Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Noe til besvær

57 år gamle George Hall har gått av med førtidspensjon. Han har begynt å bygge et skur i hagen, leser historiske romaner og hører på jazz. Så forteller dattera hans, Katie, at hun skal gifte seg på nytt. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
57 år gamle George Hall har gått av med førtidspensjon. Han har begynt å bygge et skur i hagen, leser historiske romaner og hører på jazz. Så forteller dattera hans, Katie, at hun skal gifte seg på nytt. Familien er ikke fornøyd med Katies nye ektemann, men Katie prøver å finne ut hva hun elsker mest, Ray, eller måten han behandler sønnen hennes, Jacob, på. Katies bror Jamie er homoseksuell, men dette har han ikke fortalt familien. Da han ikke inviterer kjæresten sin i Katies bryllup, skaper dette bølger i parforholdet. Midt oppi alt bråket som bryllupet forårsaker, oppdager George en mørk flekk på den ene hofta si. Han er sikker på at det må være kreft, og etter den dagen er ikke George heilt seg selv. Denne utgaven er en lydbok i MP3-format. Den kan kun spilles i CD-spillere som kan avspille dette formatet.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202317423
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
A spot of bother

Kunders vurdering

S
Silje Andersen – 11.04.2009

– Jeg er en av de få, virker det som, som ikke akkurat meldte meg inn i Mark Haddons fanklubb etter å ha lest "Den merkelige hendelsen med hunden den natten". Handlingen i "Noe til besvær" går forholdsvis sakte, men den er velskrevet, så jeg ble aldri lei av å lese. Denne boken er forøvrig den eneste, ved siden av "American Psycho", som har fått meg til å legge fra meg boken i kvalme (på grunn av "Den merkelige hendelsen med saksen den dagen" ...). jeg håper jeg får lest mer av Mark Haddon etter hvert, for det er ingen tvil om at mannen kan skrive.

M
Mariana – 17.08.2008

– George har blitt førtidspensjonert og alt ligger til rette for en behagelig tilværelse, hvor han kan dyrke sine interesser i full harmoni med seg selv og sine omgivelser. Han og kona Jean har det svært godt sammen, tror han... Sammen har de barna Katie og Jamie, som for lengst har flyttet hjemmefra. Vi følger familien Hall i ukene før Katies bryllup. Ingen i familien kan fordra hennes utkårede. Katie selv lider store kvaler; elsker hun virkelig Ray eller er hun mest av alt bare ute etter å ergre foreldrene gjennom sitt valg av ektemann? Jamie er homse. Dette er et ikke-tema i familien, og han klarer ikke helt å bestemme seg for om han skal ta med seg kjæresten Tony i bryllupet. George oppdager samtidig hudforandringer på hoften sin, og er overbevist om at han har kreft. Dette kombinert med andre avsløringer, bringer ham inn i en eksistensiell krise. Uten å røpe mer av alle forviklingene som oppstår underveis, er det imidlertid betimelig å stille spørsmålet: kan det bli verre? Historien er fortalt med bøttevis av engelsk humor og varme. Dette er en bok det er komplett umulig å legge fra seg når man først har begynt.

I
Ivrig leser – 06.06.2008

– Dette er en bok som er anderledes enn mange andre du leser. Det er bokens styrke, men også svakheten. Forfatteren har skrevet en morsom bok men med alvorlige tema. Kreft, samlivsbrudd, steforeldrerolle, søskenkonflikt og utroskap behandles alt sammen her med kjappe replikker og dramatiske scener. Det gjør at du ser ting på en ny måte, men også at du ikke klarer å ta alvoret helt alvorlig. Bokens styrke er hvordan den skildrer forholdene mellom Katie og Ray som vurderer å gifte seg, og hennes far og hennes mor, og viser hvordan selv forhold som ikke er perfekte kan holde i hverdagen. Ingen drømmeprinser, men en å støtte seg på kan være like bra. Dette realistiske synet løfter boken.

s
sommerfuglen – 13.04.2008

– Denne romanen handler om George Hall som får psykiske problemer, kona hans som er utro, datteren hans som skal gifte seg med Ray, som familien ikke liker, og sønnen Jamie, som er homoseksuell. Det er altså mye som skjer i familien for tida. Boken er kjempemorsom innimellom, veldig trist andre ganger. Slik som en bok skal være. Personene er godt skildret, og det er lett å leve seg inn i historien. Det er definitivt en historie som jeg aldri har hørt før, og derfor er boken verdt å lese. Språklig sett er den veldig enkel. Språket er lite avansert og kapitlene korte, og derfor er boken veldig lettlest. Anbefales på det varmeste.

L
Leseglede – 18.02.2008

– "Noe til besvær" er en deilig fortelling om Geoge Hall og familien hans. George er en stødig kar, men et potensielt kreftutslett og en urto kone er utløsende årsaker til at livet rakner. Samtidig som dette skjer planlegges datterens bryllup. George og hans kone Jean er ikke overbegeistret over datterens valg av make, og når de i tillegg sliter med å godta sin homofile sønn sier det seg selv at det både kan bli morsomt og vanskelig. Humoren i boken er varm og lun. Man humrer når man leser, og opplevelsen er riktig så fornøyelig. Jeg vil anbefale boken på det varmeste. Den er godt skrevet og gir leseren en litt annerledes opplevelse!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Noe til besvær:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv