Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Natt til fjerde november

roman

"Karin Fossum har med den intense samlivsromanen Natt til fjerde november skrevet en av sine sterkeste bøker."

VG

Romanen skildrer hvor alene hvert menneske kan være i en familierelasjon, og hvor hardt en sorg kan ramme, men også hvordan en sorg kanskje kan gi grobunn til forandring.

Av og til tenkte de at om Jonna hadde vært liten, kanskje fem år eller ti år, da ville tvilen vært mindre. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager
Romanen skildrer hvor alene hvert menneske kan være i en familierelasjon, og hvor hardt en sorg kan ramme, men også hvordan en sorg kanskje kan gi grobunn til forandring.

Av og til tenkte de at om Jonna hadde vært liten, kanskje fem år eller ti år, da ville tvilen vært mindre. Da ville de vært helt sikre på at datteren deres var drept. Og siden gjemt, og gravet ned eller kastet på sjøen. Det ville ha vært lettere. Men hun kunne ikke ha rømt! Hvor skulle hun ha gjort av seg?

Jonna er søtten år og forsvinner sporløst fjerde november. Det fins ingen brev eller dagbok som kan forklare noe, og etter flere uker lever foreldrene, Magnhild og Jon, fremdeles i uvisse. Er dette deres skyld?

Medlemsvurdering:
Karin Fossum makter som få å gripe det dypt menneskelige og formidle det så vi som lesere forstår og blir en del av historien som fortelles. I denne romanen er basisberetningen alle foreldres mareritt: Et barn forsvinner sporløst. Jonna er sytten år. Hun etterlater seg ingenting, ingen svar. Venninnene har ingen forklaringer. Foreldrene står maktesløse og alene tilbake. Andres medlidenhet og omsorg blir umulig å ta imot. De retter nådeløst søkelyset mot hverandre og seg selv: Hvor var det de sviktet datteren? Gjennom Fossums nærgående portrettering av menneskene i denne ubegripelig store sorgen, ser vi hvor alene mennesker kan være, også i en familie, og hvor lite vi egentlig vet om hvor nærmeste. Dette er ikke en kriminalroman selv om den starter med en forsvinningssak. Fossum skriver varmt, besettende og avslørende om mennesker som kunne ha vært der og med: Det er en bok som stillfarent setter seg i beinmargen.

Bepela

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
175
ISBN
9788202235192
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
21 x 14 cm
Serie
Cappelens storbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Karin Fossum har med den intense samlivsromanen Natt til fjerde november skrevet en av sine sterkeste bøker."

Berit Kobro, VG

"Natt til fjerde november er et dirrende kammerspill som med få virkemidler og et neddempet språk spiller ut velkjente scener omkring familien."

Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Et intenst kammerspill om en forsvinning og familiens reaksjoner."

Torunn Borge, Dagsavisen

"Hva vet vi om våre barn? spør Karin Fossum i velregissert psykologisk familiedrama."

Anne Merete Prinos, Aftenposten

Kunders vurdering

T
Thor Gunnar Andresen – 30.04.2019

– En fortelling om mennesker i fortvilelse og hvordan de glir fra hverandre.

T
Thor Gunnar Andresen – 02.04.2019

– En litt annerledes, men velskrevet som alltid av Karin Fossum

T
T – 08.03.2009

– Karin Fossums aller sterkeste side som forfatter må være hennes helt grunnleggende evne til empati, ønsket om å forstå hvordan menneskene har det, hvordan de lider og sørger når det umulige skjer. Barnet som blir borte, er et tema Fossum har berørt i kriminalbøker før. Denne gangen gir hun leseren selve skrekkvisjonen: Datteren på sytten som går ut og aldri kommer tilbake. Tilbake er to foreldre med all sin fortvilelse. Fossum beskriver disse to utrolig godt der vi følger deres fortvilelse, og der de sakte men sikkert glir fra hverandre. De håndterer sorgen og følelsene sine forskjellig, og er hjerteskjærende å lese. En litt uvanlig, men god krim.

B
Bepela – 30.03.2005

– Karin Fossum makter som få å gripe det dypt menneskelige og formidle det så vi som lesere forstår og blir en del av historien som fortelles. I denne romanen er basisberetningen alle foreldres mareritt: Et barn forsvinner sporløst. Jonna er sytten år. Hun etterlater seg ingenting, ingen svar. Venninnene har ingen forklaringer. Foreldrene står maktesløse og alene tilbake. Andres medlidenhet og omsorg blir umulig å ta imot. De retter nådeløst søkelyset mot hverandre og seg selv: Hvor var det de sviktet datteren? Gjennom Fossums nærgående portrettering av menneskene i denne ubegripelig store sorgen, ser vi hvor alene mennesker kan være, også i en familie, og hvor lite vi egentlig vet om hvor nærmeste. Dette er ikke en kriminalroman selv om den starter med en forsvinningssak. Fossum skriver varmt, besettende og avslørende om mennesker som kunne ha vært der og med: Det er en bok som stillfarent setter seg i beinmargen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Natt til fjerde november:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dyreliv

Auður Ava Ólafsdóttir
Innbundet 
345,- 379,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv