Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Magnet

roman

«Magnet er på høyde med, og vel så det, Beatles og Halvbroren. (...) Velkommen til en roman med magnetisk snert.»

VG

Brageprisen 2015!

MAGNET er fortellingen om det umake paret Jokum og Synne. De møter hverandre på Sogn Studentby i Oslo på syttitallet, og vi følger dem videre til San Francisco, hvor Jokum etablerer seg som fotograf og Synne som hans kurator. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Brageprisen 2015!

MAGNET er fortellingen om det umake paret Jokum og Synne. De møter hverandre på Sogn Studentby i Oslo på syttitallet, og vi følger dem videre til San Francisco, hvor Jokum etablerer seg som fotograf og Synne som hans kurator.

MAGNET handler om tid, kunst og jetlag. Men den er først og fremst en kjærlighetsroman. Jokum lover Synne: Jeg skal elske deg frisk.

MAGNET er et nytt storverk fra Lars Saabye Christensen.Brageprisjuryens begrunnelse:

"Med Magnet leverer Lars Saabye Christensen en typisk Lars Saabye Christensen-roman, men samtidig også ikke. Her er et oppkomme av ideer, dette er skriveglede og alvor. Det som starter som en oppvekstroman og en kjærlighetshistorie, endrer snart form og blir en velskrevet murstein full av referanser og samfunnskritikk. Med en forkjærlighet for pussige hovedpersoner med sjarmerende navn, tar forfatteren oss med inn i annen verden. Temaene er seriøse, men allikevel er det noe komisk i alvoret, både i formuleringer og observasjoner. Her er tunge temaer og lett språk, og dialoger som på mesterlig vis lar personene tre frem for leseren gjennom samtalene de fører. Saabye Christensen peker på tidstypiske elementer, alt deilig gjenkjennbart. Samtidig gir forfatteren god plass til refleksjon. Hovedpersonen går på akkord med det han vil på grunn av kjærligheten, men hvilke konsekvenser har det for et menneske i det lange løp?"

Medlemsvurdering:
Jeg er enig med kritikerne. Denne fortellingen er så god at den fortjener høyeste score i all sin komplekse, innsiktsfulle og interessante skildring av mennesker som lever sine liv langt vekk fra Fagerborg, i et miljø vi vanligvis ikke møter i Saabye Christensens fortellinger i. Om boken er tykk eller tynn er helt irrelevant. Jeg gledet meg over fortellingen fra første til siste side.

Jorunn Hillestad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
779
ISBN
9788202492748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 15 cm
Nr
8079633
Priser
Brageprisen Skjønnlitteratur 2015

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Magnet er på høyde med, og vel så det, Beatles og Halvbroren. (...) Velkommen til en roman med magnetisk snert.»

Guri Hjeltnes, VG

"Det er sjelden jeg leser en mursteinsroman så full av livsvisdom, språklig skjønnhet og som samtidig evner å overraske leseren med uvante vendinger. Det er verdt å forsake både samliv, sultne barn og oppvasken for å fordype seg i denne vakre romanen."

Silje Marie Stavrum Norevik, Bergens Tidende

"Her er det en mester som skriver, skifter perspektiver, veksler mellom komikk og menneskelig sammenbrudd.(...) Det tematiske spennet i stort og smått er nesten overveldende. Viktigst av alt; forfatteren syr det hele sammen til en nesten perfekt avsluttet helhet.(...) «Magnet» er en av disse romanene man leser igjen."

Leif Ekle, P2

«(...)en herlig leseopplevelse med bittersøte og gjenkjennelige tidsbilder, og en oppriktig spennende kjærlighetshistorie til et mildt sagt broket par. Det er også imponerende tett mellom de sitatvennlige replikkene."»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"I romanens ånd skal jeg derfor la Storm P. få det siste ordet i denne anmeldelsen av en sjenerøs bok, som både krever og gir: 'Selv om en bok ikke ender godt, er det i hver fall godt den ender.'"

Lars Handsten, Kristeligt Dagblad

Kunders vurdering

J
Jorunn Hillestad – 06.02.2021

– Jeg er enig med kritikerne. Denne fortellingen er så god at den fortjener høyeste score i all sin komplekse, innsiktsfulle og interessante skildring av mennesker som lever sine liv langt vekk fra Fagerborg, i et miljø vi vanligvis ikke møter i Saabye Christensens fortellinger i. Om boken er tykk eller tynn er helt irrelevant. Jeg gledet meg over fortellingen fra første til siste side.

B
Bjørn Hoenvoll – 29.01.2019

– Alt for lang

M
Mona H. Stensrud – 26.01.2016

– Vanskelig å si noe om denne boka, da den sto på ønskelista til datteren vår - og jeg har derfor ikke lest boka selv.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Magnet:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv