Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Menneskehavn

"Forfatteren skaper uhygge i vanlige dagligdagse situasjoner, og han klarer å gjøre magiske elementer troverdige."

Solgunn Solli, Altaposten

Maja, seks år, forsvinner. Sporløst. Anders og hans kone Cecilia har ikke lenger barn. Det lykkelige livet på Domarö er slutt, bare fortvilelse og skilsmisse gjenstår.

Et par år senere vender Anders tilbake. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Maja, seks år, forsvinner. Sporløst. Anders og hans kone Cecilia har ikke lenger barn. Det lykkelige livet på Domarö er slutt, bare fortvilelse og skilsmisse gjenstår.

Et par år senere vender Anders tilbake. Han får et tegn som tenner et vanvittig håp: Maja finnes fremdeles i verden. En fortelling om kjærlighet, hat og magi. En fortelling om de skjulte krefter som har skapt skjærgården.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202339050
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Människohamn

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Forfatteren skaper uhygge i vanlige dagligdagse situasjoner, og han klarer å gjøre magiske elementer troverdige."

Solgunn Solli, Altaposten

"(...) med «Menneskehavn» har han igjen overgått seg selv (...) Lindqvist har et øye for detaljer som gjør historiene hans levende, og i «Menneskehavn» er talentet hans virkelig slått ut i full blomst."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Ved å bruke skrekkindustriens virkemidler blir Menneskehavn ganske enkelt en uhyre eff ektfull og gripende roman om hva kjærligheten til et barn kan få et menneske til å utholde."

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Kunders vurdering

M
Morta – 10.01.2010

– Dette er en veldig bra bok fra forfatteren til boken "La den rette komme inn". Og igjen skriver han om overnaturlige emner, og han gir oss en sterk fortelling om en person som mister alt. For denne fortellingen starter med Anders som sammen med sin kone og datter skal gå en tur ut til Gåvastens fyr, men denne turen snur alt opp ned i livet hans. For hans datter Maja forsvinner sporløst, og flere år senere vender Anders tilbake til øya for å prøve å komme over det som har skjedd. Men er Maja virkelig borte? Svaret ligger i en dyster fortid som øya har. En flott historie som gjør at man sitter klistret til boken.

t
tonemor – 10.01.2010

– Som med tidligere bøker evner Lindqvist også i "Menneskehavn" å få meg til å grøsse frydefullt eller vri meg i gru mens jeg leser. Enten det nå er bruken av temaet, som vris på og gjøres mørkere og mer truende, eller med enkelte, velvalgte detaljer i handlingen. Det er så deilig å lese en "skrekkbok" som absolutt ikke inneholder noen tradisjonelle temaer eller figurer, men som likevel skaper uhygge og nervepirrende spenning på sitt eget, originale vis. Boka er tykk, men da jeg først fikk den i hendene var det bare å lese til den var helt utlest. Riktig like fengende og stor som "La den rette komme inn", som fortsatt er min favorittbok, kan jeg ikke si at den var. Men spenningen, uhyggen og facinasjonen holdt meg likevel fast til boka - spesielt fra midten og utover. Farens savn og kamp for å finne barnet sitt er rørende, og slutten er akkurat etter min smak - selv om den etterlater meg med en haug med spørsmål også. Nok en gang er jeg imponert over at forfatteren greier å ta vanlige, hverdagslige tema og situasjoner, og gjøre dem til noe helt annet, mer skremmende og uforståelig. Sterk firer.

C
CM – 17.01.2009

– I "menneskehavn" møter vi Anders som bor på øya Domarö utenfor Stockholm sammen med sin kone og datter Maja. Da familien er ute en vinterdag ved fyret Gavasten, forsvinner Maja plutselig og det blir opptakten til historien. To år etter forsvinningen vender Anders tilbake til øya for å lete etter datteren. Mystiske ting skjer og Anders finner ut at øyboerne bærer på en hemmelighet om havet. Samtidig som vi følger Anders' søk etter datteren, får vi servert historier fra øya, om personer og hendelser. Forfatteren er en mester i å beskrive situasjoner og skildrer hovedpersonene glitrende, både i tankesett og handlinger. Historien tar opp dystre temaer og har en gjennomgående mørk tråd, men viker heller ikke for små doser humor og gode, menneskelige skildringer. Det er lenge siden jeg har blitt så positivt overrasket over en bok.

s
scarlett – 16.01.2009

– Nok en gang tar John Ajvide Lindqvist bokverdenen med storm med sine utradisjonelle temaer. Denne gangen er det skjærgårdens mørke historie vi hører om, etter at datteren til et ungt par på mystisk og uforklarig vis forsvinner på øya Domarø. Faren, Anders, blir besatt av å finne henne igjen, overbevist om at hun finnes et sted der ute, i skjærgårdens dyp. Anders må søke gjennom dette dypet, for å avdekke øyas hemmeligheter og mørke sider, for å komme til bunns i saken. Er Maja fortsatt der ute et sted? Boken er en fryd å lese - forfatteren skildrer som alltid menneskeskjebner på en særdeles fengende måte. Leseren kan nesten føle på kroppen Anders sin smerte og lengsel etter datteren, og hvordan savnet hans preger tilværelsen han såvidt orker å oppretteholde. Boken er skremmende, men likevel rørende og varm, og pefekt lesning på mørke vinterkvelder.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneskehavn:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv