Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Manhattan Beach

«Ruvende roman om gangstere, sjøfolk, verdenskrig og kjærlighet i New York mellom 1934 og -44. Briljant, skarpt og underholdende.»

Stein Roll, Adresseavisen

New York, 1930-tallet: Anna Kerrigan, tolv år og tøffere enn de fleste, blir med faren Eddie når han skal ut på oppdrag som fagforeningsmann.
Ny, spennende historisk roman fra forfatteren av Bølle på døra. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

New York, 1930-tallet: Anna Kerrigan, tolv år og tøffere enn de fleste, blir med faren Eddie når han skal ut på oppdrag som fagforeningsmann. Men under et besøk hos rikingen Dexter Styles begynner hun å ane at faren driver med en litt mer lyssky virksomhet, som er grunnen til at familien får visse privilegier. Men Anna blir ikke skremt, tvert imot er hun stolt over å få dele en viktig hemmelighet med faren sin, som hun elsker høyt. 

Et tiår senere: Andre verdenskrig raser, og kvinner har fått innpass i tradisjonelle mannsyrker. Anna har fått arbeid ved marineverftet i Brooklyn, der hun jobber med å måle små deler til skipskonstruksjon. Hun drømmer om å bli dykker, men det er en jobb som fortsatt er forbeholdt menn fordi den er så fysisk krevende og farlig. Annas far er sporløst forsvunnet, og Anna har ansvaret for å forsørge moren og den usedvanlig vakre, funksjonshemmede lillesøsteren. En kveld treffer Anna igjen Dexter Styles på en nattklubb, og gjennom ham får hun innblikk i en brutal verden av gangstere og forretningsfolk som ikke skyr noen midler - en verden hvor faren hennes åpenbart hadde en viktig rolle. 

Jennifer Egans første historiske roman omtales allerede som et mesterverk. Spennende som en krimfortelling, og samtidig gripende om kjønn, familiebånd og lidenskap i en tid da alt sto på spill. 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
463
ISBN
9788205507760
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Manhattan Beach
Format
21 x 14 cm
Nr
8119910

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ruvende roman om gangstere, sjøfolk, verdenskrig og kjærlighet i New York mellom 1934 og -44. Briljant, skarpt og underholdende.»

Stein Roll, Adresseavisen

«... en helstøpt New York-roman»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Manhattan Beach er slik dels et kvinneportrett og en familiesaga, og dels en hardkokt thriller, men også en skildring av det moderne Amerikas tilblivelse og feminismens fremvekst. Krigen var tross alt en velsignelse for likestillingen, da kvinnene måtte gå inn i de tradisjonelle mannsyrkene for å holde hjulene i gang. Romanen ble av magasinet Times kåret til en av de ti beste skjønnlitterære utgivelser i 2017.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Jennifer Egan briljerer som en treffsikker skildrer av et kjønnsdelt samfunn. Hun imponerer med sitt skarpe blikk på menn og menns verden. ... man [blir] imponert over kunnskapen og den vidtfavnende innsikten hun bretter ut ... Gevinsten er underholdning av det slaget som utvider verden litt. »

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Manhattan Beach:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv