Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Line

roman

"Line" forteller historien om den klassiske "outsideren".


Jacob blir utvist fra gymnaset og stikker til sjøs. Tilbake i Oslo treffer han vestkantpiken Line, men han føler seg like lite hjemme i villaene på Holmenkollen som i det overfladiske kulturmiljøet på Theaterkaféen. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
"Line" forteller historien om den klassiske "outsideren".


Jacob blir utvist fra gymnaset og stikker til sjøs. Tilbake i Oslo treffer han vestkantpiken Line, men han føler seg like lite hjemme i villaene på Holmenkollen som i det overfladiske kulturmiljøet på Theaterkaféen.


Skildringen av jazz-miljøet, den dramatisk kjærlighetshistorien i et ung, beatpreget miljø var et moderne, nødvendig og friskt pust i datidens litteratur.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788202235338
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
20 x 12 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

R
Rosa – 28.11.2008

– Det som fascinerer og irriterer meg mest med "Line" er språket. Det er muntlig, viltert, utøyelig og fullt av sprø påfunn og innfall. Dette er på en måte morsomt, men det gjør det også vanskelig å identifisere seg med historien. "Line" handler om likegyldighet. Det handler om Jacob, en mann som har vanskelig for å finne sin plass i samfunnet og som til slutt ikke vet hvordan han skal oppføre seg. Jacob forelsker seg i Line. Beskrivelsene av Line er til tider ganske provoserende: Det virker som om forelskelsen finner sin næring i å uskyldiggjøre Line og se henne som et barn. Line er en rost, men kanskje oppskrytt Oslo-roman.

S
S – 06.04.2006

– Boka "Line" handler om den unge mannen Jacob Floed som kommer tilbake til Oslo etter å ha vært til sjøs. Han blir svært forelsket i Line, og de to innleder et stormfullt forhold. Jacob plages av sjalusi og eiesyke, men har likevel en stor ømhet for Line. Han har også andre utfordringer med både familie og venner, og følelsen han har av ikke å passe inn i de vanlige normene folk lever etter. Axel Jensen klarer veldig godt å formidle en ung manns frustrasjon i de situasjonene han havner i, og om livet generelt. Språket er fantasifullt og inspirert, og selv om slang fra femti-tallet kan være litt slitsomt til tider, så er det gøy å få et innblikk i de unges liv og kultur på den tiden. Det viser seg likevel at en del problemstillinger er akkurat de samme i dag.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Line:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Handlekurv