Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Morgenstjernen

roman

«Djevelsk god ... Karl Ove Knausgård knytter det magiske, mystiske og overnaturlige i romanen mesterlig sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den ‘snakker’ til oss. Det er en djevelsk fest å følge tankesprangene hans.»

Dagbladet

En kveld sent i august dukker det opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen vet sikkert hva slags fenomen det er. Samtidig begynner merkelige ting å hende i utkanten av menneskenes tilværelse. Denne romanen følger ni av dem gjennom to intense dager, under lyset fra den nye stjerne. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
En kveld sent i august dukker det opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen vet sikkert hva slags fenomen det er. Samtidig begynner merkelige ting å hende i utkanten av menneskenes tilværelse. Denne romanen følger ni av dem gjennom to intense dager, under lyset fra den nye stjerne.

"Morgenstjernen" er en roman om det vi ikke forstår, det store dramaet sett gjennom det lille livets begrensede linse. Men først og fremst er det en roman om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.

Medlemsvurdering:
Etter å ha truet med å være ferdig med å skrive romaner, må jeg si dette er et lovende comeback. Dette er en veldig god roman, som klarer å skape både spenning og mystikk.

Per Magnussen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
663
ISBN
9788249523467
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 13 cm
Nr
8212910
Serie
Morgenstjernen 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Djevelsk god ... Karl Ove Knausgård knytter det magiske, mystiske og overnaturlige i romanen mesterlig sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den ‘snakker’ til oss. Det er en djevelsk fest å følge tankesprangene hans.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«... en strålende roman; omfangsrik og innholdsrik, ulidelig spennende, medrivende, samtidig dyptloddende og vanskelig å legge fra seg»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Storslått dommedag! Sterk uhygge og snikende redsel ... 'Morgenstjernen' er ikke en roman som kan forklares. Den må oppleves med åpne sanser og et fritt sinn. Den som tar sjansen får en storslått leseopplevelse som blir sittende. Lenge.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Mørkt og fascinerande comeback ... 'Morgenstjernen' fører lesaren til himmel, jord og dødsrike, på leiting etter nye utsiktspunkt. Det er all grunn til å ønskje Karl Ove Knausgård velkommen tilbake i skjønnlitteraturen.»

Marta Norheim, nrk.no

«For en befrielse det er å lese ny fiksjon fra Karl Ove Knausgård der ingen av hovedpersonene heter Karl Ove. (...) Karl Ove Knausgård har skrevet en thriller, en dystopi og en idéroman med mange mennesker som er litt for like hverandre. Men bevares, det duger.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«'Morgenstjernen' skinner sterkt på bokhøsthimmelen ... en leseropplevelse av de sjeldne. Og den byr på nok ubehageligheter til å gjøre selv en ubehagets mester som David Lynch misunnelig»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«... en overskuddspreget utforskning av livet, døden, og det som kommer før og særlig etter ... Knausgård er god på detaljer. Nydelig til stede i nettopp hverdagen, god til å vise fram hva vi egentlig holder på med, mye av tida vår»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Kunders vurdering

K
Kåre Oveland – 04.10.2022

– Godt skrevet, men svært omstendelig og langtekkelig handling. Opplegget med å la fortellingen bytte fra person til person synes jeg ikke er gjennomført på en god måte.

K
Kari Simonsen Langlo – 08.04.2022

– Morgenstjernen

T
Toril – 21.09.2021

– Knausgård er alltid en vinner.

T
Toril – 21.09.2021

– Knausgård er alltid en vinner.

P
Per Magnussen – 05.03.2021

– Etter å ha truet med å være ferdig med å skrive romaner, må jeg si dette er et lovende comeback. Dette er en veldig god roman, som klarer å skape både spenning og mystikk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Morgenstjernen:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv