Modellen - Lars Saabye Christensen

Modellen

; Håkon Ramstad (Oppleser)

«En perfekt sammenvevet historie om en kunster som snubler i kampen for sitt kunstneriske liv.»

, Drammens Tidende Terningkast 5
Maleren Peter Wihl fyller snart femti år, og skal åpne en ny, stor utstilling. Galleristen Ben advarer ham: For å si det rett ut, så har du ikke råd til å gjenta deg selv mer. Onde tunger sier at hvis du skal male flere legemsdeler nå, må du snart begynne på innvollene. Les mer
Vår pris
299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Maleren Peter Wihl fyller snart femti år, og skal åpne en ny, stor utstilling. Galleristen Ben advarer ham: For å si det rett ut, så har du ikke råd til å gjenta deg selv mer. Onde tunger sier at hvis du skal male flere legemsdeler nå, må du snart begynne på innvollene.

Peter bor sammen med kona Helene, som er scenograf og arbeider med en oppsetning av Vildanden, og datteren Kaia på seks.Mens han sliter med maleriene til utstillingen, kjenner han at han begynner å miste synet. Peter inngår en pakt med djevelen, i skikkelse av en gammel klassekamerat. Romanen stiller spørsmålet: Hvor langt er Peter villig til å gå for å få laget sin kunst? Og hva er viktigst, kunst eller mennesker?

Modellen er en glitrende, nådeløs skildring av en kunstners selvopptatthet og desperasjon - og et viktig skritt videre i Lars Saabye Christensens forfatterskap.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Siri Hunstadbråten, Drammens Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 525 Min.
ISBN: 9788202280574
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En perfekt sammenvevet historie om en kunster som snubler i kampen for sitt kunstneriske liv.»

, Drammens Tidende Terningkast 5

«Modellen har en thrillers intensitet og handlingsrikdom og en kunstverks fortolkningsmuligheter, samtidig som boka har et utvetydig og bankende hjerte. (...) Livet er kort og kunsten evig. Her har Lars Saabye Christens skrevet en hyllest til livet fremfor kunsten - som ironisk nok kommer til å bli stående. Som stor kunst.»

, Adresseavisen

«En storlinjet, mørk og uimotståelig leseopplevelse.Modellen er en roman fylt til randen av hjerte og smerte - i ordenes sanneste betydning.»

, Dagsavisen

«For han overgår de fleste, Saabye Christensen, med denne boka.»

, Dagbladet