Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Modellen

"En perfekt sammenvevet historie om en kunster som snubler i kampen for sitt kunstneriske liv."

Siri Hunstadbråten, Drammens Tidende

Maleren Peter Wihl fyller snart femti år, og skal åpne en ny, stor utstilling. Galleristen Ben advarer ham: For å si det rett ut, så har du ikke råd til å gjenta deg selv mer. Onde tunger sier at hvis du skal male flere legemsdeler nå, må du snart begynne på innvollene. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Maleren Peter Wihl fyller snart femti år, og skal åpne en ny, stor utstilling. Galleristen Ben advarer ham: For å si det rett ut, så har du ikke råd til å gjenta deg selv mer. Onde tunger sier at hvis du skal male flere legemsdeler nå, må du snart begynne på innvollene.

Peter bor sammen med kona Helene, som er scenograf og arbeider med en oppsetning av Vildanden, og datteren Kaia på seks.Mens han sliter med maleriene til utstillingen, kjenner han at han begynner å miste synet. Peter inngår en pakt med djevelen, i skikkelse av en gammel klassekamerat. Romanen stiller spørsmålet: Hvor langt er Peter villig til å gå for å få laget sin kunst? Og hva er viktigst, kunst eller mennesker?

Modellen er en glitrende, nådeløs skildring av en kunstners selvopptatthet og desperasjon - og et viktig skritt videre i Lars Saabye Christensens forfatterskap.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Språk
Bokmål
ISBN
9788202282615
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Modellen
Format
13 x 13 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"En perfekt sammenvevet historie om en kunster som snubler i kampen for sitt kunstneriske liv."

Siri Hunstadbråten, Drammens Tidende

"Modellen har en thrillers intensitet og handlingsrikdom og en kunstverks fortolkningsmuligheter, samtidig som boka har et utvetydig og bankende hjerte. (...) Livet er kort og kunsten evig. Her har Lars Saabye Christens skrevet en hyllest til livet fremfor kunsten - som ironisk nok kommer til å bli stående. Som stor kunst."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"For han overgår de fleste, Saabye Christensen, med denne boka."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"En storlinjet, mørk og uimotståelig leseopplevelse.Modellen er en roman fylt til randen av hjerte og smerte - i ordenes sanneste betydning."

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv