Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mandø

En vennegjeng tilbringer høstferien sin på den lille tidevannsøya Mandø. De fordriver tiden med tant og fjas, små intriger og innbitte maktkamper. I en tilværelse som føles meningsfattig, kan det kjennes viktig nok å teste grensene, utfordre naturkreftene, leke sisten med døden, se hvor langt man kan gå. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En vennegjeng tilbringer høstferien sin på den lille tidevannsøya Mandø. De fordriver tiden med tant og fjas, små intriger og innbitte maktkamper. I en tilværelse som føles meningsfattig, kan det kjennes viktig nok å teste grensene, utfordre naturkreftene, leke sisten med døden, se hvor langt man kan gå.
Maja finner sitt eget lille prosjekt i den fastboende unggutten Claus. Hittil i livet har fuglene og tidevannet vært det som opptar ham, men med Maja kommer forandringen.
"Mandø" er en gripende roman som med enkle og sikre virkemidler skaper et intenst psykologisk spill mellom unge mennesker, innrammet av stor natur, hav og himmel. En moderne fortelling om uskyldstap.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203197550
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
SM – 01.12.2009

– Boka er delt inn i flere mindre kapitler, ni hovedkapitler for hver dag i høstferieuka, og deretter underkapitler hvor hver av hovedpersonene forteller sin side av saken. Dette fungerer veldig greit, og hver enkelt person har en unik stemme som kommer tilsyne for leseren. Men! Til tross for ulikheten så synes jeg stemningen i hele boken blir litt for lik. Jeg skulle ønsket det var mer variasjon, og ikke så mye aggresivitet. Her tas det opp eksistensielle spørsmål, så vel som hverdagslige trivialiteter og de psykologiske mekanismene som opptrer mellom mennesker i et samspill. Kjersti Vik har klart å bruke naturfenomener som et virkemiddel for å skildre disse mekanismene, og det fungerer veldig bra. Jeg synes historien er bra, men at en god del kunne vært skåret mer ned til benet. Slutten er det mest spennende med boka, og var i grunn det som gjorde hele boken verd å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mandø:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv