellige ståsted i livet og med flere tiår mellom seg i alder. Samtidig forteller den om skyggesider også, hemmeligheter og vonde opplevelser fra fortiden. For hvem skulle egentlig tro at disse to kvinnene kunne ha noe felles, og kunne åpne seg for hverandre og dele opplevelser og minner sammen? Skildringene av hvordan de sakte nærmer seg og bygger opp vennskapet, skritt for skritt og ord for ord, var noe av det beste med boka. Spennende, samtidig som det er så flott beskrevet fra den minste lille detalj. Jeg gråt ikke da jeg leste den, slik som noen andre anmeldere har gjort eller tror man kommer til å gjøre, i følge baksiden. Det kreves mye av en bok for at den skal få meg til å gråte. Men boka, og hovedpersonene, kommer til å sitte i meg lenge etterpå. Historien er rørende og vakker, og avslutningen like så. Sterk femmer.

k
kattejenta – 24.06.2009

– "La meg synge deg stille sanger" handler om to kvinner som møter hverandre. De har begge hatt det tøft, og de blir kjent med hverandre. Selv om det er en stor aldersforskjell mellom dem, har de mye til felles. Så det er til mye hjelp for dem begge at de er blitt venner. Livet deres har blitt helt forandret. De to damene heter Veronika og Astrid. Veronika er nyinnflyttet, og Astrid har bodd der i hele sitt liv. Hun har nesten ikke vært utenfor huset sitt. Så når hun en dag møter Veronika, så blir alt annerledes. Mannen til Astrid ligger for døden. Astrid bor i nabohuset til Veronika så det er sånn at de møtes. Etter at noe tragisk skjedde, søker Veronika kontakt, og får seg en ny venn som kommer til å hjelpe henne å overleve. Det hjalp dem begge, så de var heldige som fikk møte hverandre.

h
havela – 30.05.2009

– "La meg synge deg stille sanger" er en vakker og vemodig bok. Det er et gripende møte med de to kvinnene, tretti år gamle Veronika og snart åtti år gamle Astrid. Begge bærer på store sorger, som de aldri har fått bearbeidet eller delt med andre. Gjennom turer og over en kaffekopp blir de kjent med hverandres liv, og gleden over å ha noen å dele de vanskelige erfaringene med er gjensidig. Tross ulik alder, ulik livsstil og ulike erfaringer blir de to kvinnene gode venninner og sterkt knyttet til hverandre. Det er en tankevekkende bok, ikke minst fordi den minner oss om at livet er kort, og at vi har hverandre bare en begrenset tid. Det finnes mange eldre som bærer med seg erfaringer både om kjærlighet og sorg, men også unge kan bære på tunge erfaringer. Anna Bache-Wiig leser meget bra, og jeg greide nesten ikke å legge den fra meg før jeg hadde hørt hele. Boken passer like godt for unge som for eldre, og er en bok jeg gjerne anbefaler.

I
I – 27.05.2009

– Boka handler om Veronika og Astrid som treffes tilfeldig på et lite sted i Sverige. I løpet av et lite år får de to stor innvirkning på hverandres liv, og vi som lesere får et innblikk i livene deres og deres skjebner. Gjennom et lekent og beskrivende språk lar forfatteren oss følge møte mellom Veronika og Astrid og hvordan de to kvinnene langsomt gjør seg kjent med hverandres liv. Begge har opplevd stor sorg på hver sin måte, og det er gripende kvinneskjebner vi her får høre om. Sammen tar begge kvinnene på ny tak i livene sine og gir det en ny vending. Boken gir ikke klare svar på alle spørsmålene en som leser stiller seg underveis, men lar det ofte være opp til leseren og selv trekke konklusjoner. Det og bruken av poesi i starten av hvert kapittel er med å sette den vakre stemningen i boken på en flott måte, etter min mening. Boka anbefales til alle bokelskere

s
sommerfuglen – 25.05.2009

– Hold ut! Historien begynner utrolig kjedelig, og jeg tenkte gang på gang at det var en stor tabbe å betale for denne. Men så kom jeg et stykke ut i historien, og den grep meg virkelig. Det er en vakker historie. Den handler om forfatteren Veronica som reiser ut på landet for å skrive bok. Der blir hun kjent med Astrid, en eldre kvinne som har levd i ensomhet de siste årene. De bærer begge på dystre hemmeligheter, noe de begge er glade for å få av brystet. Språket er nærmest fritt for vanskelige uttrykk, og historien bæres sakte framover. Det gjør at det er lett å få med viktige detaljer. I tillegg er språket så enkelt at det ikke overskygger historien med pompøse bilder og sammenlikninger. Jeg kan virkelig anbefale denne!

T
Turbo – 11.05.2009

– Dette er en uendelig vakker historie om to kvinner, Astrid og Veronika. Veronika kommer til en avsides liten grend i en liten by for å skrive en bok og for å komme over en sorg. I nabohuset bor den gamle og ensomme Astrid, som på folkemunne kalles heksen. Ettervert vokser et vennskap mellom disse to kvinnene. De deler sine sorger, savn, svik og kjærlighet. Veronika får Astrid ut av ensomheten og tilbake til livet. De deler turer, middager, vin og historier. Astrid er lykkelig og takknemlig for å ha fått Veronika inn i livet sitt. Dette er en utrolig vakker og rørende historie. En føler virkelig hvordan Astrid våkner til liv ved å ha Veronika der. Som leser følte jeg stor omsorg for Astrid og det var utrolig rørende lesning som også gir en grunn til ettertanke. Jeg tror tårene rant kontinuerlig de siste 30-40 sidene. Trist, ja, men utrolig vakkert og velskrevet. Denne må du ikke gå glipp av!

v
veun – 21.04.2009

– Dette er en bok som absolutt er å anbefale! Den rører deg langt inn i hjerterota. Jeg selv gråt som en liten unge i slutten av boka. Boka er velskrevet og bildene bare ruller i hodet. Gleder meg allerede hvis det blir laget en film av denne historien. At to kvinner finner så mye glede og trøst i en nesten felles skjebne/opplevelse varmer. Får nesten lyst til å bli venninne med den gamle nabokona. Hvordan den gamle har levd og hva hun har gjort sjokkerer, men fantastisk å lese hvordan hun kom seg videre. Hvordan den unge kvinnen og klarer å komme seg opp igjen viser bare at alle kan! Dette er en bok som rører alle. Jeg vil også tro at den kan være til enorm trøst for mennesker som sliter personlig. LES LES LES!

R
RPS – 04.04.2009

– Denne stillferdige romanen er en perle. Linda Olsson lar leseren bli langsomt kjent med Astrid og Veronika mens de to kvinnene forsiktig slipper hverandre inn og deler sine historier med hverandre. Alle kapitlene innledes med et sitat fra et dikt, sammen med referanser til klassisk musikk og sanselige beskrivelser av maten og av naturen rundt dem gir dette boka et nærvær som voksenlitteraturen ikke så ofte tilbyr leseren. Det er ei bok som er vanskelig å legge fra seg, selv etter at siste side er lest. Astrids historie om aldri å forlate den vesle bygda, og Veronikas liv på reise blir med leseren lenge.

R
RPS – 03.04.2009

– "Dog ber jeg dere ikke i vrede å falle for alle kreaturer trenger hjelp fra alle." Linda Olsson siterer ikke Brecht, derimot siterer hun mange store, svenske lyrikere i denne vare, vakre, vidunderlige romanen. "La meg synge deg stille sanger" er en nær og varm roman om de store følelsene i livet. Astrid og Veronika kommer fra svært ulike bakgrunner, men møtes på et punkt i livet der de begge har behov for ei venninne som kan lytte uten å forklare eller fordømme. Ofte foretrekker jeg å lese engelskspråklig skjønnlitteratur i original språkdrakt, men denne er så godt oversatt at jeg vil anbefale den på norsk.

S
Sonjaz – 01.04.2009

– Jeg anbefaler denne på det varmeste. Den beskriver et varmt vennskap som vokser opp mellom to kvinner, en ung og en gammel. Begge med ulike opplevelser gjennom livet. Disse to fant tonen sammen. De kunne nyte stillheten sammen, uten å veksle et ord, men allikevel forsto de hverandre meget godt. De visste når den andre trengte tid for seg selv men også tid til samvær ved et godt måltid og et glass vin. Det ble sjelden sagt mange ordene mellom disse to det lå liksom en underfortstått forståelse for den andre når de var sammen eller de satt hver for seg i sine hus hvor tankene ofte dreide seg om "den andre." Det var vanskelig å legge fra seg boka, måtte bare se hvordan det gikk med disse to kvinnene.

C
Catherine Janson – 11.01.2009

– Dette en nydelig bok om langsom tid, øyeblikk, relasjoner, sorger og små og store gleder. Man kan ikke annet enn å bli glad i de to damene, Astrid og Veronica, som boken handler om. Til tross for deres aldersforskjell, men kanskje på grunn av gjemte sorger, etableres en helt spesiell relasjon mellom de to. En relasjon som lærer oss om vennskap, om å lytte, om tilstedeværelse, om kjærlighet og om tilgivelse. "La meg synge deg stille sanger" er en vakker bok med en vakker tittel. Det er en bok som definitivt gir ettertanke og som bringer frem både smil og tårer. Den er vanskelig å legge fra seg og jeg vil anbefale den på det varmeste.

R
Rose-Marie – 11.01.2009

– Victoria ankommer en liten bygd i Sverige tidlig på våren. Hun er forfatter, og håper å finne ro til å skrive. Hun bærer også på en stor sorg hun så langt ikke har maktet å dele med noen. I nabohuset bor den eldre og svært ensomme kvinnen Astrid. Alle i bygda tror de vet alt om henne, men egentlig vet de ingenting. Hun blir ansett som en merkelig kvinne, og omtales kun som heksa. Ingen skulle tro at disse to kvinnene har noe felles, men like fullt vokser det frem et dypt og varmt vennskap mellom dem. Gjennom en vår og sommer avdekker de lag på lag av sine hemmeligheter for hverandre. Det som først og fremst bergtok meg med denne boka, var beskrivelsen av de forsiktige skrittene den unge forfatteren og den eldre kvinnen tok i forhold til hverandre. I tillegg handler boka om det å være åpen for det ukjente, fordi dette kan komme til å berike og endre ens liv. Boka er dessuten nydelig skrevet! Det er sjelden man kommer over en bok hvor selv den minste lille hverdagslige detalj er så vakkert beskrevet.

S
S – 09.11.2008

– Linda Olsson har med denne boken skrevet en svært vellykket og oppfinsom debutroman, som har blitt en stor suksess, både i hennes hjemland og landet hun nå har bosatt seg i, New Zealand. Tittelen er svært avslørande og vakker, og fortel lesaren at dette er ei bok som legg vekt på trøyst og varme vennskap, noko som viser seg å bli sentrale tema i boka. Handlingen spinnes rundt to kvinner, Viktoria og Astrid, to naboer som etterhvert utvikler et vennskap til tross for sine forskjeller. Boken byr på både dialoger og skildringer, alt vellykket fortalt fra en åpenbart talentfull forfatter. Spåket er oppfinnsomt, lekent og rørende, denne vakre historien byr på en stor opplevelse på flere måter.

L
Lille søss – 20.10.2008

– Denne boken handler om den unge jenta Veronika som bestemmer seg for å flytte en gang om vinteren. Hun finner seg et avsidesliggende hus for å skrive ei bok. Den aller nærmeste naboen hun har er en kvinne som liker å være for seg selv og som skjuler en nokså mørk familiehemmelighet. På grunn av hennes usosiale liv og hennes merkelige oppførsel blir hun sett på som ei heks. Tross dette utvikler det seg et vennskap mellom disse to som vil komme til å forandre på livet for dem begge. Dette er en vakker bok som alle leseglade mennesker burde lese. Alltids en god bok under juletreet!

Oppdag mer

Bøker som ligner på La meg synge deg stille sanger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv