Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Omtrent på størrelse med universet

en slektsfortelling

I Omtrent på størrelse med universet er vi tilbake i Stefánssons slående litterære univers. Boken er en frittstående fortsettelse av fjorårets roman Fiskene har ingen føtter, og fullfører historien om en islandsk families liv gjennom de siste hundre årene i Keflavík. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager
I Omtrent på størrelse med universet er vi tilbake i Stefánssons slående litterære univers. Boken er en frittstående fortsettelse av fjorårets roman Fiskene har ingen føtter, og fullfører historien om en islandsk families liv gjennom de siste hundre årene i Keflavík.

Da Ari vender tilbake, må han konfrontere sin egen historie på Island: oppveksten i Keflavík, forholdet til foreldrene, ekteskapet som havarerte. Samtidig forteller romanen oss om forfedrene hans: besteforeldrene som bygger seg et liv i et fattig fiskevær ved havet i mellomkrigsårene, foreldrene som flytter til Keflavík, og militærbasen der i årene etter krigen.

Romanen synliggjør de enorme kontrastene som preger det siste hundreårets historie på sagaøya, og tegner et levende og sammensatt bilde av framveksten av det moderne Island. Samtidig avdekker den tilværelsens ekko og repetisjoner, og viser oss hvordan sorgen og håpet fletter generasjonene sammen. Omtrent på størrelse med universet er en roman om kjærlighet og død. Men det er også en roman om svik, om utroskap og umulige lengsler.

Jón Kalman Stefánsson har det siste tiåret markert seg som en av Islands fremste moderne forfattere, og er høyt elsket for sine intense og lysende vakre romaner. Trilogien om Gutten ble hans store gjennombrudd internasjonalt - oversatt til 25 språk, hyllet av kritikerne og en publikumssuksess både her i Norge og i Europa ellers.

Medlemsvurdering:
Av og til kommer man over forfattere som han her. Utrolig fortellerstemme, helt unik. Han har en helt spesiell måte å se mennesker og steder på, og det får han helt nydelig frem i sine fortellinger. Beskriver alle mennesker som verdifulle, nydelige beskrivelser av damer, Det er en stor glede å lese disse historiene hans.

Siri Kristoffersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
392
ISBN
9788232800803
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 15 cm
Nr
8175756
Serie
Ari 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Siri Kristoffersen – 09.01.2019

– Av og til kommer man over forfattere som han her. Utrolig fortellerstemme, helt unik. Han har en helt spesiell måte å se mennesker og steder på, og det får han helt nydelig frem i sine fortellinger. Beskriver alle mennesker som verdifulle, nydelige beskrivelser av damer, Det er en stor glede å lese disse historiene hans.

I
Ingeborg Ljones – 09.01.2019

– Jon Kalman Stefansson skriver alltid strålende og særegent, så også her..

Oppdag mer

Bøker som ligner på Omtrent på størrelse med universet:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv